Een printersnelkoppeling maken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Een printersnelkoppeling maken in Windows 10
Een printersnelkoppeling maken in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt een printer nodig die op je computer is aangesloten voordat je een printersnelkoppeling kunt maken.
  • Maak een printersnelkoppeling om de opdracht te starten rundll32.exe printui.dll, PrintUIEntry /o /n "Naam van printer"
  • Om de snelkoppeling aan de taakbalk toe te voegen, klikt u met de rechtermuisknop op de nieuwe snelkoppeling en selecteert u Pin to taskbar.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een printersnelkoppeling toevoegt aan uw Windows 10-taakbalk.

Een printersnelkoppeling maken in Windows 10

Vóór Windows 10 zag je elke keer dat je een printer op je computer hebt aangesloten een pictogram in de taakbalk voor de printerwachtrij. Tegenwoordig, met afdrukken via Wi-Fi en afdrukken in de cloud, ziet u uw geïnstalleerde printer mogelijk niet altijd meer op de taakbalk. Maar u kunt een printersnelkoppeling maken in uw Windows 10-taakbalk.

Voordat u een printersnelkoppeling kunt maken op uw Windows 10-bureaublad of taakbalk, moet u ervoor zorgen dat er een printer is geïnstalleerd. Vervolgens kunt u de snelkoppeling maken en deze vastzetten op uw taakbalk.

Een printer installeren op uw Windows-pc

  1. Als je nog geen printer op je computer hebt aangesloten, moet je dat eerst doen. De meeste printerfabrikanten hebben hun eigen printersoftware die u kunt gebruiken om de verbinding tot stand te brengen, vooral voor Wi-Fi-printers. HP-printers gebruiken bijvoorbeeld de HP Smart-app. Dell, Sharp en anderen hebben hun eigen driversoftware. Zorg ervoor dat u het installeert en als eerste stap gebruikt om verbinding te maken met uw printer.

    Image
    Image
  2. Als je je printer hebt aangesloten op het Wi-Fi-netwerk, kan Windows proberen om er automatisch verbinding mee te maken als je de driversoftware van de fabrikant hebt geïnstalleerd. Selecteer hiervoor het menu Start en typ Instellingen Selecteer de app Instellingen, selecteer Printers en scanners in het linkerdeelvenster. Selecteer Een printer of scanner toevoegen, selecteer De printer die ik wil staat niet in de lijst, selecteer Een printer toevoegen met een TCP /IP-adres of hostnaam, selecteer Volgende en typ het IP-adres van de printer in het veld Hostnaam of IP-adres. Selecteer Next en voltooi de installatie.

    Image
    Image

Hoe de snelkoppeling toe te voegen

  1. Vervolgens heb je de exacte naam van de printer nodig om de snelkoppeling te maken. Om dit te doen, selecteert u het menu Start en typt u Settings. Selecteer de app Instellingen. Selecteer in het venster Instellingen Apparaten.

    Image
    Image
  2. Selecteer in het venster Apparaten Printers en scanners in het linkerdeelvenster. Zoek de printer die u heeft toegevoegd onder het gedeelte Printers en scanners en noteer de exacte printernaam.

    Image
    Image
  3. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad en selecteer Nieuw. Selecteer Snelkoppeling in het volgende vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Plak in het venster Snelkoppeling maken de volgende tekenreeks in het locatieveld en selecteer Volgende:

    rundll32.exe printui.dll, PrintUIEntry /o /n "Naam van printer"

    Image
    Image

    Vervang Naam van printer in de bovenstaande string door de naam van de printer die u in de vorige stap hebt genoteerd.

  5. Geef de snelkoppeling in het volgende venster een naam. U kunt desgewenst de naam van de printer gebruiken.

    Image
    Image
  6. Zodra je de snelkoppeling hebt gemaakt, dubbelklik je erop om te controleren of deze werkt. Als het goed werkt, ziet u het venster voor de printerwachtrij verschijnen met alle actieve afdruktaken.

    Image
    Image
  7. Vervolgens is het een goed idee om de snelkoppeling een printerpictogram te geven. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het snelkoppelingspictogram en selecteer Properties.

    Image
    Image
  8. Selecteer in het venster Eigenschappen het tabblad Snelkoppeling en selecteer de knop Pictogram wijzigen.

    Image
    Image
  9. Selecteer de knop Browse, blader naar shell32.dll in de map \Windows\System32\, selecteer deze en selecteer vervolgens de printerafbeelding in de lijst met systeempictogrammen. Selecteer OK als je klaar bent.

    Image
    Image

    U hoeft het printerpictogram niet uit deze lijst te selecteren. U kunt het printerpictogram aanpassen met elke gewenste afbeelding, maar het printerpictogram geeft hetzelfde gevoel als de vorige printertaakbalkkoppeling in eerdere versies van Windows.

  10. Als je tevreden bent met een printersnelkoppeling op het bureaublad, kun je hier stoppen. Als u echter het printerpictogram aan uw Windows 10-taakbalk wilt toevoegen, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteert u Pin to taskbar.

    Image
    Image
  11. Hiermee wordt de snelkoppeling Printerwachtrij vastgezet op uw Windows 10-taakbalk. Elke keer dat u actieve afdruktaken in de afdrukwachtrij wilt bekijken, kunt u dit pictogram selecteren.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe maak ik een snelkoppeling op mijn bureaublad in Windows 10?

    Om een Windows 10-snelkoppeling op het bureaublad te maken voor een bestand of programma, klikt u met de rechtermuisknop op een leeg gebied op het bureaublad en selecteert u Nieuw > ShortcutSelecteer in de wizard Snelkoppeling maken Bladeren om het bestand of programma te vinden dat een snelkoppeling nodig heeft. Wanneer u het vindt, selecteert u OK > Next , voert u een naam in en selecteert u Finish

    Hoe wijzig ik het doel van een snelkoppeling in Windows 10?

    Om het doel van een snelkoppeling te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling en selecteert u Eigenschappen. Selecteer het tabblad Snelkoppeling. Wijzig in het veld Target het huidige snelkoppelingspad naar de locatie van uw nieuwe doel.

Aanbevolen: