Hoe Siri te gebruiken op iPhone 13

Inhoudsopgave:

Hoe Siri te gebruiken op iPhone 13
Hoe Siri te gebruiken op iPhone 13
Anonim

Wat te weten

  • Om Siri op iPhone te gebruiken, moet Siri eerst op je eigen iPhone worden ingesteld.
  • Na het instellen zegt u "Hey Siri", gevolgd door uw vraag of opdracht.
  • Afhankelijk van wat je Siri vraagt, moet je mogelijk verbonden zijn met internet.

Dit artikel legt uit hoe je Siri op iPhone 13 kunt gebruiken. Siri op iPhone 13 werkt ongeveer hetzelfde als Siri op andere iPhones. De volgende stappen werken op alle iPhones met iOS 15, de iOS-versie gelanceerd met de iPhone 13.

Hoe gebruik ik Siri op mijn iPhone 13?

Voordat je Siri op iPhone 13 kunt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat Siri is ingesteld op je iPhone. Om Siri op iPhone 13 in te stellen, opent u Instellingen > Siri & Zoeken.

Schakel aan Luister naar "Hey Siri" als je Siri met je stem wilt gebruiken, en schakel in Inschakelen Druk op zijknop voor Sirials je Siri wilt openen met een knop.

  1. Als je iPhone luistert naar spraakopdrachten, zal Siri door 'Hé Siri' te zeggen, Siri openen en je iPhone gereed maken om een vraag te stellen of een opdracht te geven. Zorg ervoor dat u duidelijk spreekt in de buurt van uw iPhone, maar weet ook dat iPhones traditioneel goed zijn in het oppikken van stemmen.

    Als je Siri's spraakbesturing maar af en toe wilt gebruiken, leg je iPhone dan met de voorkant naar beneden. Als u dit doet, voorkomt u dat de iPhone naar de Siri-oproepzin luistert.

  2. Op de iPhone 13 is het activeren van Siri met een knop in plaats van spraak afhankelijk van de zijknop van de iPhone 13. Houd de zijknop ingedrukt en Siri wordt geopend. Vervolgens kun je elke vraag stellen die je hebt of een commando geven.

    Als je een oudere iPhone met iOS 15 gebruikt, is dit hetzelfde proces, maar als je iPhone een home-knop heeft, houd je de home-knop ingedrukt om Siri te openen.

    Image
    Image
  3. Als je EarPods gebruikt met iPhone 13, houd je de middelste of belknop ingedrukt om Siri te openen. Als je AirPods gebruikt met iPhone 13, kun je tijdens het dragen van je AirPods ook 'Hey Siri' zeggen om toegang te krijgen tot Siri.

    Afhankelijk van welke AirPods je gebruikt met iPhone 13, heb je mogelijk met een knop toegang tot Siri op AirPods. Welke knop is echter afhankelijk van uw specifieke AirPods-model. Kijk op de ondersteuningspagina van Apple om te zien of Siri werkt met AirPods.

  4. Nadat je Siri een vraag hebt gesteld of een commando hebt gegeven, kun je ofwel op de Listen-knop tikken of 'Hey Siri' opnieuw zeggen om geef een ander commando of stel een andere vraag. Tik op de knop Listen om een verzoek opnieuw te formuleren of een deel ervan te spellen, en u kunt op het scherm op uw verzoek tikken om de tekst rechtstreeks te bewerken.

    Als je liever naar Siri typt in plaats van met je stem, ga dan naar Instellingen > Toegankelijkheid > Siri en schakel Type naar Siri in. Zodra Siri is geopend, heb je een tekstveld waarin je je vragen of opdrachten direct kunt invoeren.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe gebruik ik Siri op iPhone 12?

    Bekijk je opties om Siri te wekken en te gebruiken op iPhone 12 via Instellingen > Siri & Zoeken Kies ervoor om Siri te wekken met je stem of door op de zijknop (of beide) te drukken. Als u Siri wilt gebruiken zonder uw telefoon te ontgrendelen, selecteert u Siri toestaan wanneer vergrendeld

    Hoe activeer ik Siri op iPhone 11?

    Om Siri op iPhone 11 te gebruiken, houdt u de knop aan de rechterkant van uw iPhone lang ingedrukt. De zijknop is ook de knop die u gebruikt om uw apparaat in de sluimerstand te zetten of te wekken. Je kunt ook "Hé, Siri" zeggen als je kiest Instellingen > Siri & Zoeken > Luister naar Hey Siri

Aanbevolen: