IPhone 6 GPS-functies

Inhoudsopgave:

IPhone 6 GPS-functies
IPhone 6 GPS-functies
Anonim

De grote schermen op de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in combinatie met verbeterde GPS-functies maken GPS-navigatie-apps nauwkeuriger en gebruiksvriendelijker dan op eerdere telefoons. De iPhone 6 maakt gebruik van een snelle en efficiënte A8-chip. GPS-apps zijn berucht om het leegraken van de batterij van de telefoon, dus energiebesparingen overal in het systeem helpen de iPhone de afstand af te leggen met GPS geactiveerd.

Over Assisted GPS

De iPhone 6 heeft net als zijn voorgangers een ingebouwde GPS-chip. U hoeft de GPS-chip op uw telefoon niet in te stellen, maar u kunt deze wel in- of uitschakelen. De telefoon gebruikt de GPS-chip in combinatie met Wi-Fi-netwerken en nabijgelegen mobiele telefoontorens om de locatie van de telefoon te berekenen. Dit proces waarbij verschillende technologieën worden gebruikt om de locatie vast te stellen, wordt geassisteerde GPS genoemd.

Image
Image

Hoe GPS werkt

Het Global Positioning System (GPS), dat bestaat uit 31 operationele satellieten in een baan om de aarde, wordt onderhouden door het Amerikaanse ministerie van Defensie. De GPS-chip gebruikt een proces dat trilateratie wordt genoemd, waarbij het ten minste drie van de mogelijke satellietsignalen lokaliseert om een locatie vast te stellen.

Hoewel andere landen aan hun eigen satellieten werken, heeft alleen Rusland een vergelijkbaar systeem genaamd GLONASS. De iPhone GPS-chip heeft indien nodig toegang tot GLONASS-satellieten.

Zwakke GPS

De iPhone kan niet altijd een GPS-signaal ontvangen. Als de telefoon zich op een locatie bevindt die duidelijke toegang tot signalen van ten minste drie satellieten verhindert, zoals in een gebouw, een dicht bebost gebied, een kloof of tussen wolkenkrabbers, vertrouwt hij op nabijgelegen zendmasten en wifi-signalen om de locatie vast te stellen. In deze situatie heeft Assisted GPS een voordeel ten opzichte van stand-alone GPS-apparaten.

Als GPS niet in optimale situaties werkt, zijn er verschillende manieren om je iPhone GPS te repareren.

Extra compatibele technologieën

De iPhone 6 bevat extra sensoren die alleen of in combinatie met GPS werken. Deze omvatten:

  • Versnellingsmeter om beweging te detecteren.
  • Kompas gebruikt door navigatie-, outdoor- en wandel-apps.
  • Barometer om hoogte vast te stellen en relatieve hoogteveranderingen te identificeren.
  • Gyroscoop.
  • M8 bewegingscoprocessor.

GPS-instellingen in- en uitschakelen

GPS op de iPhone kan worden in- en uitgeschakeld in de app Instellingen. Tik op Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen Schakel alle locatievoorzieningen boven aan het scherm uit of schakel Locatieservices aan of uit voor elke app die onder aan het scherm wordt vermeld.

Locatieservices omvat het gebruik van GPS, Bluetooth, Wi-Fi-hotspots en zendmasten om uw locatie te bepalen.

Bottom Line

Veel apps willen je locatie gebruiken om te bepalen waar je bent, maar geen enkele app kan je gegevens gebruiken als je daar geen toestemming voor hebt gegeven in de privacyinstellingen. Als je websites of apps van derden toestaat om je locatie te gebruiken, lees dan hun privacybeleid, voorwaarden en praktijken om te begrijpen hoe ze van plan zijn je locatie te gebruiken.

Verbeteringen in de Maps-app

De Apple Maps-app op de iPhone 6 is sterk afhankelijk van GPS om nauwkeurig te functioneren. Elke iOS-generatie biedt verdere verbeteringen in de kaartomgeving van Apple, na de veel gepubliceerde tekortkomingen van de eerste Maps-inspanning van het bedrijf. Apple is doorgegaan met de overname van kaart- en kaartgerelateerde bedrijven om een betere service te kunnen bieden.

Aanbevolen: