IPad-gebruik: waar is al mijn opslagruimte gebleven?

Inhoudsopgave:

IPad-gebruik: waar is al mijn opslagruimte gebleven?
IPad-gebruik: waar is al mijn opslagruimte gebleven?
Anonim

Hoewel nieuwere iPads veel opslagruimte hebben (instapmodellen hebben 32 GB), is het gemakkelijk om uw tablet te vullen met het brede assortiment aan productiviteits- en entertainment-apps die beschikbaar zijn. Als je een oudere tablet hebt met slechts 16 GB opslagruimte, heb je nog sneller ruimtegebrek.

De opslaginstellingen van de iPad kunnen u vertellen welke apps de meeste opslagruimte in beslag nemen en laten u zien hoeveel ruimte foto's en video's innemen. Dan is het gemakkelijker om de opslagruimte op je apparaat te wissen.

Deze instructies zijn van toepassing op iPads met iOS 11 of hoger.

Hoe u opslagruimte op uw iPad kunt bekijken en wissen

Het is gemakkelijk om te zien hoe je iPad-opslag is toegewezen en wat ruimte vrij te maken.

  1. Open de app Instellingen van je iPad en tik op Algemeen.

    Image
    Image
  2. Tik op iPad-opslag.

    Image
    Image
  3. De sectie Opslag laat zien hoeveel ruimte wordt gebruikt met zowel een nummer als een kleurgecodeerd staafdiagram.

    Image
    Image

    Het kan een paar seconden duren voordat de iPad de opslag berekent en categoriseert.

  4. Onder het overzicht zie je aanbevelingen voor het vrijmaken van ruimte. Sommige opties omvatten het bekijken van gedownloade video's en grote bijlagen.

    Image
    Image

    Mogelijk ziet u ook een aanbeveling om foto's naar iCloud te uploaden.

  5. Onder de aanbevelingen zie je een lijst met geïnstalleerde apps en hoeveel ruimte ze elk in beslag nemen. De grotere staan bovenaan.

    Image
    Image
  6. Tik op een app in deze lijst voor meer gedetailleerde informatie, zoals de app-grootte en gegevens. Apps zoals Berichten bevatten ook de ruimte die wordt gebruikt voor bijlagen. De sectie Documents bevat een meer gedetailleerd overzicht van het opslaggebruik van de app.

    Image
    Image
  7. Als je een app die je niet gebruikt wilt verwijderen, tik je erop en vervolgens op Delete App. Als u een app wilt verwijderen maar de gegevens intact wilt houden, selecteert u Offload App.

    Image
    Image
  8. Als je een app die je hebt verwijderd opnieuw wilt installeren, ga je terug naar dit scherm en tik je op App opnieuw installeren.

    Image
    Image

Meer tips om opslagruimte vrij te maken

Een gemakkelijke manier om opslagruimte vrij te maken, is door Dropbox, Google Drive of een andere cloudopslagservice te installeren. U kunt vervolgens een deel van uw foto's of homevideo's naar de clouddrive verplaatsen. Als je video's wilt bekijken, stream ze dan vanuit je online opslag zonder ruimte in te nemen op je iPad.

Stream muziek en films die u op iTunes hebt gekocht vanaf uw desktop- of laptop-pc met Thuisdeling. Je moet Thuisdeling inschakelen op je thuis-pc om dit te laten werken.

Om meer ruimte te besparen, kunt u overwegen een muziekstreamingservice zoals Pandora, Apple Music of Spotify te gebruiken in plaats van volledige downloads van nummers te behouden.

Aanbevolen: