Een scherm delen op Zoom

Inhoudsopgave:

Een scherm delen op Zoom
Een scherm delen op Zoom
Anonim

Of je Zoom nu gebruikt voor je werk, school of gewoon rondhangen met vrienden en familie, er zijn vaak momenten waarop je anderen iets wilt laten zien dat je op je eigen computer hebt staan. In plaats van links of bijlagen te verzenden, kunt u Zoom-schermdeling gebruiken om uw scherm in re altime te delen en met anderen te bespreken.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op zowel Windows- als Mac-computers. Ze zijn getest op een computer met Windows 10.

Scherm delen in Zoom

Voordat je je scherm in Zoom deelt, moet je er zeker van zijn dat alles wat iedereen op je computer kan zien, veilig is om te zien. Sluit bijvoorbeeld alle vensters die mogelijk niet werkgerelateerd zijn als u een scherm deelt tijdens een zakelijke bijeenkomst. Als je klaar bent, volg je deze stappen om het delen van schermen te starten:

Zowel hosts als aanwezigen kunnen schermen delen in Zoom. De host kan echter voorkomen dat deelnemers de optie gebruiken. Gratis en basisaccounts zijn standaard ingesteld op Alleen host.

  1. Om je Zoom-menu-optie te zien, beweeg je muis over het Zoom-vergaderscherm. Onderaan het scherm ziet u een menu. De Share Screen optie bevindt zich in het midden.
  2. Klik Scherm delen.

    Klik niet op de kleine witte pijl omhoog, als je er een ziet, om je scherm te delen. Dat zijn hostopties die verderop in dit artikel worden besproken. Klik eenvoudig op Scherm delen icoon.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het menuvenster dat verschijnt het programma of venster dat u wilt delen. Het scherm dat u momenteel gebruikt, verschijnt met een helderblauwe achtergrond; alle andere schermen tonen een witte achtergrond. Gebruik de schuifbalk aan de rechterkant om door uw opties te bladeren als dat nodig is. Zodra je het venster hebt geselecteerd dat je wilt delen, klik je op Delen.

    Image
    Image
  4. Controleer op je computer of er een lichtblauwe markering op het geselecteerde scherm verschijnt. Dat geeft aan welk venster of programma Zoom aan anderen gaat tonen. Als het onjuist is, wijzigt u uw selectie in het menuvenster.

    Image
    Image
  5. Zodra u zeker weet dat het juiste scherm zal verschijnen, klikt u op Share in het menuvenster.

    Image
    Image

Als je je venster met succes hebt gedeeld, verdwijnt het menuvenster en verschijnt er een nieuwe menubalk bovenaan je hoofdscherm. Deze menubalk biedt talloze opties, waaronder een vervolgkeuzemenu More. Je kunt deze balk desgewenst rond je monitor(s) naar een andere locatie slepen.

Image
Image

Veel van deze opties hebben niets te maken met het delen van je scherm. Er zijn er echter verschillende die u kunt gebruiken tijdens het delen van uw scherm of tijdens het uitvoeren van een Zoom-vergadering als host.

Vanuit het More menu, kunt u de volgende opties voor het delen van schermen selecteren:

  • Sta deelnemers toe (of niet) om aantekeningen te maken op een gedeeld scherm.
  • Toon of verberg de namen van annotators terwijl ze screenshare gebruiken.
  • Computergeluiden delen.
  • Delen optimaliseren voor videoclips op volledig scherm.

Zoom schakelt automatisch over naar volledig scherm om uw delen te optimaliseren. Als u dat niet op uw scherm wilt, klikt u op Volledig scherm afsluiten in de rechterbovenhoek van het menu bovenaan uw scherm of drukt u op de Esctoets.

Een scherm delen in Zoom pauzeren

Soms moet je stoppen met het delen van schermen, zodat je weer gezichten kunt zien en reacties kunt peilen, een discussie over iets kunt voeren of iemand anders een scherm kunt laten delen. Als u echter weer hetzelfde scherm gaat delen, hoeft u niet te stoppen met het volledig delen van uw scherm. Als je dat doet, moet je helemaal opnieuw beginnen wanneer het tijd is om je scherm weer te laten zien.

Klik in plaats daarvan op Pause Share. Deze actie doet precies wat het zegt: het voorkomt dat uw scherm wordt gedeeld, maar sluit de optie niet helemaal af. Zodra u op die optie klikt, hernoemt de knop zichzelf naar Resume Share.

Image
Image

Je ziet ook een heldere oranjegele balk die waarschuwt dat het delen van je scherm is gepauzeerd.

Als je klaar bent om weer te delen, klik je op Delen hervatten.

Image
Image

Hoe u kunt stoppen met het delen van uw scherm

Als je je scherm niet meer wilt delen, ga je naar de menubalk. Het kan nog steeds bovenaan het hoofdscherm staan dat je gebruikt of je hebt het misschien ergens anders naartoe gesleept.

Klik op Stop Delen. Zodra dat is gebeurd, kunnen deelnemers uw computerscherm niet meer zien.

Image
Image

Host Screen Sharing Menu-opties gebruiken

Hosts kunnen het delen van schermen tot één persoon tegelijk beperken of toestaan dat meerdere deelnemers tegelijkertijd delen. Ze kunnen het delen van schermen zelfs beperken, zodat alleen zij een scherm kunnen delen.

Deze functies bevinden zich allemaal in het Advancing Screen Sharing optiemenu. Volg deze instructies om dat menu te openen en te gebruiken:

  1. Beweeg uw muis over het Zoom-vergaderscherm. Onder aan het scherm ziet u een menu.
  2. Klik op de kleine witte pijl omhoog rechtsboven de knop met de tekst Scherm delen.

    Pas op: je klikt niet op de zwarte pijl in het felgroene vak (dat het menuscherm voor het delen van schermen opent); je klikt op de kleine wittere pijl naar rechts.

    Image
    Image
  3. Klik op Geavanceerde opties voor delen.
  4. Maak in het menuvenster dat verschijnt selecties op basis van wat u wilt dat deelnemers doen door op de gewenste optie te klikken.

    Image
    Image
  5. Als je je selecties hebt voltooid, klik je op de X rechtsboven in het venster.

    De opties die u selecteert, blijven de standaard in uw toekomstige vergaderingen. Als u deze selecties niet in elke vergadering wilt gebruiken, moet u ze aanpassen voordat u de huidige vergadering afsluit of wanneer u zich aanmeldt als gastheer voor uw volgende vergadering.

Hoe computergeluiden te delen

Zoom deelt standaard geen computergeluiden. De meeste mensen willen geen computergeluiden delen tijdens Zoom-gesprekken, maar als je anderen het geluid van je computer wilt laten horen tijdens een vergadering, kun je die optie selecteren wanneer je begint met het delen van je scherm.

Selecteer eenvoudig het vakje naast Computergeluid delen wanneer u in het Zoom-programma of het Windows-selectiemenu bent; klik vervolgens op Delen.

Image
Image

Als u besluit het delen van schermen voor videoclips te optimaliseren, worden computergeluiden automatisch gedeeld.

Video's delen in Zoom

Omdat je al je schermen in Zoom kunt delen, kun je alles delen wat erop wordt uitgevoerd, inclusief video's. Als je een video op volledig scherm wilt delen, is het een goed idee om de Optimize for full screen video clip optie in het programma- of Windows-selectiemenu aan te vinken en vervolgens op te klikken. Delen

Als je de video niet op volledig scherm wilt delen, gebruik deze optie dan niet. Het kan het gedeelde scherm wazig maken.

Je kunt ook alleen audio delen in Zoom.

De focusmodus gebruiken in zoom

Focusmodus is een instelling met weinig afleiding voor Zoom-hosts. Als het actief is, krijgen hosts en co-hosts de normale weergave van ieders scherm, terwijl deelnemers alleen zichzelf en de hosts/co-hosts zien.

Image
Image

Om de functie in te schakelen, moet je versie 5.7.3 of hoger van de Zoom-desktopclient gebruiken. Klik vervolgens tijdens een vergadering op de kop Meer en selecteer Start Focus Mode Zodra deze actief is, kunnen hosts en co-hosts deelnemers "uitlichten" om hun schermen voor iedereen zichtbaar maken.

Aanbevolen: