Hoe USB-tethering in te stellen op Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe USB-tethering in te stellen op Windows 10
Hoe USB-tethering in te stellen op Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Sluit eerst je Android of iPhone aan op je laptop met een USB-kabel.
  • Ga vervolgens naar Instellingen op uw telefoon > schakel USB-tethering (Android) of Persoonlijke hotspot in(iPhone).
  • Op de Windows-taakbalk opent u de Netwerk- en internetinstellingen van de computer om de verbinding te verifiëren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u USB-tethering instelt op Windows 10-apparaten, waarmee u een Wi-Fi-hotspot kunt maken om toegang te krijgen tot internet, zelfs als er geen netwerkverbinding beschikbaar is. Tips voor het oplossen van problemen zijn ook inbegrepen als iets niet goed werkt.

Hoe u USB-tethering instelt op Windows 10

Zorg ervoor dat zowel het besturingssysteem van uw telefoon als het besturingssysteem van uw computer zijn bijgewerkt naar de nieuwste versies voordat u begint. Afhankelijk van uw mobiele provider kan er ook een vast bedrag in rekening worden gebracht voor het tetheren van een laptop aan een mobiel apparaat. Neem contact op met uw provider als u zich zorgen maakt over extra kosten.

USB-tethering instellen tussen uw mobiele apparaat en uw Windows 10-computer:

  1. Sluit uw mobiele apparaat aan op uw laptop via een USB-kabel.

    Gebruik voor Android-telefoons een USB-naar-micro-USB- of USB-naar-USB-C-connector. Gebruik voor iPhones de standaard Lightning-connector.

  2. Open de instellingen van je telefoon en ga naar Netwerk en internet > Hotspot & tethering (Android) of Mobiel > Persoonlijke hotspot (iPhone).
  3. schakel USB-tethering (op Android) of Personal Hotspot (op iPhone) in om in te schakelen. Je laptop zou nu toegang moeten hebben tot internet via het mobiele abonnement van je telefoon.

    Zorg ervoor dat u automatische draadloze verbindingen uitschakelt, zodat uw computer geen verbinding probeert te maken met andere netwerken waartoe u geen toegang hebt.

  4. Open de Netwerk- en internetinstellingen van je computer in de Windows-taakbalk om te controleren of je verbonden bent. Afhankelijk van je apparaat, kan het zijn dat je bent verbonden via LAN.

    Als je problemen hebt met de verbinding, probeer dan je telefoon op een andere USB-poort aan te sluiten of een andere kabel te gebruiken.

    Image
    Image

Problemen oplossen met Windows 10 USB-tethering

Als USB-tethering niet werkt in Windows 10, kan het zijn dat het stuurprogramma voor de netwerkadapter verouderd is. Om dit probleem op te lossen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer Apparaatbeheer.

    Image
    Image
  2. Vouw het tabblad Netwerkadapters uit, klik met de rechtermuisknop op uw netwerkadapter en selecteer Stuurprogramma bijwerken.

    Image
    Image
  3. Selecteer Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware.

    Image
    Image

U moet de computer opnieuw opstarten nadat u het stuurprogramma hebt geïnstalleerd. Als Apparaatbeheer zegt dat je al over het nieuwste stuurprogramma beschikt, kan het probleem liggen bij je verbinding, je telefoon of je mobiele data.

Wat is USB-tethering?

Tethering is het proces waarbij de mobiele gegevens van je telefoon worden gedeeld om toegang te krijgen tot internet op een ander apparaat, zoals een laptop. U kunt tetheren via Bluetooth of NFC, maar USB-tethering is de snelste en meest effectieve methode. Dat gezegd hebbende, USB-tethering kan niet concurreren met de snelheden van een solide wifi-verbinding.

Wees voorzichtig met hoeveel data je gebruikt bij tethering. Aangezien veel data-abonnementen incrementele bedragen in rekening brengen op basis van datagebruik, kan het bekijken van video's of het downloaden van bestanden via een tethered-verbinding uw telefoonrekening snel verhogen. In sommige gevallen is het mogelijk om tethering om te keren en wifi van je computer naar je telefoon te delen om data te besparen.

FAQ

    Waarom werkt USB-tethering niet?

    Als USB-tethering niet werkt, heb je een verbindingsprobleem. Om het probleem op te lossen als USB-tethering niet werkt, probeert u Wi-Fi uit te schakelen, ervoor te zorgen dat de USB-kabel werkt en correct is aangesloten, een andere USB-poort te testen en uw apparaat opnieuw op te starten. U kunt ook proberen het Windows-tetheringstuurprogramma bij te werken.

    Waarom kan ik USB-tethering niet inschakelen?

    Het is mogelijk dat je van provider bent veranderd en dat USB-tethering een functie was van je vorige provider. Het is ook mogelijk dat de apparaten elkaar niet herkennen vanwege een defecte USB-kabel of -poort of een andere storing.

    Hoe stel ik USB-tethering in Windows 11 in?

    Schakel eerst de wifi van Windows 11 uit en verbind uw smartphone via een USB-kabel. Activeer op je iPhone je Persoonlijke Hotspot (of schakel Mobiele Hotspot in op Android). Het Ethernet-pictogram verschijnt in de taakbalk naast de klok nadat de verbinding tot stand is gebracht.

Aanbevolen: