Een printersnelkoppeling maken in Windows 11

Inhoudsopgave:

Een printersnelkoppeling maken in Windows 11
Een printersnelkoppeling maken in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Gebruikers kunnen printersnelkoppelingen op het bureaublad plaatsen voor alle hardware en virtuele printers die op de pc zijn aangesloten.
  • De snelkoppeling opent het venster voor de afdrukwachtrij.
  • Start > Configuratiescherm > Hardware en geluid > Apparaten en Printers > Printers > selecteer Snelkoppeling maken in het rechtsklikmenu.

Dit artikel laat je zien hoe je een printersnelkoppeling maakt in Windows 11. Hoewel je het niet aan de werkbalk kunt toevoegen zoals in Windows 10, laten we je een andere manier zien om een vergelijkbaar resultaat te bereiken.

Als u een snelkoppeling voor een printer wilt maken, moet u de printer toevoegen aan Windows 11 door de stuurprogramma's te installeren. Als je geen hardwareprinter hebt, kun je een printersnelkoppeling maken voor elke virtuele printer zoals Microsoft Print to PDF.

Hoe maak ik een snelkoppeling voor mijn printer in Windows 11?

Je kunt overal op een Windows 11-computer een printersnelkoppeling plaatsen. Als u de snelkoppeling selecteert, wordt de printerwachtrij geopend en kunt u elke lopende afdruktaak beheren. Hier zijn twee methoden die u kunt gebruiken.

Maak een snelkoppeling vanaf het configuratiescherm

Windows 11 (en Windows 10) geconsolideerde printers onder Instellingen. Maar u kunt nog steeds toegang krijgen tot de oude printerapplets via het Configuratiescherm en Printervoorkeuren of Printerinstellingen voor de door u gekozen printer openen.

  1. Ga naar Start.
  2. Zoek naar Configuratiescherm en selecteer het eerste resultaat.

    Image
    Image
  3. Selecteer Hardware en geluid.

    Image
    Image
  4. Selecteer Apparaten en printers.
  5. Ga naar de lijst met apparaten onder Printers en selecteer de printer waarvoor u de snelkoppeling op het bureaublad wilt maken.

    Image
    Image
  6. Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram en selecteer Snelkoppeling maken.

    Image
    Image
  7. Windows geeft een prompt weer en biedt aan om de printersnelkoppeling op het bureaublad te maken. Selecteer Ja.

    Image
    Image
  8. De snelkoppeling is nu zichtbaar op het Windows-bureaublad.

    Image
    Image

Maak een snelkoppeling vanaf het bureaublad

De bovenstaande stappen zijn eenvoudig. Maar als oefening kunt u een printersnelkoppeling maken vanaf het bureaublad zelf. Gebruik eerst de bovenstaande stappen om de exacte naam van de printer die u wilt gebruiken te noteren. Volg daarna de volgende stappen.

  1. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad.
  2. Select Nieuw > Snelkoppeling.

    Image
    Image
  3. Voer in de wizard Snelkoppeling maken het volgende pad in voor de locatie van de printer (vervang de "Naam van printer" door de werkelijke naam van uw printer):

    rundll32.exe printui.dll, PrintUIEntry /o /n "Naam van printer"

    Image
    Image
  4. Selecteer Volgende.
  5. Geef de snelkoppeling een naam en selecteer Finish om de printersnelkoppeling op het bureaublad te plaatsen.

    Image
    Image

U kunt het pictogram voor de snelkoppeling wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram > Eigenschappen > Pictogram wijzigen. Het standaard printer-DLL-bestand heeft geen eigen pictogrammen, dus Windows zal u aanraden er een te selecteren in de map SHELL32.dll-pictogrammen.

Hoe krijg ik het printerpictogram op mijn werkbalk in Windows 11?

De taakbalk van Windows 11 is niet zo aanpasbaar als die in Windows 10, en tot nu toe kun je het printerpictogram niet vastzetten op de taakbalk in Windows 11.

Je kunt elke geopende app, elk bestand, elke map, website en zelfs een schijf vastzetten op de taakbalk. Maar het vastzetten van een apparaat of een printerpictogram is nog steeds niet mogelijk via een tijdelijke oplossing.

Zoals hierboven vermeld, is het beste dat u kunt doen, snelkoppelingen op het bureaublad voor uw printers maken. Plaats ze vervolgens allemaal in een map en pin deze op de taakbalk als een Quick Access map.

FAQ

    Waar vind ik mijn printers in Windows 11?

    Ga naar Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers om een printer op uw netwerk te vinden in Windows 11 & scanners. Selecteer hier Apparaat toevoegen of Handmatig toevoegen om een gedeelde printer in te stellen.

    Hoe stel ik mijn standaardprinter in Windows 11 in?

    Als u een standaardprinter in Windows 11 wilt instellen, gaat u naar Instellingen > Bluetooth en apparaten > Printers en scanners , kies een printer en selecteer vervolgens Standaard instellen. U kunt ook een standaardprinter instellen in het Configuratiescherm.

    Hoe los ik printerfouten in Windows 11 op?

    Als je printer niet werkt, kan dit te wijten zijn aan problemen met de Bluetooth- of USB-verbinding, verouderde stuurprogramma's, papierstoringen of problemen met inkt en toner. Ga naar Instellingen > Problemen oplossen > Andere probleemoplossers > naast Printer , selecteer Run om de probleemoplosser voor de printer uit te voeren.

    Waarom werkt mijn printer niet na de upgrade naar Windows 11?

    Als je onlangs een upgrade naar Windows 11 hebt uitgevoerd, moet je mogelijk nog steeds de nieuwste Windows-update downloaden om er zeker van te zijn dat deze compatibel is met al je apparaten. Mogelijk moet u ook de printerstuurprogramma's bijwerken of installeren.

Aanbevolen: