ERF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ERF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ERF-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een ERF-bestand is hoogstwaarschijnlijk een Epson Raw Image-bestand.
  • Openen met Foto's in Windows of Photoshop.
  • Converteren naar JPG, PNG, GIF, enz., met Zamzar.

Dit artikel beschrijft de verschillende formaten die de ERF-bestandsextensie gebruiken, plus hoe je er een kunt openen of converteren naar een ander formaat, zodat het gemakkelijker te gebruiken is in andere software.

Wat is een ERF-bestand?

Een bestand met de ERF-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Epson Raw Image-bestand. Deze foto's zijn niet-gecomprimeerd en onverwerkt, wat betekent dat ze de echte foto's zijn die door de Epson-camera zijn gemaakt voordat er wijzigingen zijn aangebracht.

Als je bestand niet in dat formaat is, kan het in plaats daarvan een Encapsulated Resource-bestand zijn dat wordt gebruikt om videogame-inhoud op te slaan, zoals geluiden, modellen en texturen, en wordt gebruikt door game-engines zoals Aurora, Eclipse en Odyssey.

Image
Image

Misschien ziet u ERF-bestanden die worden gebruikt door games zoals Neverwinter Nights, The Witcher, Dragon Age: Origins en Star Wars: Knights of the Old Republic.

Dit type bronbestand kan ook een BioWare Entity Resource-bestand of een Active Media Eclipse Resource-bestand worden genoemd.

ERF staat ook voor Extensible Record Format. Het is een bestandsindeling die door Endace-hardware voor netwerkbewaking wordt gebruikt om pakketrecords op te slaan. U kunt iets meer over dit formaat lezen op Wireshark.org.

Hoe een ERF-bestand te openen

Als uw bestand is gemaakt door een Epson-camera, opent u het met een programma zoals PhotoRAW dat bij de camera wordt geleverd.

Software van derden werkt ook, zoals Windows Photos, Adobe Photoshop, Adobe Photoshop Elements, ACD Systems' Canvas, ACDSee, MacPhun ColorStrokes en waarschijnlijk ook enkele andere populaire foto- en grafische tools.

Heeft u een Encapsulated Resource-bestand? Je kunt het bewerken met ERF Editor, dat deel uitmaakt van de Dragon Age Toolset van BioWare. Nexus Wiki is een geweldige hulpbron als je hulp nodig hebt bij het extraheren van bestanden uit een ERF-bestand om ze te gebruiken met Dragon Age.

U kunt ERF-bestanden ook uitpakken/uitpakken met ERF/RIM Editor. Het ondersteunt ook andere vergelijkbare formaten, zoals MOD-, SAV- en RIM-bestanden, en laat je zelfs ERF-bestanden inpakken of maken. Je hebt 7-Zip nodig om het 7Z-bestand te openen. BioWare's ERF-definitie voor veel meer informatie over dit formaat.

Voor Extensible Record Format-bestanden die door Endace-hardware worden gebruikt, is het waarschijnlijk dat hun eigen producten het bestand kunnen openen.

Een ERF-bestand converteren

Zamzar is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om ERF naar JPG, PNG, TIFF, TGA, GIF, BMP en verschillende andere afbeeldingsindelingen te converteren. Het is een online bestandsconverter, wat betekent dat u het bestand daar alleen maar hoeft te uploaden, het uitvoerformaat te kiezen en de geconverteerde afbeelding vervolgens weer op uw computer op te slaan.

We denken niet dat Encapsulated Resource-bestanden kunnen worden geconverteerd naar een ander formaat, maar als dat mogelijk is, zijn we er zeker van dat de optie om dit te doen te vinden is in een van de programma's waar we het hierboven over hebben.

Endace ERF-bestanden kunnen worden geconverteerd naar PCAP (Packet Capture Data).

Kan het nog steeds niet openen?

Als je bestand niet wordt geopend met de hier genoemde programma's, heb je misschien niet echt te maken met een ERF-bestand. Het kan in plaats daarvan gewoon een bestand zijn met een extensie die er hetzelfde uitziet.

Een paar voorbeelden zijn SRF, WRF, ORF, DRF, ER (AOL Organizer) en ERB (Ruby on Rails Script).

Aanbevolen: