Bevestig lettertypen met lettertypeboek

Inhoudsopgave:

Bevestig lettertypen met lettertypeboek
Bevestig lettertypen met lettertypeboek
Anonim

Lettertypen lijken onschuldige bestanden, en meestal zijn ze dat ook. Net als elk computerbestand kunnen lettertypen echter beschadigd of beschadigd raken. Als dat gebeurt, kunnen ze problemen veroorzaken met documenten of applicaties. Gebruik Lettertypeboek op uw Mac om geïnstalleerde lettertypen te valideren om ervoor te zorgen dat de bestanden veilig te gebruiken zijn.

De informatie in dit artikel is van toepassing op Lettertypeboek op Macs met macOS Big Sur (11) via OS X Panther (10.3).

Als een lettertype niet correct wordt weergegeven in een document, kan het lettertypebestand beschadigd zijn. Als een document niet kan worden geopend, is het mogelijk dat een van de lettertypen in het document het probleem is. Met Lettertypeboek kunt u lettertypen testen op problemen en ze verwijderen.

Je kunt lettertypen ook valideren voordat je ze installeert om toekomstige problemen te voorkomen. Het valideren van lettertypen tijdens de installatie kan niet voorkomen dat de bestanden later beschadigd raken, maar het voorkomt wel dat u probleembestanden installeert.

Font Book is inbegrepen bij macOS Big Sur (11) via OS X 10.3. U vindt Lettertypeboek in de map Programma's. U kunt Font Book ook starten door het Go-menu in de Finder-menubalk te selecteren, Applicaties te kiezen en vervolgens te dubbelklikken op de Lettertypeboek applicatie.

Geïnstalleerde lettertypen valideren met lettertypeboek

Als je een probleem hebt met een lettertype, controleer het dan in Lettertypeboek. U kunt ook af en toe alle lettertypen op uw Mac controleren om voorzichtig te zijn. Zo valideert u geïnstalleerde lettertypen in Lettertypeboek:

  1. Open Font Book door erop te klikken in de map Applications of door het te openen vanuit de Gomenu.

    Image
    Image
  2. Selecteer het lettertype of de lettertypen die u wilt valideren door de naam of namen van het lettertype te selecteren in de lijst met lettertypen in Lettertypeboek. Mogelijk moet u naar beneden scrollen om het lettertype te vinden.

    Image
    Image
  3. Selecteer File in de menubalk Lettertypeboek en kies Validate Font in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Evalueer de resultaten in het venster Lettertypevalidatie. Hopelijk zie je alle groene cirkels met vinkjes erin naast de namen van de lettertypen, wat aangeeft dat de lettertypen veilig te gebruiken zijn.

    Als u een probleemlettertype ziet dat wordt aangegeven door een rode cirkel met een X erin, schakelt u het selectievakje naast de naam van het lettertype in en selecteert u Verwijder aangevinkt om het te verwijderen.

    Image
    Image

U wordt door uw Mac gevraagd uw wachtwoord in te voeren voordat het beschadigde lettertype wordt verwijderd.

Als je een groot aantal lettertypen hebt geïnstalleerd, kun je ze allemaal tegelijk valideren, in plaats van afzonderlijke lettertypen of lettertypefamilies te selecteren. Selecteer Bewerken op de menubalk Lettertypeboek en kies Alles selecteren Selecteer in het menu BestandValidate Fonts , en Font Book valideert alle geïnstalleerde fonts.

Verwijder dubbele lettertypen

Als u al uw lettertypen valideert, vindt u mogelijk dubbele lettertypen. Een banner aan de onderkant van het Lettertypeboek-scherm waarschuwt u als u duplicaten heeft.

Kies Resolve Automatically om duplicaten in één keer te verwijderen zonder een beoordeling. Een meer voorzichtige benadering is om Handmatig verwijderen te selecteren om meer te weten te komen over de dubbele lettertypen op uw Mac.

Image
Image

Elk lettertype met een duplicaat wordt één voor één weergegeven. U krijgt voorbeelden van beide lettertypen te zien en de actieve kopie wordt geïdentificeerd. Je kunt ervoor kiezen om het duplicaat op te lossen, waardoor de inactieve kopie naar de prullenbak wordt verplaatst, of je kunt alles laten zoals het is.

Image
Image

Als je van plan bent dubbele lettertypen te verwijderen, zorg er dan voor dat je een back-up van de gegevens van je Mac hebt voordat je doorgaat.

Niet-geïnstalleerde lettertypen valideren met Font Book

Als je verzamelingen lettertypen op je Mac hebt die je niet hebt geïnstalleerd, kun je wachten tot je ze installeert om ze te valideren, of je kunt ze van tevoren controleren en alle lettertypen die Font Book bestempelt als mogelijke problemen weggooien.

Lettertypeboek is niet onfeilbaar, maar de kans is groot dat als het zegt dat een lettertype veilig is om te gebruiken (of dat er problemen mee zijn), de informatie correct is. Het is beter om een lettertype door te geven dan later problemen te krijgen.

Een lettertypebestand valideren voordat u het installeert:

  1. Met Lettertypeboek geopend, selecteer Bestand in de menubalk en kies Bestand valideren.

    Image
    Image
  2. Zoek het lettertype op uw computer. Klik eenmaal op de naam van het lettertype om het te selecteren en selecteer vervolgens Open. (Selecteer meerdere lettertypen door de Shift-toets ingedrukt te houden en op de lettertypen te klikken die u wilt valideren.)

    Image
    Image
  3. Het lettertypevalidatievenster geeft aan of het gekozen lettertype veilig kan worden geïnstalleerd of dat er mogelijke problemen zijn. Als het lettertype in orde is, plaatst u een vinkje voor de naam en selecteert u Install Checked om het lettertype te installeren. Als het lettertype problemen heeft, kunt u het het beste niet installeren.

    Image
    Image

Aanbevolen: