Hoe snel berichten te archiveren of te verwijderen in iOS Mail

Inhoudsopgave:

Hoe snel berichten te archiveren of te verwijderen in iOS Mail
Hoe snel berichten te archiveren of te verwijderen in iOS Mail
Anonim

Wat te weten

  • Archief: Ga naar Instellingen > Mail > Swipe-opties > Veeg naar rechts > Archiveren. Veeg in de Mail-app van links naar rechts over het bericht en tik op Archiveren.
  • Verwijderen: Ga naar Instellingen > Mail > Accounts > [uw account] > Account > Geavanceerd. Kies onder Verwijder verwijderd Verwijderde mailbox.

De snelste manier om e-mails uit de Mail-app op een iPhone, iPod touch of iPad te archiveren of te verwijderen, is door de veegbeweging te gebruiken (hoewel er een andere manier is om e-mails te verwijderen). Hier leest u hoe u vegen om te verwijderen en vegen om te archiveren instelt met de Mail-app op iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten met iOS 10 of hoger.

Swipe naar archief instellen

Swipe-acties kunnen op je apparaat zijn ingesteld, maar als het vegen van een e-mail niet doet wat je wilt, volg dan deze stappen om te wijzigen wat er gebeurt als je een e-mail naar links of rechts sleept.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Ga naar Mail en tik vervolgens op Swipe Options.

    Image
    Image
  3. Selecteer Veeg naar rechts en kies Archiveren.

    E-mailaccounts met Archief als optie om naar links te vegen, bieden Prullenbak (naast andere opties) aan om naar rechts te vegen.

    Image
    Image
  4. Tik op de knop Home om terug te keren naar het startscherm. Als uw apparaat geen startknop heeft, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm om terug te keren naar het startscherm.

Nu je de e-mailinstellingen hebt gewijzigd, veeg je van links naar rechts in de Mail-app om berichten te archiveren.

Archiveren stuurt een bericht naar de archiveringsmap, die niet in de Inbox staat maar niet in de Prullenbak (je kunt het later nog krijgen). Als u een e-mail echter weggooit, wordt deze naar de map Prullenbak gestuurd.

Hoe in te stellen Veeg om te verwijderen

Nieuwe versies van iOS bevatten een aparte set instructies om vegen in te schakelen om te verwijderen.

  1. Ga naar Instellingen > Mail > Accounts en kies het account waarvoor u' ik wil vegen om te verwijderen inschakelen.
  2. Select Account > Advanced.

    Image
    Image
  3. Selecteer onder Verwijderde berichten naar Verwijderde mailbox.
  4. Select Account > Done.

    Image
    Image

    Je kunt nu berichten verwijderen door van rechts naar links te vegen en op het Prullenbak icoon te tikken.

Swipe-actietips voor iOS Mail

De beste tijd om de veegactie te gebruiken die je hebt ingesteld, is wanneer je een lijst met e-mails bekijkt en snel wilt beslissen wat er met de berichten gebeurt zonder ze te openen. Dit werkt echter alleen als de e-mailinstellingen zijn ingesteld om voorbeelden te tonen. U vindt deze optie in Settings > Mail > Preview

In de instellingen voor de veegacties kun je ook een veegbeweging gebruiken om een e-mail snel als gelezen te markeren, te markeren of de e-mail naar een nieuwe map te verplaatsen.

Je kunt een e-mail uit het bericht archiveren of verwijderen, maar veegacties werken niet binnen het bericht. Gebruik de menubalk onder aan de e-mail om deze te verwijderen of verplaats deze naar een nieuwe map zoals Archief.

Aanbevolen: