Krijgt u de internetsnelheid waarvoor u beta alt?

Inhoudsopgave:

Krijgt u de internetsnelheid waarvoor u beta alt?
Krijgt u de internetsnelheid waarvoor u beta alt?
Anonim

De drie belangrijkste factoren die bijdragen aan een goede internetsnelheid zijn waar u zich bevindt, waarvoor u beta alt en hoe u internet gebruikt. Als u na het testen van uw internetsnelheid merkt dat deze langzamer is dan waarvoor u beta alt, zijn er enkele dingen die u kunt doen om de verbinding sneller te maken. De snelheid van elk netwerk is echter slechts zo snel als wat de internetprovider (ISP) geeft.

Image
Image

Hoe een goede internetsnelheid te bepalen

Het is onmogelijk om een cijfer te plakken op wat wordt beschouwd als de normale snelheid van de internetverbinding van een netwerk. Iedereen beta alt voor verschillende snelheden en gebruikt verschillende apparaten op verschillende netwerken om toegang te krijgen tot internet.

Het is echter mogelijk om je specifieke definitie van normaal te bepalen door te testen hoe snel een verbinding je hebt en dat te vergelijken met de snelheid die je zou moeten krijgen.

Dat gezegd hebbende, heb je meer kans om hogere snelheden te krijgen op bekabelde verbindingen dan op draadloze. Uw telefoon kan bijvoorbeeld tijdens het kamperen waarschijnlijk niet zo snel films streamen als thuis.

Gemiddelde mobiele internetsnelheden

De gemiddelde verbindingssnelheid voor mobiele telefoons die de 4G LTE-standaard ondersteunen, varieert van 27 tot 32 Mbps, afhankelijk van de staat waar je woont en de leeftijd van de telefoon. Als uw apparatuur de 5G-standaard ondersteunt, is de gemiddelde verbindingssnelheid hoger, variërend van 50 tot 495 Mbps.

Alle grote mobiele providers laten wat lagere snelheden zien in landelijke gebieden, waarschijnlijk omdat 80 procent van de bevolking in stedelijke gebieden woont. In de meeste gevallen is het snelheidsverschil minder dan 10 procent. Dit zijn gemiddelden. Sommige gebruikers ervaren hogere snelheden en sommige gebruikers ervaren lagere snelheden.

Bottom Line

Moderne breedbandkabel-, glasvezel- en DSL-netwerken blijven hun internetsnelheden verhogen. Kabel- en glasvezeldownloadsnelheden variëren van 100 Mbps tot een maximaal potentieel van 1 Gbps; downloadsnelheden op DSL zijn langzamer, evenals uploadsnelheden op alle drie de netwerken.

Hoe u de snelheid van uw internetverbinding kunt testen

Het is relatief eenvoudig om erachter te komen hoe snel je internetverbinding hebt. Verschillende sites voor internetsnelheidstests, zoals Speedtest en SpeedOf. Me, doen het binnen enkele minuten voor u.

Een addertje onder het gras is dat je de snelheidstest moet uitvoeren tegen je ISP. Ben je bijvoorbeeld niet geabonneerd op het Comcast internetpakket, dan kun je toch je internetsnelheid testen met de Comcast speedtest voor een enigszins nauwkeurig resultaat. Als u echter van plan bent met uw ISP in discussie te gaan over de reden waarom u traag internet heeft, gebruik dan de snelheidstest die de ISP aanbeveelt.

De kans is groot dat uw serviceprovider een snelheidstest op zijn website heeft die u kunt uitvoeren om direct te zien of u krijgt waar u voor beta alt. Als je de snelheidstest van je ISP niet kunt vinden, neem dan contact op met je internetprovider en vertel het bedrijf dat je je internetsnelheid wilt testen.

Er komt echter veel kijken bij de snelheid van een netwerk. Het kan zijn dat u krijgt waarvoor u beta alt, maar u realiseert het zich niet volledig omdat uw netwerk overbelast is.

Hoe krijg ik sneller internet

Als je internetsnelheid niet voldoet aan het theoretische maximum dat door je internetprovider is vastgesteld, overweeg dan de verschillende variabelen die spelen.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende scenario's die kunnen bijdragen aan traag internet:

  • Netwerkcongestie: Als u een netwerk deelt met andere gebruikers, met name degenen die online games spelen, Netflix en YouTube streamen, live video uitzenden en grote softwareprogramma's downloaden, zal een vertraging ervaren. Laat de andere gebruikers hun downloads, streams of uploads pauzeren, of laat ze een app installeren met bandbreedtecontrole. Hoe minder bandbreedte tussen alle gebruikers wordt verdeeld, hoe meer bandbreedte elke gebruiker zal hebben, wat zich verta alt in sneller internet voor iedereen.
  • Uw locatie en afstand tot de server: Vooral voor mensen in landelijke omgevingen, hoe meer afstand het signaal aflegt, hoe meer uw gegevens knelpunten tegenkomen bij de vele hops om uw apparaat. Als je aan het gamen bent of films streamt, schakel dan over naar een dichterbij gelegen server (als dat een optie is).
  • Hardware: Honderden stukjes hardware verbinden u met internet, inclusief uw netwerkconnector, router en modem, veel servers en veel kabels. Ook moet een draadloze verbinding concurreren met andere signalen in de lucht. Controleer de verbindingen in uw netwerk (router, bekabeling en andere apparaten) om er zeker van te zijn dat de verbindingen goed zijn aangesloten. Vervang de router of modem als deze te verouderd is om goed te presteren. Wijzig het kanaalnummer van uw draadloze router om interferentie te voorkomen.
  • Tijdstip van de dag: Net als de wegen tijdens de spits, heeft internet piektijden voor het verkeer die bijdragen aan lagere snelheden. Stel streamen en downloaden uit tot buiten kantooruren, zoals overdag op maandag tot en met vrijdag.
  • Selectieve beperking: Sommige ISP's analyseren gegevens en vertragen doelbewust specifieke soorten gegevens. Veel ISP's beperken bijvoorbeeld verbindingen die films downloaden of bellen alles naar beneden als u meer verbruikt dan uw maandelijkse toewijzing. Gebruik een VPN-provider om uw gegevens te verbergen, zodat de ISP uw gewoonten niet kan detecteren en uw bandbreedte kan beperken.
  • Software: Het kan zijn dat u ongewild malware of een bandbreedte-intensieve applicatie heeft die uw internetsnelheid berooft. Sluit de bandbreedteverslindende applicatie af en scan op malware.

Als je internet nog steeds langzamer is dan je denkt dat het zou moeten zijn, is je enige optie om te upgraden. U kunt sneller internet krijgen door uw ISP te bellen en de volgende laag in hun abonnement aan te vragen (als die er is).

Voordat u uw internetservice upgradet, moet u echter nog een laatste snelheidstest doen met al het bovenstaande in gedachten. Beperk netwerkactiviteit tot een minimum, schakel over naar alleen bekabeld en als de snelheid binnen 5 tot 15 procent van de beloofde snelheid van de service ligt (wat normaal is), kan een upgrade uw enige oplossing zijn. Zorg ervoor dat u de snelheidstest uitvoert op verschillende apparaten en verschillende banden (2,4 GHz versus 5 GHz) om andere problemen uit te sluiten.

Aan de andere kant, als je beta alt voor een 150 Mbps-verbinding en je krijgt 44 Mbps, lijkt het misschien een perfect moment voor een upgrade. Neem echter eerst contact op met uw serviceprovider om uw verbinding te controleren. Als ze je per abuis met een lagere snelheid hebben omgeschakeld, moet de provider je geven waarvoor je hebt betaald of je de kosten terugbetalen.

Aanbevolen: