RockYou2021 Breached data brengt miljarden accounts in gevaar

RockYou2021 Breached data brengt miljarden accounts in gevaar
RockYou2021 Breached data brengt miljarden accounts in gevaar
Anonim

Datalekken vormen altijd een risico, zelfs enkele jaren daarna, en daarom vormt de nieuw onthulde RockYou2021-e-mail- en wachtwoordverzameling zo'n groot probleem.

CyberNews meldt dat RockYou2021, een eerbetoon aan de RockYou-gegevensinbreuk in 2009, een tekstbestand van bijna 100 GB is dat bijna 8,4 miljard (ja, miljard) e-mails en wachtwoorden bevat. De lijst is vermoedelijk verzameld uit verschillende eerdere datalekken en hacks. Dit maakt het de grootste verzameling gecompromitteerde accountinformatie in de geschiedenis en zou waarschijnlijk alle 4,7 miljard mensen ter wereld die online aanwezig zijn, kunnen treffen.

Image
Image

De gebruiker die deze lijst heeft geüpload, wordt verondersteld de gegevens van verschillende jaren aan eerdere aanvallen te hebben verzameld en gecompileerd, inclusief de originele RockYou-inbreuk waarnaar deze is vernoemd.

De auteur beweert dat alle wachtwoorden in de lijst "6-20 tekens lang zijn, met niet-ASCII-tekens en spaties verwijderd."

Vanwege de omvang van deze lijst, ongeacht hoe lang geleden deze inbreuken plaatsvonden, raadt CyberNews aan dat iedereen met een online account van welke soort dan ook zijn wachtwoord opnieuw instelt. Met een totaal van 4,7 miljard online gebruikers wereldwijd en 8,4 miljard gecompromitteerde wachtwoorden, komt dat gemiddeld neer op ongeveer één tot twee gecompromitteerde e-mailadressen/wachtwoorden per gebruiker.

Met een totaal van 4,7 miljard online gebruikers wereldwijd en 8,4 miljard gecompromitteerde wachtwoorden, komt dat gemiddeld neer op ongeveer één tot twee gecompromitteerde e-mailadressen/wachtwoorden per gebruiker.

Iedereen die zich zorgen maakt dat ze mogelijk worden beïnvloed, moet overwegen om hun wachtwoord onmiddellijk te wijzigen. CyberNews heeft ook een checker voor lekken van persoonlijke gegevens en een checker voor gelekte wachtwoorden voor diegenen die liever willen zien of ze op de lijst staan voordat ze actie ondernemen. Als een wachtwoord voor meerdere accounts wordt gebruikt, wordt het ook aanbevolen om dat wachtwoord voor alle accounts te wijzigen.

Aanbevolen: