Iedereen kan nu een link delen in hun Instagram-verhaal

Iedereen kan nu een link delen in hun Instagram-verhaal
Iedereen kan nu een link delen in hun Instagram-verhaal
Anonim

Instagram opent eindelijk de mogelijkheid om een link in Verhalen te delen met alle gebruikers.

Volgens TechCrunch kan elke gebruiker met een willekeurig aantal volgers een linksticker toevoegen aan elke externe link van hun keuze aan hun Verhaal. Voorheen kon je alleen een link naar Stories toevoegen als je account was geverifieerd of als je meer dan 10.000 volgers had.

Image
Image

In juni is Instagram begonnen met het testen van de mogelijkheid voor iedereen om een link in hun Verhalen te plaatsen om meer te weten te komen over hoe mensen links gebruiken en of spam of verkeerde informatie een groter probleem zou worden. Met links kunnen gebruikers hun volgers doorsturen naar een product, artikel of petitie; aanmelden voor een dienst; en meer.

Het sociale netwerk zei dat er gevolgen zullen zijn als gebruikers de linksticker misbruiken, zoals al het andere op het platform. Instagram verwijdert bijvoorbeeld accounts als ze herhaaldelijk links delen die desinformatie of haatzaaiende uitlatingen promoten.

Het is onduidelijk wanneer de linksticker voor iedereen beschikbaar komt. Op het moment van schrijven is de functie echter nog steeds niet beschikbaar voor accounts die niet voldoen aan de volger- of geverifieerde drempel.

Toch is het een groot probleem dat de functie wordt uitgebreid naar alle gebruikers, omdat mensen het al heel lang willen hebben. Organisatoren van een petitie van change.org die oproepen om de functie voor iedereen te openen, zeiden dat hierdoor meer mensen petities, donatielinks en educatieve bronnen kunnen delen, en dat iedereen de "mogelijkheid krijgt om de stemmen van de zwijgende mensen te versterken."

Instagram heeft onlangs ook de manier waarop links verschijnen in Verhalen vernieuwd en gekozen voor een linksticker in plaats van de traditionele 'swipe-up'-link die gebruikers gewend waren. Met stickers kun je hun grootte en stijl kiezen en ze overal in je verhaal plaatsen om de kans te vergroten dat mensen erop klikken.

Aanbevolen: