Prime-leden kunnen geschenken verzenden met alleen een e-mail

Prime-leden kunnen geschenken verzenden met alleen een e-mail
Prime-leden kunnen geschenken verzenden met alleen een e-mail
Anonim

Amazon heeft een nieuwe functie gelanceerd waarmee Prime-leden geschenken kunnen sturen door gewoon het e-mailadres of mobiele telefoonnummer van een ontvanger in te voeren.

Volgens een bedrijfsblogpost werkt de functie als een alternatieve bezorgoptie als een gebruiker het thuisadres van de ontvanger niet heeft. Bij het afrekenen kunnen leden een nieuwe optie selecteren die zegt: "Laat de ontvanger zijn adres opgeven" bij het kiezen van het geschenk.

Image
Image

De gebruiker voert vervolgens het e-mailadres of telefoonnummer van die persoon in om hem op de hoogte te stellen van het geschenk. Wanneer de ontvanger de melding ontvangt, kan hij het geschenk accepteren door zijn huisadres op te geven.

Na kennisgeving hebben ontvangers ook de mogelijkheid om het artikel om te ruilen voor een Amazon-cadeaubon zonder dat die informatie wordt doorgegeven aan de schenker.

Het is niet bekend hoe het bedrijf misbruik door oplichters en stalkers wil aanpakken. Hoewel de schenker nooit toegang heeft tot het postadres van de ontvanger, weerhoudt dat iemand er niet van om hun e-mail te bombarderen met meldingen.

Volgens The Verge biedt Amazon geen manier voor Prime-leden of ontvangers om zich af te melden voor deze nieuwe service. Mensen kunnen de klantenservice van Amazon echter op de hoogte stellen als ze een probleem hebben. Mensen lastigvallen met geschenken die ze niet willen, vormt een schending van de communityrichtlijnen van het bedrijf.

De nieuwe functie is exclusief voor Amazon Prime-leden in de Verenigde Staten op de mobiele app. Het bedrijf moet nog zeggen of deze functie zal worden uitgebreid naar niet-Prime-gebruikers of buiten de VS. De uitrol begon op maandag en de functie zal de komende weken voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Aanbevolen: