Hoe auto-antenneversterkers werken

Inhoudsopgave:

Hoe auto-antenneversterkers werken
Hoe auto-antenneversterkers werken
Anonim

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken van slechte autoradio-ontvangst, maar een antenneversterker kan de ontvangst verbeteren als de oorzaak een zwak signaal is. Hoewel je het signaal dat het radiostation uitzendt niet kunt 'versterken', kun je de versterking verhogen nadat de antenne het heeft opgevangen, en afhankelijk van de situatie kan dat de oplossing zijn.

Als het probleem dat je ervaart te wijten is aan obstakels, defecte hardware in de auto of andere meer gecompliceerde problemen, is de kans groter dat een booster het probleem verergert dan oplost.

Image
Image

Oorzaken van slechte autoradio-ontvangst

Enkele van de meest voorkomende oorzaken van slechte autoradio-ontvangst zijn:

  • Zwakke radiosignalen: een antenneversterker kan dit probleem oplossen, vooral als je in een landelijk gebied woont zonder veel obstakels tussen jou en een verre radiozender.
  • Gecorrodeerde of losse antennehardware: Repareer of vervang de hardware en u zou een betere ontvangst moeten ervaren.
  • Lichtlijnobstructies: Obstakels zoals hoge gebouwen en heuvels kunnen moeilijk te overwinnen zijn, omdat je geen controle hebt over de oorzaak van het probleem.

Als je last hebt van piketomheiningen veroorzaakt door hoge gebouwen in de omgeving, of als je in een dode zone bent die wordt veroorzaakt door gebouwen, heuvels of andere obstakels, zal een antenneversterker niet veel goeds doen. Je kunt niet versterken wat er niet is, dus deze apparaten kunnen niet helpen als er problemen zijn met de basiscomponenten van de auto-audio-hardware.

Het enige waar een antenneversterker bij kan helpen, is een radiosignaal dat te zwak is voor de tuner in de head-unit om betrouwbaar op te vergrendelen.

Hoe werken antennesignaalversterkers?

Om te begrijpen hoe een signaalversterker werkt, is het belangrijk om te begrijpen hoe een FM-radio werkt. In basistermen zendt elk radiostation een elektromagnetische radio "draaggolf" uit op een specifieke frequentie. Die draaggolf wordt gemoduleerd om een audiosignaal te dragen, dat de tuner in de head-unit stript, versterkt en naar de luidsprekers duwt. Om dat te laten gebeuren, moet het radiosignaal worden opgevangen door de autoantenne en via een antennekabel naar de head-unit worden verzonden.

Als een radiosignaal nauwelijks sterk genoeg is om door de antenne te worden ontvangen, zul je meestal ontvangstproblemen ervaren als de head-unit het oppakt en laat vallen. U kunt een booster tussen de antenne en de head-unit installeren om het probleem op te lossen.

Een antenneversterker is een aangedreven eenheid die het signaal met een bepaalde hoeveelheid versterkt voordat het de hoofdeenheid bereikt. Een FM-versterker kan bijvoorbeeld de versterking op signalen die hij ontvangt met 15 dB verhogen, wat het verschil kan betekenen tussen vlekkerige, in-en-uit ontvangst en een onwrikbare signaalinvoer op de head-unit.

Het probleem met auto-antenneversterkers

Het grootste probleem met antenneversterkers is dat ze niet kieskeurig zijn over wat ze versterken. Wat dat betekent is dat als het signaal dat naar de booster gaat ongewenste ruis bevat, die ruis samen met het signaal wordt versterkt.

Dit is de reden waarom antenneversterkers de meeste ontvangstproblemen niet kunnen oplossen. Als het station waarnaar je wilt luisteren veel storing heeft, kan het aansluiten van een booster de storing samen met al het andere doen toenemen.

Antenneboosters kunnen ook niet helpen bij interferentie die door het voertuig wordt gegenereerd. Een booster heeft geen zin als het probleem te wijten is aan interferentie van de motor, versterker of iets anders. In deze situatie kan het probleem worden opgelost door een nieuwe antenne te kopen en deze op een nieuwe locatie te installeren. Zoek een locatie die niet dicht bij de motor, versterker of een ander onderdeel is dat interferentie veroorzaakt.

Wat als een antennesignaalversterker niet werkt?

Er zijn gevallen waarin een antennesignaalversterker geen zin heeft, daarom is het belangrijk om andere problemen uit te sluiten voordat u geld uitgeeft. Als u bijvoorbeeld in een stad met hoge gebouwen woont of in een heuvelachtig gebied woont, kunnen de ontvangstproblemen meer te maken hebben met zichtlijnproblemen dan met een zwak signaal.

Als je nog geen probleemoplossing hebt gedaan, bekijk dan onze lijst met vijf manieren om de ontvangst van je autoradio te verbeteren en ga van daaruit verder.

Aanbevolen: