XFDL-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

XFDL-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
XFDL-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een XFDL-bestand is een Extensible Forms Description Language-bestand.
  • Open er een met Lotus Forms Viewer, IBM Forms Viewer of IBM Forms Designer.
  • Converteren naar PDF met Forms Designer.

Dit artikel beschrijft wat een XFDL-bestand is, hoe u er een opent en hoe u er een opslaat als PDF of een ander formaat zoals HTML.

Wat is een XFDL-bestand?

Een bestand met de XFDL-bestandsextensie is een Extensible Forms Description Language-bestand. Het is een veilig type XML-bestand dat is ontwikkeld door PureEdge Solutions (een bedrijf dat in 2005 door IBM is overgenomen) als een manier om veilige en legale elektronische formulieren te maken.

Deze bestanden worden het meest gebruikt in een zakelijke of overheidscontext bij het overbrengen van gegevens of het kopen en verkopen van dingen via internet. De gegevens in één bestaan meestal uit zaken als transactie-informatie en digitale handtekeningen.

Image
Image

Het formaat ondersteunt meerdere digitale handtekeningen, waarbij elke handtekening kan worden toegepast op verschillende secties van het formulier om wijzigingen in de inhoud te voorkomen. Het Amerikaanse leger gebruikte ooit XFDL voor hun formulieren, maar migreerde later naar invulbare pdf's.

Hoe een XFDL-bestand te openen

Sommige XFDL-bestanden zijn gecomprimeerd in een archief, wat betekent dat u het bestand er eerst uit moet extraheren voordat u het kunt gebruiken. 7-Zip is een populair programma dat dit kan, maar dat geldt ook voor andere gratis bestandsextractors.

Zodra u het eigenlijke bestand hebt, opent u het met Lotus Forms Viewer. Als de download op die pagina niet werkt, probeer dan IBM Forms Viewer van de website van IBM, of IBM Forms Designer als u het bestand moet bewerken.

IBM Forms heeft niet altijd die naam gehad. Het heette oorspronkelijk PureEdge Forms voordat IBM het PureEdge-bedrijf kocht. Het heette toen IBM Workplace Forms voordat het in 2007 overging op Lotus Forms en ten slotte IBM Forms in 2010.

Omdat het eigenlijk gewoon een tekstbestand is, kan elke teksteditor worden gebruikt om de inhoud te openen en correct weer te geven als je het alleen maar hoeft te bewerken of de tekst te bekijken. Gebruik hiervoor Kladblok in Windows of een programma uit onze lijst met beste gratis teksteditors.

Een XFDL-bestand converteren

We kennen geen gratis bestandsconversieprogramma dat een XFDL-bestand naar een ander formaat kan converteren. De hierboven genoemde IBM Forms Designer-tool kan er echter een naar PDF converteren. U kunt IBM Forms Viewer ook gebruiken om het bestand op te slaan als een FRM (Form)-bestand.

Het bestand kan ook op een andere manier worden opgeslagen in een niet-invulbare PDF, met behulp van een script, zoals beschreven in dit document op de website van het Army Publishing Directorate.

Om de XFDL naar een Word-document te converteren, raden we aan er eerst een PDF van te maken en vervolgens een gratis PDF naar Word-converter te gebruiken om het bestand op te slaan in de DOCX- of DOC-indeling.

Als u er een naar HTML moet converteren, gebruikt u de component Webform Server van IBM Forms Server.

Kan het nog steeds niet openen?

Als de hierboven genoemde programma's het bestand niet helpen openen, controleer dan de bestandsextensie. Het is opmerkelijk gemakkelijk om het verkeerd te lezen en een ander bestand voor dit bestand te verwarren.

Sommige bestanden die enkele van dezelfde bestandsextensieletters delen, zijn XSD, CXF en XSPF. Hoewel veel extensies op elkaar lijken en je misschien doen denken dat ze dezelfde programma's kunnen gebruiken, is dat waarschijnlijk niet het geval omdat de formaten niet voldoende op elkaar lijken.

Een FXL-bestand kan bijvoorbeeld worden gebruikt door het CRYENGINE-platform voor videogameontwikkeling om gezichtsuitdrukkingen op te slaan die door een 3D-personage worden gebruikt. Dit is verre van een XML-bestand en kan daarom niet worden geopend in een van de programma's die hierboven zijn gelinkt.

Dat gezegd hebbende, bestanden met de XFD-extensie zijn hetzelfde als XFDL-bestanden. Zorg er echter voor dat u het niet verwart met een Acrobat Forms Document XFDF-bestand.

Aanbevolen: