Waar je naar uit kunt kijken in macOS Monterey

Inhoudsopgave:

Waar je naar uit kunt kijken in macOS Monterey
Waar je naar uit kunt kijken in macOS Monterey
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwste versie van het Mac OS komt dichter bij een definitieve release.
  • Monterey biedt tientallen nieuwe functies waarmee Apple-apparaten beter samen kunnen spelen.
  • Quick Note is een nieuwe manier voor gebruikers om notities te maken over elke app of website in het hele systeem, zodat je gedachten en ideeën kunt vastleggen waar de inspiratie toeslaat.
Image
Image

Je Mac kan binnenkort een beetje meer aanvoelen als een verlengstuk van je iPhone met het aankomende Monterey-besturingssysteem van Apple.

Apple heeft onlangs de nieuwste versie van de macOS 12 Monterey-bèta uitgebracht voor openbare bètatesters, waardoor niet-ontwikkelaars de software kunnen testen vóór de openbare release. De definitieve versie wordt later dit jaar verwacht. Je kunt nu de openbare bètaversie van macOS Monterey downloaden om enkele van de nieuwe functies te testen.

"Een geweldig uitziende nieuwe mogelijkheid is Quick Note, een nieuwe manier voor gebruikers om aantekeningen te maken over elke app of website in het hele systeem."

Delen is zorgzaam

Apple dringt aan op het idee dat de Mac slechts een verlengstuk is van je gadget-universum in plaats van een computer op zich. Met Universal Control kunnen gebruikers bijvoorbeeld met één muis en toetsenbord werken en tussen Mac en iPad schakelen voor een naadloze ervaring, zonder dat installatie vereist is.

U kunt inhoud heen en weer slepen tussen apparaten. U kunt bijvoorbeeld een tekening maken met Apple Pencil op een iPad en deze vervolgens in een Keynote-dia op de Mac plaatsen.

Monterey voegt ook nieuwe functies toe die zijn gevonden in iOS 15, zoals ruimtelijke audio in FaceTime en de Focus-functie van Apple. Android-gebruikers kunnen deelnemen aan FaceTime-gesprekken met de Mac Update.

Ik kijk het meest uit naar de upgrade naar de Notes-app, die de afgelopen jaren achterbleef in functies in vergelijking met concurrenten zoals Google Keep en Evernote.

Een geweldig uitziende nieuwe mogelijkheid is Quick Note, een nieuwe manier voor gebruikers om aantekeningen te maken over elke app of website in het hele systeem, zodat je gedachten en ideeën kunt vastleggen waar de inspiratie toeslaat. Gebruikers kunnen ook koppelingen van een app aan hun Quick Note toevoegen om context te creëren, zelfs op een website in Safari of een adres in Maps.

Notes lijkt te evolueren naar meer een samenwerkingstool zoals Slack of Google Docs. Terwijl gebruikers in Notes werken, kunnen ze vermeldingen toevoegen, de bewerkingen van iedereen bekijken in de nieuwe activiteitenweergave en hun notities categoriseren met tags om ze snel en gemakkelijk te vinden in de nieuwe Tag Browser en op tags gebaseerde Smart Folders.

Meldingen krijgen ook een Monterey-upgrade waardoor deze functie meer lijkt op veel online tools zoals Slack. Met de nieuwe Focus-functie kunnen gebruikers automatisch meldingen uitfilteren die niet relevant zijn voor hun huidige activiteit. U kunt zelfs uw status aangeven om anderen te laten weten wanneer u aan het focussen bent en niet beschikbaar bent. Als je Focus op één apparaat instelt, wordt het automatisch ingesteld op hun andere apparaten en kan het worden aangepast op basis van je huidige activiteit.

Neem een nieuwe safari

Misschien is de meest opvallende verandering voor gebruikers een opknapbeurt van Safari. Het heeft een nieuw tabbladontwerp waarmee gebruikers meer van de pagina kunnen zien terwijl ze scrollen. Een nieuwe tabbladbalk neemt de kleur van de webpagina aan en combineert tabbladen, de werkbalk en het zoekveld in één compact ontwerp.

Image
Image

Tabgroepen bieden een nieuwe manier om tabbladen op te slaan en te beheren, wat kan helpen bij het opslaan van de tabbladen die gebruikers dagelijks bezoeken. Tabgroepen worden ook gesynchroniseerd op Mac, iPhone en iPad, zodat u hun project van de ene browser naar de andere kunt voortzetten en tabbladen met andere mensen kunt delen.

Een handige functie in Monterey is de toevoeging van snelkoppelingen waarmee u taken kunt automatiseren. Het is vergelijkbaar met de functie Snelkoppelingen die al beschikbaar is op iPhone en iPad. Er zijn kant-en-klare acties ontworpen voor de Mac om dingen te doen zoals bestanden delen en geanimeerde GIF's maken. U kunt ook snelkoppelingen aanpassen aan uw workflow. De snelkoppelingsfuncties zijn overal in macOS beschikbaar, inclusief de menubalk, Finder, Spotlight en handsfree met Siri, zodat je snelkoppelingen kunt uitvoeren, welke app je ook gebruikt.

Ik kan niet wachten om de definitieve versie van Monterey uit te proberen. De mogelijkheid om naadloos informatie tussen apparaten te verplaatsen, is alleen al de upgrade waard.

Aanbevolen: