Hoe Siri te gebruiken op Spotify

Inhoudsopgave:

Hoe Siri te gebruiken op Spotify
Hoe Siri te gebruiken op Spotify
Anonim

Wat te weten

  • Installeer de Siri Shortcuts-app, voeg de Siri Spotify-snelkoppeling toe en neem vervolgens een aangepaste spraakopdracht op om Spotify te activeren.
  • Zodra het dictaattekstvak wordt geopend in Siri Shortcuts, spreek je de naam in van de artiest of het album dat je zoekt.
  • Andere Spotify-snelkoppelingen zijn Play Spotify Album, Play Spotify Track, Search Spotify Playlist en Search Spotify Artist.

Dit artikel legt uit hoe je Siri en Spotify samen kunt gebruiken op iOS 12-apparaten met toegang tot Siri Shortcuts. Zodra er snelkoppelingen zijn gemaakt, kunnen ze ook worden gebruikt op Apple Watch Series 4 en 3.

Hoe de Spotify Siri-snelkoppeling te installeren

Voordat u Siri met Spotify kunt gebruiken, moet u een Siri-snelkoppeling speciaal voor Spotify installeren en maken. Op dit moment kan Siri geen interactie met Spotify meer hebben dan de app op verzoek te openen. Door de Siri Shortcuts-app te gebruiken, kun je eenvoudig een Spotify-snelkoppeling maken.

  1. Download de Shortcuts-app uit de App Store.
  2. Tik in je iPhone-browser op de Spotify Siri-downloadlink.
  3. Tik op Get Shortcut om het te installeren en tik vervolgens op Open om de Shortcuts-app te openen.
  4. In je bibliotheek vind je de Spotify Siri-snelkoppeling. Tik op de drie stippen om het bewerkingsscherm te openen en tik vervolgens op het pictogram Instellingen.
  5. Tik op Toevoegen aan Siri om de Spotify Siri-snelkoppelingen in te schakelen.

    Image
    Image
  6. Tik in het volgende scherm op het record-pictogram om je eerste Siri-zin op te nemen. Je kunt iets kiezen als 'Spotify Siri' of 'Speel Spotify af'.

  7. Tik twee keer op Gereed.
  8. Als je nu Siri activeert en je snelkoppeling uitspreekt, zal Siri Snelkoppelingen openen en een vak weergeven met de naam Dictation Text. Zeg tot slot het nummer of de artiest die je zoekt en Siri zal Spotify openen en actie ondernemen.

Hoe Spotify Siri Commands te gebruiken

Zodra je klaar bent met het installeren van de Spotify Siri-snelkoppeling, ben je klaar om een paar basis Siri-commando's te gebruiken om je Spotify-app te bedienen.

Het gebruik van Siri-snelkoppelingen kan een beetje ontmoedigend lijken totdat je het onder de knie hebt. Apple werkt er echter hard aan om nieuwe en eenvoudigere snelkoppelingen te maken en uit te brengen waarmee u apps van derden kunt bedienen.

Vind een artiest met Spotify Siri Shortcuts

  1. Activeer Siri en spreek je Spotify Siri-opdracht uit.

    Je kunt je Siri-snelkoppeling ook gebruiken door de app Snelkoppelingen te openen en op de snelkoppeling te tikken die je wilt gebruiken.

  2. Zodra het vak Dictation Text wordt geopend in Siri Shortcuts, spreek je de naam van de artiest die je zoekt.

    Image
    Image
  3. Siri opent Spotify en zoekt naar die artiest, waarbij het bovenste nummer wordt afgespeeld, indien van toepassing.

Zoek een nummer met Spotify Siri-snelkoppelingen

Volg hetzelfde proces om te zoeken naar specifieke albums die u wilt afspelen door ze in uw Siri-snelkoppeling in te spreken.

  1. Activeer Siri en zeg je Spotify-opdracht.
  2. Zodra het vak Dictation Text wordt geopend in Siri Shortcuts, spreek je de naam in van het nummer dat je zoekt.

    Het is belangrijk om hier zo specifiek mogelijk te zijn en de exacte titel van het nummer met de artiest te noemen.

  3. Siri opent Spotify en zoekt naar dat nummer en speelt het af zodra het is gevonden.

    Image
    Image

Installeer en gebruik extra snelkoppelingen voor Spotify

In de Shortcuts-bibliotheek zijn er extra Spotify-snelkoppelingen, waaronder Play Spotify Album, Play Spotify Track, Search Spotify Playlist en Search Spotify Artist.

Om deze snelkoppelingen te gebruiken, zoekt en installeert u ze op dezelfde manier waarop u de eerste Spotify Siri-snelkoppeling hebt geïnstalleerd.

Hoewel je beide nummers, artiesten en albums kunt vinden door de Spotify Siri-snelkoppeling te gebruiken, kun je met deze extra snelkoppelingen de originele Spotify Siri-opdracht overslaan.

Zoeken naar een afspeellijst met behulp van de Spotify Playlist-snelkoppeling Zoeken

  1. Activeer Siri en zeg je Spotify-opdracht om naar een afspeellijst te zoeken.
  2. Zodra het Dictation Box is geopend, zegt u de afspeellijst die u wilt doorzoeken. Wees zo specifiek mogelijk.
  3. Siri opent Spotify en de afspeellijst waarnaar je zoekt. Met deze zoeksnelkoppeling begint Siri een nummer pas af te spelen als je het nummer hebt gevonden dat je zoekt.

    Image
    Image

Zoek een artiest met behulp van de Spotify-artiestensnelkoppeling Zoeken

Deze snelkoppeling is anders dan zoeken naar een artiest. In plaats daarvan kun je met deze eerst een artiest zoeken, zonder een album of nummer af te spelen.

  1. Activeer Siri en zeg je opdracht om naar een artiest te zoeken.
  2. Zodra het Dictation Box wordt geopend, zegt u de artiest die u wilt zoeken.
  3. Siri opent Spotify en de artiest die je hebt gekozen. Met deze zoeksnelkoppeling begint Siri pas een nummer of album af te spelen als je er een selecteert.

    Image
    Image

Aanbevolen: