Wat is een slimme koelkast?

Inhoudsopgave:

Wat is een slimme koelkast?
Wat is een slimme koelkast?
Anonim

Slimme koelkasten hebben een touchscreen-interface en de mogelijkheid om via Wi-Fi verbinding te maken met internet voor een aantal extra functies. Slimme koelkasten hebben interne camera's, flexibelere, door de gebruiker bestuurde koelopties en de mogelijkheid om de functies ervan te gebruiken met uw smartphone of tablet wanneer u niet thuis bent. Sommige slimme koelkasten kunnen zelfs verbinding maken met andere slimme apparaten in uw huis; zoals luidsprekers, smart-tv's en zelfs uw slimme vaatwasser of slimme magnetron.

Slimme koelkastfuncties

Image
Image

Hoewel de exacte functies per merk en model verschillen, is hier een overzicht van enkele van de vele dingen waarvan je nooit wist dat een koelkast dat kon. Houd er rekening mee dat niet alle slimme koelkasten dezelfde functies hebben.

Gebruik de touchscreen-interface om:

  • Coördineer schema's voor elk gezinslid.
  • Zoek recepten op en laat je koelkast de stappen lezen terwijl je kookt.
  • Maak boodschappenlijstjes die in re altime met uw smartphone worden gesynchroniseerd.
  • Stel houdbaarheidsdatums in en ontvang meldingen om voedsel te gebruiken terwijl het vers is.
  • Upload foto's voor weergave.
  • Maak individuele profielen voor elk gezinslid om ze persoonlijke notities en takenlijsten te sturen.
  • Gebruik een whiteboard-optie om berichten voor uw gezin achter te laten.
  • Met transparante touchscreens kun je in de koelkast kijken zonder de deur te openen.
  • Cast vanaf een smart-tv in een andere kamer om vanuit de keuken te kijken.

Het touchscreen is niet het enige nieuwe dat een slimme koelkast kan doen. U kunt uw slimme koelkastfuncties ook gebruiken om:

  • Pas de temperatuur aan per lade of compartiment.
  • Gebruik binnencamera's in de winkel om te controleren of je bijna geen melk of eieren meer hebt.
  • Waarschuw je wanneer het waterfilter moet worden vervangen.
  • Schakel de ijsmaker in of uit vanaf je smartphone.

Meer manieren waarop slimme koelkasten indruk maken

Sommige modellen slimme koelkasten bieden zowel koud als warm water. Je selecteert een temperatuur en hoeveelheid water die je wilt verwarmen en je slimme koelkast stuurt een melding naar je smartphone wanneer je verwarmd water klaar is. Een paar hebben zelfs een ingebouwd Keurig-koffiezetapparaat voor één kopje, wat ruimte bespaart op het aanrecht en uw ochtendroutine een beetje eenvoudiger maakt.

Slimme koelkasten hebben ook sensoren ingebouwd om het openen van de deur met je handen vol geen probleem te maken. Sensoren in de deur reageren op een zachte stoot door de deur voor je te openen. Sommige modellen hebben sensoren aan de onderkant van het apparaat die reageren op voetgebaren om de koelkastdeur voor je te openen. En als de deur niet goed gesloten is, reageren de sensoren en trekken ze de deur automatisch dicht om je eten vers te houden en te voorkomen dat er koele lucht naar buiten komt en je energierekening oploopt.

Algemene zorgen over slimme koelkasten

Met alle functies en connectiviteit maken veel mensen zich zorgen of een slimme koelkast een slimme beslissing is. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende zorgen die veel mensen hebben als het gaat om de investering in een slimme koelkast.

Zijn slimme koelkasten niet veel duurder dan gewone koelkasten?Hoewel ze aanvankelijk een stuk duurder waren, zijn de prijzen aanzienlijk gedaald naarmate meer merken en modellen beschikbaar zijn gekomen. Het kiezen van een slimme koelkast in plaats van (niet-slimme) koelkasten met een vriezer met een onderste lade of een Franse deurstijl, kan slechts een paar honderd dollar meer kosten of zelfs een paar duizend dollar meer. Het hangt allemaal af van het model en het merk dat u kiest.

Kan iemand mijn slimme koelkast hacken en hem overnemen of op een snode manier tegen mij gebruiken?Het belangrijkste om te onthouden over alle slimme huistechnologie die verbinding maakt met internet, is dat het meestal dezelfde wifi-toegang gebruikt die u hebt ingesteld voor uw andere apparaten om toegang te krijgen tot internet, zoals uw smartphones, tablets, computers en tv-streamerapparaten. U wilt altijd dat uw modem of router is geconfigureerd met de juiste beveiliging en complexe wachtwoorden om de veiligheid van al uw aangesloten apparaten en apparaten te garanderen.

Je vraagt je misschien ook af wat er kan worden gehackt. Nou, de slim in slimme koelkast betekent meestal een ingebouwde computer met een scherm en toegang tot internet. U kunt inloggen op diensten die u dagelijks gebruikt, zodat bijvoorbeeld uw agenda op het scherm van de koelkast verschijnt. Die inloggegevens kunnen op andere plaatsen worden ingenomen en gebruikt (nog een reden waarom unieke wachtwoorden voor elke service die u gebruikt heel logisch is). Alles heeft een soort kwetsbaarheid, dus het v alt nog te bezien hoe fabrikanten met dit soort problemen omgaan.

Zijn reparaties voor slimme koelkasten duurder dan gewone koelkasten?Ja en nee. De belangrijkste onderdelen van de koelkast, zoals condensorbatterijen, ventilatoren, compressoren, enzovoort, zouden hetzelfde kosten voor onderhoud of reparatie als een gewone koelkast. Het is uiteindelijk nog steeds een koelkast. Waar er mogelijk extra kosten voor reparaties zouden kunnen zijn, zou zijn als speciale functies zoals handsfree deuropeningssensoren, ingebouwd koffiezetapparaat of de touchscreen-interface kapot zouden gaan of niet zouden werken. Fabrikanten ontwierpen echter slimme koelkasten met het typische gezinsgebruik en de gemiddelde levensduur van de koelkast (ongeveer 15 jaar) in het achterhoofd.

Zal mijn slimme koelkast verouderd raken als er een nieuw model uitkomt?Wi-Fi-connectiviteit betekent dat uw slimme koelkast nieuwe software-updates en waarschijnlijk nieuwe functies kan ontvangen zoals ze worden ontwikkeld en vrijgegeven. Je slimme koelkast moet slimmer worden en in de loop van de tijd up-to-date blijven met de nieuwste technologie. En de meeste technologiebedrijven sturen 's nachts software-updates om problemen voor gebruikers te voorkomen, dus updates zouden bijna naadloos moeten lijken.

FAQ

    Hoe voer ik Smart Diagnosis uit op een LG-koelkast?

    Om een Smart Diagnosis uit te voeren, downloadt u de LG ThinQ mobiele app voor iOS of Android. Start de app en selecteer Instellingen > Smart Diagnosis > Start Smart Diagnosis.

    Hoe zet ik de microfoon op mijn Samsung slimme koelkast uit?

    Tik op het microfoon pictogram op het touchscreen van de koelkast om het in of uit te schakelen. Het pictogram wordt rood als het uit is.

    Wanneer kwam de eerste slimme koelkast uit?

    Internet-verbonden koelkasten waren al in 1998 een realiteit, maar LG lanceerde in juni 2000 een van de eerste slimme koelkasten voor het publiek. Het Internet Digital DIOS-model had een prijskaartje van meer dan $ 20.000.

Aanbevolen: