Een wachtwoord maken in Windows

Inhoudsopgave:

Een wachtwoord maken in Windows
Een wachtwoord maken in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Windows 11, 10 & 8: Open Configuratiescherm. Selecteer Gebruikersaccounts (Windows 11/10) of Gebruikersaccounts en Family Safety (Windows 8).
  • Kies Gebruikersaccounts > Wijzigingen aanbrengen in mijn account in pc-instellingen > Aanmeldopties.
  • Selecteer Toevoegen in het gedeelte Wachtwoord. Voer tweemaal een nieuw wachtwoord en een wachtwoordhint in. Selecteer Volgende > Voltooien.

Dit artikel legt uit hoe u een wachtwoord maakt in Windows 11, Windows 10 en Windows 8. Het bevat ook instructies voor het maken van een wachtwoord in Windows 7, Vista en XP.

De specifieke stappen die u moet volgen om een Windows-aanmeldingswachtwoord te maken, verschillen enigszins, afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt. Zie Welke versie van Windows heb ik? als u niet zeker weet welke van die verschillende versies van Windows op uw computer is geïnstalleerd.

Een wachtwoord voor Windows 11, 10 of 8 maken

Vraagt Windows u om een wachtwoord wanneer uw computer opstart? Het zou moeten. Zo niet, dan laat je het wijd open voor iedereen thuis of op je werk om toegang te krijgen tot je e-mailaccount, opgeslagen bestanden en andere gegevens.

U kunt een wachtwoord aanmaken via het Configuratiescherm. Als je dat eenmaal hebt gedaan, gebruik het dan om je vanaf dat moment aan te melden bij Windows, tenzij je op een dag je Windows-wachtwoord verwijdert.

  1. Open Configuratiescherm. De eenvoudigste manier om dat te doen is door control uit te voeren vanuit het menu Start of het dialoogvenster Uitvoeren. Een andere manier in Windows 8 is via het Power User Menu door op Win+X. te drukken

    Image
    Image
  2. Selecteer Gebruikersaccounts (Windows 11/10) of Gebruikersaccounts en gezinsveiligheid (Windows 8).

    Image
    Image

    Als je de applets bekijkt aan de hand van hun pictogrammen in plaats van in de categorieweergave op Windows 11 of 10, ga dan verder met stap 4 nadat je Gebruikersaccounts hebt gekozen. Als u in deze weergave Windows 8 gebruikt, ziet u deze optie niet eens; open in plaats daarvan Gebruikersaccounts en ga dan naar stap 4.

  3. Open Gebruikersaccounts.

    Image
    Image
  4. Kies Wijzigingen aanbrengen in mijn account in pc-instellingen.

    Image
    Image
  5. Selecteer Aanmeldopties. Als u Windows 11 gebruikt, ziet u dit alleen na het selecteren van Accounts aan de linkerkant

    Image
    Image
  6. Kies in het gebied Password Add.

    Image
    Image
  7. Voer het nieuwe wachtwoord in de eerste twee tekstvelden in. Je moet het twee keer doen om er zeker van te zijn dat je het wachtwoord correct typt.
  8. Voer in het veld Wachtwoordhint iets in dat u zal helpen het wachtwoord te onthouden als u het vergeet, en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  9. Druk op Finish om het instellen van het nieuwe wachtwoord te voltooien.

    Image
    Image
  10. U kunt nu alle vensters verlaten die u hebt geopend om het wachtwoord in te voeren, zoals Settings of PC-instellingen.

Het is altijd een goed idee om een wachtwoordhersteldiskette te maken nadat je een nieuw wachtwoord hebt gemaakt. Als uw wachtwoord erg complex is en u geen resetdiskette wilt maken, kunt u overwegen het op te slaan in een wachtwoordbeheerder.

Een wachtwoord voor Windows 7 of Windows Vista maken

  1. Open Configuratiescherm vanuit het Start-menu.
  2. Selecteer Gebruikersaccounts en Family Safety (Windows 7) of Gebruikersaccounts (Windows Vista).

    Als je deze link niet ziet tijdens het maken of resetten van je wachtwoord in Windows 7, komt dat omdat je het Configuratiescherm gebruikt in een weergave die alleen pictogrammen of links naar de applets toont, en deze niet inbegrepen. Open in plaats daarvan Gebruikersaccounts en ga verder met stap 4.

  3. Kies Gebruikersaccounts.

    Image
    Image
  4. In het gebied Wijzigingen aanbrengen in uw gebruikersaccount selecteert u Maak een wachtwoord voor uw account.

    Image
    Image
  5. Typ het wachtwoord dat u wilt gebruiken in de eerste twee tekstvakken.

    Image
    Image
  6. Voer iets nuttigs in het Typ een wachtwoordhint tekstvak. Deze stap is optioneel, maar we raden u ten zeerste aan deze te gebruiken. Als je probeert in te loggen bij Windows maar het verkeerde wachtwoord invoert, zal deze hint verschijnen, hopelijk jog je geheugen.
  7. Kies Maak wachtwoord aan om uw nieuwe wachtwoord te bevestigen.
  8. Je kunt nu alle geopende vensters sluiten die je hebt gebruikt om de pagina te bereiken voor het wijzigen van het wachtwoord.

Een Windows XP-wachtwoord maken

  1. Navigeer naar Start > Configuratiescherm.
  2. Kies Gebruikersaccounts.

    Als u zich in de categorieweergave van het configuratiescherm bevindt, moet u deze opnieuw selecteren op het volgende scherm.

    Image
    Image
  3. Selecteer uw gebruikersnaam in de of kies een account om te wijzigen gebied.

    Image
    Image
  4. Kies de Maak een wachtwoord link.
  5. Voer in de eerste twee tekstvakken het wachtwoord in dat u wilt gaan gebruiken.

    Image
    Image
  6. Kies Create Password om uw nieuwe wachtwoord te bevestigen.
  7. Het volgende scherm zou kunnen vragen Wilt u uw bestanden en mappen privé maken?. Als er andere gebruikersaccounts op deze pc worden ingesteld en u uw persoonlijke bestanden privé wilt houden, selecteert u Ja, Privé maken.

    Als u zich geen zorgen maakt over dit soort beveiliging of als dit account het enige account op uw pc is, kunt u Nee. kiezen

  8. U kunt nu het Gebruikersaccounts venster en het Configuratiescherm venster sluiten.

Aanbevolen: