Instagram-productentags maken van iedereen een winkelier

Inhoudsopgave:

Instagram-productentags maken van iedereen een winkelier
Instagram-productentags maken van iedereen een winkelier
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram laat iedereen producten taggen in hun berichten.
  • Marketeers kunnen campagnes volgen.
  • Gebruikers hoeven niet langer te googlen om dat coole ding te vinden dat ze in je Instagram-feed hebben gezien.
Image
Image

Instagram laat binnenkort elke gebruiker een product taggen in zijn berichten. Het is het eindspel voor de overgang van Instagram van een site voor het delen van foto's naar een virtueel winkelcentrum.

Tot nu toe konden alleen houders van bedrijfs- en creatoraccounts producten taggen. Als deze gebruikers een Instagram-winkel runnen, worden de getagde producten automatisch aan die winkel toegevoegd. Het is al een goede manier voor verkopers en marketeers om de effectiviteit van hun Instagram-marketingactiviteit te volgen, maar ook een goede manier om snel dat coole ding te vinden dat je op die foto zag. En het staat op ontploffen.

"Product tagging op Instagram maakt het voor influencers nog gemakkelijker om een merk in de kijker te zetten en vervolgens volgers ertoe te brengen een aankoop te doen met de tags als links naar e-commercesites of rechtstreeks op Instagram", professor massacommunicatie aan de University of Florida Andrew Selepak vertelde Lifewire via e-mail. "Het publiek zal niet langer zien dat een influencer een merk promoot en vervolgens een Google-zoekopdracht moet uitvoeren om het product op Amazon te vinden, nu kunnen ze hun boodschappen doen op Instagram.

Tag, jij bent het

Stel je voor dat je een geweldige nieuwe hoed hebt. Je kunt een link delen om die exacte hoed te kopen, zolang het product is goedgekeurd voor tagging. En gebruikers zullen natuurlijk verliefd worden op die hoed, of fiets, of bureau, of paar echt, hele dure luidsprekers, en ervoor kunnen winkelen zonder Instagram te verlaten.

Interessanter is dat dit voor iedereen de mogelijkheid creëert om geld te verdienen met partnerprogramma's via de aangesloten winkels van Instagram. Als iemand een getagd product in een van je berichten koopt, krijg je korting.

Advertenties zijn goed en zo, maar een vriend een merk aanbevelen is altijd beter.

Dit maakt Instagram een aantrekkelijkere plek voor recensenten en instructievideo's. Het betekent ook dat iedereen zich als een influencer kan gedragen zonder rechtstreeks betaald te worden voor een bedrijf.

"Product tagging op Instagram is Meta's poging om de winst van Amazon en Google AdWords te verminderen", zegt Selepak. "Niet-influencers kunnen ook producten taggen op Instagram, waardoor merken kunnen zien welke accounts influencers zijn waarvan ze niet wisten dat ze verkoop en verkoopverkeer binnenbrachten."

Het voordeel voor bedrijven is ook duidelijk. Door getagde producten te volgen, is het heel gemakkelijk om te zien hoe het woord zich verspreidt.

"Producten taggen betekent dat bedrijfseigenaren links naar hun bedrijf van consumenten kunnen volgen en deze informatie kunnen gebruiken om marketingcampagnes te creëren", vertelde Sumeer Kaur, CEO van modemerk Lashkaraa, en gebruiker van Instagram voor marketing, via e-mail aan Lifewire.

Het goede

Het is duidelijk dat dit vooral Instagram en het moederbedrijf Facebook ten goede komt, en dan komen de bedrijven en de professionele shills. Maar producttagging kan ook goed zijn voor gewone Instagram-gebruikers. Je hoeft mensen niet in de comments te vragen waar ze die geweldige portemonnee of dat paar laarzen hebben gekocht of tijd te verspillen met Googlen (en mogelijk een beter alternatief te vinden). In plaats daarvan kun je zien, tikken en kopen.

Image
Image

"Het voordeel voor de klant is tweeledig. Hiermee kan Instagram het type advertenties dat u ontvangt beter beheren. Als je producten in je foto's tagt, krijgen ze een beter idee van wat je leuk vindt, "vertelde merkmarketeer David Irwin via e-mail aan Lifewire. "Het tweede voordeel is dat je ziet welke coole dingen je vrienden hebben getagd. Advertenties zijn goed en zo, maar een vriend een merk aanbevelen is altijd beter."

Sommigen van ons voelen zich misschien ongemakkelijk bij het labelen van producten, maar nogmaals, als je iets leuk vindt, waarom zou je er dan niet een beetje geld mee verdienen? Het partnerprogramma van Amazon biedt hetzelfde, maar is bruikbaar op het hele internet. Omdat het echter volledig in de Instagram-app zit, is taggen misschien gemakkelijker te gebruiken.

We moeten nog zien hoe dit allemaal uitpakt. Biedt Instagram vaste gebruikers smeergeld voor succesvolle verkopen via hun tags? Zullen mensen hun eigen Instagram-winkels openen om geld te verdienen? We weten het niet. Maar als er niets anders is, maakt deze toevoeging één ding heel duidelijk. Instagram is niet langer een site voor het delen van foto's. Het is nu een zeer aantrekkelijk, zeer plakkerig marketingplatform dat uw foto's en video's gebruikt om dingen te verkopen.

Aanbevolen: