Hoe te delen op een Mac

Inhoudsopgave:

Hoe te delen op een Mac
Hoe te delen op een Mac
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Systeemvoorkeuren > Sharing > Schermdeling om schermdeling in te schakelen.
  • Om een sessie te bekijken, klik op Finder > Go > Connect to Server en ga naar het adres van de Mac.
  • AirPlay is de eenvoudigste manier om een scherm te delen met een tv.

Dit artikel leert je hoe je het scherm van je Mac kunt delen met andere gebruikers en hoe je je Mac kunt spiegelen naar je tv.

Hoe schakel ik schermdeling in?

Als je je Mac-scherm wilt delen zodat je het kunt openen terwijl je weg bent of zodat anderen kunnen zien wat je doet, moet je eerst de functie inschakelen. Hier leest u hoe u Mac-schermdeling inschakelt.

  1. Klik op het Apple-logo linksboven in het scherm.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik op Delen.

    Image
    Image
  4. Vink het vakje Scherm delen aan.

    Image
    Image
  5. Klik op Alle gebruikers of Alleen deze gebruikers om te beperken welke Mac-gebruikers hun scherm kunnen delen. Voor veel systemen hoeft u alleen het beheerdersaccount te activeren.

    U kunt ook op Computerinstellingen klikken om te wijzigen of hiervoor toestemming is vereist.

Een sessie voor het delen van schermen starten

Als je het scherm van een andere Mac op hetzelfde netwerk wilt bekijken, is het proces vrij eenvoudig. Dit is wat je moet doen.

  1. Zoek op de Mac die je wilt delen het adres van de Mac op. Het is meestal zoiets als vnc://[IPAddress] of vnc://[Name. Domain]
  2. Op de Mac die u wilt gebruiken om te bekijken, klikt u op Finder.
  3. Klik op Go > Connect to Server en voer het adres in van de Mac die je wilt bekijken.

    Image
    Image
  4. Klik op Verbinden.

    Image
    Image

    Mogelijk moet u een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om u aan te melden.

Werkt het delen van Mac-schermen via internet?

Je hoeft niet op hetzelfde lokale netwerk te zijn om je scherm te delen. Dat kan ook op afstand via internet. Hier is hoe het te doen.

  1. Open Spotlight door op Command + Space op je toetsenbord te tikken.
  2. Type Scherm delen.
  3. Typ de Apple ID van de computer van de gebruiker waartoe u toegang wilt.

    Image
    Image
  4. Klik op Verbinden.
  5. Klik nogmaals op Connect.
  6. Zodra de andere gebruiker je toegang geeft, kun je zien of bepalen wat er op hun scherm gebeurt.

De weergave-opties wijzigen tijdens het delen van een scherm

Als je het delen van Mac-schermen eenmaal hebt ingesteld, kun je heel wat van de bijbehorende opties wijzigen. Klik hiervoor op het menu Bekijken. Hier is een overzicht van wat de opties veranderen.

  • Tabbalk tonen. Deze optie verbergt of toont de tabbalk.
  • Schaling in-/uitschakelen. Als schalen is ingeschakeld, wordt het volledige scherm van de gedeelde Mac op uw scherm weergegeven. Schakel het uit en het gedeelde scherm wordt op volledige grootte weergegeven, dus u moet mogelijk scrollen om alles te zien.
  • Overschakelen naar observatiemodus/Overschakelen naar besturingsmodus. Dit wisselt af tussen alleen kijken naar wat zich ontvouwt of het beheersen van de actie.
  • Adaptieve kwaliteit. Als je Mac op een traag netwerk werkt, kan dit de kwaliteit aanpassen aan de netwerksnelheid.
  • Volledige kwaliteit. Op een snel netwerk zorgt dit ervoor dat u alles in volledige resolutie ziet.
  • Werkbalk tonen/verbergen. Deze optie toont of verbergt de werkbalk die wordt gebruikt om de schaal aan te passen en deelt het klembord.
  • Volledig scherm invoeren. Met deze optie schakelt het venster voor schermdeling over naar de volledige schermweergave.
  • Beeldschermen. Als de Mac die je bekijkt meerdere schermen heeft, kun je op deze manier tussen deze schermen schakelen.

Hoe deel je het scherm van je Mac in FaceTime

Computers met macOS Monterey (12.1) en hoger kunnen ook hun scherm delen tijdens FaceTime-gesprekken. Terwijl u aan het bellen bent, klikt u op de knop Inhoud delen en vervolgens op Mijn scherm delen Terwijl u deelt, kunnen alleen mensen aan het gesprek vensters en apps bekijken waarnaar u navigeert; ze zullen geen meldingen zien die je ontvangt. Je kunt geen apps of media delen waarvoor een abonnement vereist is (bijvoorbeeld Netflix), maar je kunt wel samen films kijken en naar muziek luisteren met SharePlay, dat ook beschikbaar is in FaceTime.

Andere leden van het gesprek kunnen het delen van hun scherm overnemen met dezelfde instructies als hierboven, en wie dit doet, kan opnieuw Inhoud delen selecteren om te stoppen.

Hoe spiegel ik mijn Mac naar mijn tv?

De beste manier om je Mac naar je tv te spiegelen, is door AirPlay te gebruiken. Er zijn maar een paar stappen nodig om een laptop naar een tv te spiegelen, zodat je weet waar je moet zoeken.

FAQ

    Hoe krijg ik op afstand toegang tot een andere Mac-computer?

    Om op afstand toegang te krijgen tot een andere Mac, moet u (als het uw Mac is) of de eigenaar van het apparaat eerst Remote Login instellen en u vervolgens specificeren als een goedgekeurde gebruiker. Ga op het apparaat dat u op afstand wilt benaderen naar Systeemvoorkeuren > Sharing en plaats een vinkje bij Remote Logindoos. Geef vervolgens op wie op afstand mag inloggen op de Mac. U kunt All Users specificeren, dat wil zeggen alle gebruikers van de computer en iedereen in uw netwerk. Of kies Alleen deze gebruikers en selecteer vervolgens externe gebruikers. Nadat u Remote Login hebt ingesteld, opent u Terminal (Mac) of een SSH-client en typt u de SSH-opdracht (de algemene indeling is ssh gebruikersnaam@IPAddress ) en drukt u op Voer of Return in, en dan typ uw wachtwoord en druk op Enter ofRetourJe hebt op afstand toegang tot de Mac.

    Kan ik scherm delen met audio op een Mac?

    Ja. Wanneer u uw scherm met iemand deelt, biedt de verbinding standaard volledige audio. Het kan echter zijn dat u al met de andere persoon aan het telefoneren bent en die audioverbinding niet wilt. Om de microfoon op het gedeelde scherm te dempen, selecteert u het actieve verbindingsvak op het gedeelde scherm en klikt u vervolgens op Mute Microphone uit de beschikbare opties.

    Hoe stop je het delen van schermen op een Mac?

    Wanneer u klaar bent met uw schermdeelsessie, selecteert u Schermdeling beëindigen in het menu in het actieve verbindingsvenster. U kunt het venster ook sluiten. Om schermdeling uit te schakelen, gaat u naar Systeemvoorkeuren > Sharing en schakelt u Schermdeling uit

Aanbevolen: