Hoe PDF-bestanden aan websites toe te voegen

Inhoudsopgave:

Hoe PDF-bestanden aan websites toe te voegen
Hoe PDF-bestanden aan websites toe te voegen
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik het bestandsuploadprogramma van uw webhost om PDF-bestanden naar uw website te uploaden. Als ze er geen aanbieden, gebruik dan een FTP-programma.
  • Als u naar de PDF wilt linken, zoekt u de URL van de PDF, kopieert u de URL en bepa alt u waar u de PDF-link op uw website wilt weergeven.
  • Plak de link in de HTML-code van uw website. Voeg op websitebouwers de link toe om tekst te verankeren volgens de instructies van de webhost.

Dit artikel legt uit hoe u een link naar een PDF-bestand op uw website kunt toevoegen zodat uw lezers deze kunnen downloaden of afdrukken. U kunt PDF's maken in Adobe Acrobat, Microsoft Word-documenten converteren naar PDF-bestanden en papieren documenten converteren naar PDF's tijdens het scannen. PDF's delen met uw lezers is logisch omdat praktisch iedereen een PDF kan openen.

Bottom Line

Om een PDF-bestand naar uw website te uploaden, gebruikt u het programma voor het uploaden van bestanden dat uw webservice biedt. Als ze geen programma voor het uploaden van bestanden aanbieden, moet je een FTP-programma vinden om je PDF naar je website te uploaden.

Hoe voeg je een link toe aan je PDF-bestand

Na het uploaden van een pdf kunt u als volgt een link naar de pdf op uw website toevoegen:

  1. Kopieer de URL van het PDF-bestand.

    Waar heb je het PDF-bestand geüpload? Heb je het pdf-bestand toegevoegd aan de hoofdmap op je website of aan een andere map? Zoek het PDF-bestand dat je hebt geüpload en kopieer de URL. De meeste websitehosts genereren een URL voor uw PDF.

  2. Kies waar u het PDF-bestand op uw website wilt weergeven; bepaal welke pagina en waar op de pagina u de link naar uw PDF wilt plaatsen.
  3. Kijk door de HTML-code op uw webpagina totdat u de plek vindt waar u de link naar uw PDF-bestand wilt invoegen. Of, als u een websitebouwer gebruikt, gaat u naar de locatie op uw site.

  4. Plak (Ctrl+ V) de URL waar u de link van het PDF-bestand wilt weergeven op uw website.

    U kunt de ankertekst voor de PDF-bestandslink alles laten zeggen wat u maar wilt.

    Bijvoorbeeld:

    • Je hebt het PDF-bestand geüpload naar de hoofdmap in je bestandsbeheer op je website.
    • Het PDF-bestand heet flowers.pdf.
    • De ankertekst die u wilt dat de lezer selecteert om het PDF-bestand te downloaden, is: "Klik hier voor het PDF-bestand met de naam bloemen."

    Of, als je een websiteontwerper zoals Wix gebruikt, ga dan naar de exacte ruimte op je website waar je de tekst (of afbeelding) wilt toevoegen die naar je PDF zal linken. Voeg de link toe volgens de instructies van de webhost.

    Image
    Image
  5. Test de PDF-bestandslink.

    Als u uw website op uw computer maakt, controleer dan of de link naar het PDF-bestand op uw harde schijf correct werkt voordat u het PDF-bestand uploadt naar uw server.

    Als je een websitebouwer gebruikt, een voorbeeld van de website bekijkt of de website publiceert, selecteer dan de link om te controleren of de PDF wordt geopend.

Zorg ervoor dat PDF-bestanden zijn toegestaan

Sommige hostingdiensten staan geen bestanden toe die groter zijn dan een bepaalde grootte, en sommige staan niet toe dat je bepaalde soorten gegevens op je website hebt staan; dit kunnen pdf-bestanden zijn. Zorg ervoor dat wat u op het punt staat toe te voegen aan uw website is toegestaan door uw webhostingservice. U wilt niet dat uw site wordt afgesloten omdat u zich niet aan de regels houdt, of dat u veel werk moet verzetten om het PDF-bestand aan uw website toe te voegen om erachter te komen dat dit niet kan.

Als uw hostingservice u geen PDF-bestanden op uw website toestaat, kunt u uw eigen domeinnaam voor uw website krijgen of overstappen naar een andere hostingservice die PDF-bestanden of grote bestanden op websites toestaat.

Aanbevolen: