Een link kopiëren in iOS Mail

Inhoudsopgave:

Een link kopiëren in iOS Mail
Een link kopiëren in iOS Mail
Anonim

Wat te weten

  • Druk in een e-mailbericht lichtjes op de URL-link totdat er een menu verschijnt. Tik op Kopiëren.
  • Ga naar de plaats waar je de link wilt plakken, houd ingedrukt en tik op Plakken.

Dit artikel legt uit hoe je een link kopieert in de iOS Mail-app van je iPhone of iPad. Instructies zijn van toepassing op elke iPhone met iOS 9 tot en met iOS 12.

Een link kopiëren in de iOS Mail-app

Een URL kopiëren vanuit de Mail-app op een iPhone of iPad kan met een enkele tik. Er is ook een verborgen menu dat toegankelijk is door op de link te tikken en deze vast te houden.

  1. Open de Mail app en tik op de e-mail met de link die je wilt kopiëren om deze te openen. Het kan afkomstig zijn van elke e-mailprovider die u gebruikt via de Mail-app op uw telefoon, inclusief iCloud, Gmail en andere.
  2. Druk lichtjes op de URL-link in de e-mail totdat een nieuw menu verschijnt met verschillende opties, waaronder Copy.

    Als je hard op de URL drukt, verschijnt er een scherm met verschillende opties. Tik op de hoofdtekst van de e-mail om dat scherm te sluiten en probeer opnieuw lichtjes op de URL te drukken. Hard-press 3D Touch was beschikbaar vanaf de iPhone 6S. Het is verwijderd in iPhone XR.

  3. Tik op Kopiëren. Als je het niet ziet, scroll dan naar beneden in het menu (voorbij Open en Toevoegen aan leeslijst). Je krijgt geen bevestiging dat je de link hebt gekopieerd, maar het menu verdwijnt.

    Image
    Image
  4. Ga naar de plaats waar je de link wilt plakken. Dit kan een e-mail, bericht, notitie, agenda of een app zijn die de plakopdracht accepteert. Tik op het tekstinvoergebied om de cursor te plaatsen.
  5. Druk op het scherm in het tekstinvoergebied. Als er een luchtbel verschijnt, til je je vinger op.
  6. Selecteer Paste in de menubalk die verschijnt om de URL te plakken.

    Image
    Image

Als je de afzender kent en vertrouwt, is het veilig om een URL van die persoon te kopiëren. Kopieer echter geen link van een onbekende of afzender die u niet herkent.

Tips voor het kopiëren van links op een iPhone of iPad

Het kopieer- en plakproces is eenvoudig als je de lichte pers onder de knie hebt. Hier zijn een paar tips voor het omgaan met situaties die u kunt tegenkomen:

  • Heb je het vergrootglas gezien? Als u de tekst markeert in plaats van een menu te zien, komt dat omdat u de link niet echt ingedrukt houdt. Het is mogelijk dat er daar geen link is en het lijkt alsof die er wel is, of misschien heb je op de tekst naast de link getikt.
  • Als de linktekst er vreemd of lang uitziet, is dit normaal in sommige e-mails. De link in een e-mail die u als onderdeel van een e-maillijst of abonnement heeft ontvangen, is bijvoorbeeld vaak lang met tientallen letters en cijfers. Als je de afzender van de e-mail vertrouwt, is het gepast om de links die ze verzenden ook te vertrouwen.
  • Het kopiëren van links in andere apps geeft vaak andere opties weer. Als u bijvoorbeeld de Chrome-app op uw iPhone of iPad gebruikt en de link wilt kopiëren die in een afbeelding is opgeslagen, krijgt u opties voor het kopiëren van de URL, maar ook voor het opslaan van de afbeelding, het openen van de afbeelding, het openen van de afbeelding in een nieuw tabblad of incognitotabblad, en een paar andere.
  • Het menu dat wordt weergegeven bij het tikken en vasthouden van links in de Mail-app kan per e-mail verschillen. Een tweet in een e-mail kan bijvoorbeeld een optie hebben om deze te openen in Twitter.

Aanbevolen: