Hoe een desktopcomputerbehuizing te openen

Inhoudsopgave:

Hoe een desktopcomputerbehuizing te openen
Hoe een desktopcomputerbehuizing te openen
Anonim

Wat te weten

  • Schakel eerst de computer uit en trek de stekker uit het stopcontact. Verwijder alle externe kabels en hulpstukken.
  • Verwijder vervolgens de buitenste schroeven uit de behuizing. Verwijder geen schroeven waarmee de voeding aan de behuizing is bevestigd.
  • Verwijder tenslotte het zijpaneel van de behuizing.

Dit artikel legt uit hoe je een computerbehuizing opent, waarin alle onderdelen van een computer zijn ondergebracht. Elke computer is een beetje anders, maar deze instructies zullen u in de goede richting wijzen, ongeacht in welk geval u zich ook bevindt.

Zet de computer uit

Image
Image

Voordat u de behuizing opent, moet u de computer uitschakelen.

Sluit je besturingssysteem af zoals je normaal doet. Zoek de aan/uit-schakelaar op de achterkant van uw computer en zet deze uit, zoals hierboven weergegeven.

Sommige computers hebben geen aan/uit-schakelaar aan de achterkant. Als je er geen vindt, ga dan naar de volgende stap.

Als de computer niet wordt uitgeschakeld vanuit het besturingssysteem, kun je de stekker uit het stopcontact trekken (zie stap 2 hieronder), maar dat is niet de veiligste methode. Dit is wat u moet doen als Windows 11 niet afsluit.

Koppel de stroomkabel los

Image
Image

Ontkoppel de stroomkabel die momenteel is aangesloten op de voeding aan de achterkant van uw computer.

Dit is een belangrijke stap! Het lijkt misschien overdreven voorzichtig om de stroomkabel te verwijderen en de computer normaal uit te zetten, maar sommige delen van een computer blijven ingeschakeld, zelfs als de computer uit lijkt te staan. En als je de computer uiteindelijk naar een andere locatie moet verplaatsen terwijl je eraan werkt, bijvoorbeeld als je van plan bent om de pc buiten schoon te maken, moet hij hoe dan ook worden losgekoppeld van de stroombron.

Verwijder alle externe kabels en hulpstukken

Image
Image

Verwijder alle kabels en andere apparaten die op uw computer zijn aangesloten. Dit maakt het veel gemakkelijker om te werken en om het te verplaatsen als dat nodig is.

Het meeste van wat is aangesloten, kan voorzichtig worden uitgetrokken zoals je zou verwachten, zoals HDMI-kabels, luidsprekers en USB-apparaten, maar andere dingen hebben een ander ontgrendelingsmechanisme.

Een Ethernet-kabel (hierboven afgebeeld) heeft een kleine, plastic clip die naar binnen moet worden gedrukt terwijl u eraan trekt, anders kan deze tijdens het proces afbreken. Oudere videokabels zoals VGA en DVI hebben hun eigen schroeven, hoewel ze misschien niet worden vastgeschroefd, afhankelijk van hoe ze in de eerste plaats waren bevestigd.

Verwijder de bevestigingsschroeven van het zijpaneel

Image
Image

Verwijder de buitenste schroeven van de behuizing, de schroeven waarmee de zijpanelen aan de rest van de behuizing zijn bevestigd. U hebt waarschijnlijk een kruiskopschroevendraaier nodig om deze schroeven te verwijderen, maar in sommige gevallen zijn er schroeven die u met de hand kunt draaien.

Leg ze opzij, of draai ze zo ver mogelijk los als deze behuizing geen volledig verwijderbare schroeven heeft. Je moet ze gebruiken om de zijpanelen weer aan de behuizing te bevestigen als je klaar bent met werken in je computer.

Zorg ervoor dat u de schroeven waarmee de voeding aan de behuizing is bevestigd niet verwijdert. Deze schroeven zitten meer in de behuizing dan de schroeven die de behuizing vasthouden en kunnen ertoe leiden dat de voeding in de computer v alt en mogelijk schade veroorzaakt.

Verwijder het zijpaneel van de behuizing

Image
Image

Het zijpaneel van de behuizing kan nu worden verwijderd.

Soms kan het paneel eenvoudig worden verwijderd, terwijl het soms op een schuifvergrendeling aan de behuizing kan worden bevestigd. Ongeacht het mechanisme, je zou het gemakkelijk moeten kunnen losmaken.

Aanbevolen: