A2W-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

A2W-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
A2W-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • A2W=Alice World-archiefbestand gebruikt met het educatieve programma Alice. Bevat tekst, afbeeldingen, mappen en XML.
  • Open: Open Alice World-software > selecteer File > Open World > selecteer A2W-bestand. Kan openen als ZIP-bestand voor inhoud.
  • Convert: Open Alice World > selecteer File > Export Video > save MOV video. Kan code exporteren om af te drukken naar HTML.

Dit artikel legt uit wat A2W-bestanden zijn, hoe je ze opent en hoe je bestanden converteert naar beide soorten A2W-formaten.

Wat is een A2W-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie A2W is een Alice World-bestand dat wordt gebruikt met het educatieve programma Alice van de Carnegie Mellon University. Het bestand is een 3D-geanimeerde scène, een 'wereld' genaamd, die wordt gebruikt voor het aanleren van computerprogrammering.

A2W-bestanden zijn slechts ZIP-archieven die dingen bevatten zoals een script.py-bestand, enkele tekstdocumenten, afbeeldingen, talrijke mappen en XML-bestanden die de Alice-toepassing kan begrijpen. U ziet mogelijk ook Alice-objectbestanden, klassenbestanden en projectbestanden (A2C, A3C en A3P) samen met A2W-bestanden wanneer u de Alice-software gebruikt.

Image
Image

Een A2W-bestand kan in plaats daarvan een Adlib Tracker II Instrument Bank (. A2B)-bestand zijn dat macro's bevat. Dit bestandsformaat bevat instrumenten die de Adlib Tracker-software gebruikt om muzikale composities te maken en die waarschijnlijk samen met Adlib Tracker Song-bestanden (. A2M) en individuele Instrument-bestanden (. A2I) worden gezien.

Hoe een A2W-bestand te openen

A2W-bestanden kunnen worden geopend met de gratis Alice 2-software op Windows, Mac en Linux via het File > Open World menu. Het programma is draagbaar, wat betekent dat het niet geïnstalleerd hoeft te worden. U kunt een handvol A2W-voorbeeldbestanden vinden in de map \Required\exampleWorlds\.

Image
Image

Aangezien deze bestanden zijn opgeslagen in het ZIP-formaat, kunt u ze ook openen met 7-Zip of een van deze gratis bestandsextractors. Als u het bestand op deze manier opent, kunt u het niet gebruiken met Alice. Deze methode is alleen nuttig als u de afzonderlijke XML-bestanden, afbeeldingen, enz. waaruit het bestand bestaat, wilt zien of er toegang toe wilt krijgen.

Adlib Tracker II wordt gebruikt om instrumentenbanken te openen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het bestand opent, kunt u het standaardprogramma wijzigen dat A2W-bestanden in Windows opent.

Een A2W-bestand converteren

U kunt de File > Export Video optie in Alice gebruiken om het A2W-bestand op te slaan in een MOV-videobestand. Hetzelfde menu heeft een Export Code For Printing optie die enkele details naar een HTML-bestand exporteert.

Image
Image

We weten niet of er een manier is om een Adlib Tracker II Instrument Bank-bestand (A2W of A2B) te converteren, maar het is mogelijk dat Adlib Tracker de mogelijkheid heeft om dat te doen.

De meeste bestandstypen (zoals MP3, PDF, JPG, etc.) kunnen met weinig moeite worden geconverteerd dankzij de talloze gratis bestandsconversieprogramma's die er zijn, maar dat is niet het geval voor de formaten die hier worden beschreven.

Kan het nog steeds niet openen?

De A2W-bestandsextensie lijkt qua uiterlijk erg op AZW (Amazon's Kindle-formaat), evenals ARW en ABW, dus zorg ervoor dat u de extensie op de juiste manier leest als uw bestand niet wordt geopend met Alice of Adlib Tracker.

Als de bestandsextensie in plaats daarvan A3W zegt, kun je de Alice 3-speler gebruiken.

Aanbevolen: