De 6 beste 14- tot 16-inch laptops van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste 14- tot 16-inch laptops van 2022
De 6 beste 14- tot 16-inch laptops van 2022
Anonim

Naast de gebruikelijke overwegingen, is het vinden van de beste middelgrote laptop grotendeels een kwestie van draagbaarheid in evenwicht brengen met schermgrootte. In het 14- tot 16-inch assortiment bieden middelgrote machines u veel weergaveruimte zonder zo omslachtig te zijn als de beste 17-inch laptops (of zelfs het grootste deel van het moderne "musclebook" te benaderen).

Natuurlijk zijn alle standaardoverwegingen voor laptopwinkelen nog steeds van toepassing. U wilt topprestaties die in evenwicht zijn met productiviteit, gaming of creatieve tools, een scherp, kleurnauwkeurig beeldscherm en geweldig geluid en warmte, idealiter voor een prijs waarvoor geen tweede hypotheek nodig is. Klinkt als veel onderzoek? Maak je geen zorgen, we hebben al het saaie huiswerk voor je gedaan en de beste middelgrote laptops gevonden voor een groot aantal mogelijke gebruikssituaties, om je wat vervelend werk te besparen. Bekijk ook onze constant bijgewerkte gids voor de beste laptopdeals die nu plaatsvinden, voor geweldige machines met hoge kortingen.

Beste algemeen: Lenovo ThinkPad X1

Image
Image

De Lenovo ThinkPad X1 Ultrabook, uitgebracht aan het einde van 2016, is een lichtend voorbeeld van alles wat je maar kunt wensen in een 14-inch laptop. Aangedreven door een 2,6 GHz Core i7-processor, 8 GB RAM en een 256 GB SSD, is er voldoende vermogen onder de motorkap voor zakelijke taken overdag en persoonlijke 's nachts. Het 14-inch 1920 x 1800 FHD IPS-scherm biedt uitstekende kleuren en geweldige kijkhoeken voor zowel browsen als video's. Met slechts 2,6 pond zorgt de combinatie van fantastische prestaties en een geweldig scherm allemaal voor een frame dat gemakkelijk draagbaar is.

Het met koolstofvezel versterkte plastic deksel en de supermagnesium body voelen stevig en solide in de hand en bieden voldoende gemoedsrust dat de X1 tegen wat slijtage bestand zal zijn. Voor de zakelijke gebruiker wordt het duurzame frame aangevuld met extra beveiligingsopties zoals een vingerafdruklezer met één aanraking die het best kan worden gebruikt met de ingebouwde Windows Hello-login van Microsoft. Links van de vingerafdruklezer bevindt zich het ultra-responsieve touchpad dat fantastisch past bij Lenovo's morsbestendige toetsenbord van wereldklasse. Voeg daar nog een batterijduur van negen uur aan toe en de X1 is het totaalpakket voor laptopkopers die op zoek zijn naar de beste ervaring die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Beste gaming: Acer Predator Helios 300-gaminglaptop

Image
Image

De Acer Predator Helios is zeker niet de lichtste machine, maar de hardware binnenin rechtvaardigt het gewicht. De Helios 300 bevat een 7e generatie Intel Core-processor (met 3.8GHz Turbo Boost) en 16GB DDR4-geheugen, wat enkele van de snelste laadsnelheden belooft onder zijn concurrenten. De harde schijf wordt geleverd met een SSD van 256 GB, maar als je extra opslagruimte nodig hebt, is er een extra slot voor een tweede 2,5-inch harde schijf.

Het 15,6-inch scherm heeft een Full HD-breedbeeldscherm en een stijlvol rood verlicht toetsenbord dat ook comfortabele typefeedback en een behoorlijke hoeveelheid reizen biedt. Met een batterijduur van zeven uur en een speciaal ontworpen koelsysteem eronder, heeft de Predator Helios genoeg kracht om zelfs de meest intense gamesessies door te komen. Als een toegevoegde bonus is de Helios ook VR-ready, dus alles wat je nodig hebt is een headset en eventuele extra accessoires, en je bent klaar om je gaming naar een heel nieuw niveau te tillen.

Beste voor bedrijven: Lenovo ThinkPad X1 Yoga 2-in-1

Image
Image

Met slechts 2,8 pond is de Lenovo ThinkPad X1 Yoga 2-in-1 een uitstekende keuze voor zakenreizigers die zowel laptop- als tabletmodus biedt in een 14-inch pakket dat slechts.67 centimeter dun. Het full-size verlichte toetsenbord is morsbestendig en schuift automatisch in de hardware wanneer het niet als laptop wordt gebruikt, zodat het niet wordt blootgesteld aan elk bureau of bureaublad. Bovendien is de X1 Yoga getest volgens militaire specificaties, waardoor het 's werelds meest duurzame, dunste en lichtste zakelijke laptop is.

Aangedreven door een 2,6 GHz Core i7-processor, 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte, biedt de X1 Yoga vier verschillende gebruiksmodi voor werken, presenteren, creëren en verbinden. Het 14-inch 2K (2560 x 1440) touchscreen-display combineert met OLED-technologie voor nauwkeurige kleuren en scherper contrast. Een dockbare styluspen kan in slechts 15 seconden worden opgeladen en biedt 100 minuten gebruik voor het tekenen en annoteren van notities of documenten. Lichtgewicht, krachtig en met een batterijduur van meer dan acht uur is de X1 Yoga een zakelijke droommachine.

Beste 2-in-1: Microsoft Surface Book 2 15"

Image
Image

Sinds de eerste release eind 2017 is de Microsoft Surface Book 2 erin geslaagd topposities op tal van lijsten van recensenten te haken, waaronder een aantal van onze eigen. Het nieuwste model is voorzien van een 8e generatie Intel Quad-core i7-processor, 16 GB RAM en 512 GB opslagruimte. Bovendien bevat het een krachtige NVIDIA GeForce GTX 1060 grafische kaart die zeer veeleisende games en programma's aankan.

Grafische artiesten zijn vooral dol op de Surface Book 2 - het 15-inch scherm heeft een PixelSense-display met een resolutie van 3, 260 x 2, 160 en schitterende kleuren. Microsoft biedt een reeks accessoires als aanvulling op het apparaat, zoals de Surface Pen, Surface Dial en de Precision Mouse. Deze 2-in-1 is lichtgewicht met slechts 4,2 pond. Het is ook zeer aanpasbaar en kan schakelen tussen vier veelzijdige modi: laptop, tablet, studio en weergave. Voor een product dat geen concessies doet aan snelle prestaties voor draagbaarheid, is de Surface Book 2 een goed idee.

Beste Chromebook: Acer Chromebook 14

Image
Image

Dit 2018-model van de Acer Chromebook is sneller en sterker dan zijn voorgangers. Het bevat een snelle 2,4 GHz Intel Celeron-processor met 4 GB LPDDR3 RAM, 32 GB solid-state opslag en een respectabele batterijduur van 12 uur. Het beschikt over een 14-inch full HD breedbeeldscherm met led-achtergrondverlichting en ontspiegeld scherm voor gemakkelijk browsen zonder vermoeide ogen.

Het apparaat heeft ook een HD-webcamera, een HDMI-ingang, twee USB 3.0-poorten, Bluetooth 4.2-connectiviteit en een Kensington-slot. Met een gewicht van iets minder dan vier pond en een zeer betaalbare prijs, is de Chromebook zowel goedkoop als draagbaar, waardoor het vooral de perfecte keuze is voor studenten.

Beste batterijduur: Acer Swift 5

Image
Image

Als je de batterijduur wilt, kijk dan eens naar de Acer Swift 5 14-inch laptop, die een lange batterijduur van 13 uur heeft. Het wordt aangedreven door een 7e generatie 2,7 GHz Core i7-processor, 8 GB RAM en 256 GB opslagruimte. Het 14-inch Full HD IPS-breedbeeldscherm van 1920 x 1080 biedt uitstekende kijkhoeken, samen met Acer's TrueHarmony-technologie die stereoluidsprekers toevoegt voor een versterkt geluid. Bovendien biedt de toevoeging van 802.11ac-connectiviteit met MU-MIMO-technologie een toekomstbestendige netwerkervaring die drie keer zo hoog is als de draadloze prestaties van de vorige generatie technologie.

De volledig aluminium behuizing voelt koel aan en is slechts 0,57 inch dun, waardoor het een van de dunste notebooks in zijn klasse is. Gelukkig weegt de Swift 5 slechts 2,87 pond, waardoor de ongelooflijke batterijduur van 13 uur het prijskaartje waard is. Een ingebouwde vingerafdruklezer voegt een extra beveiligingslaag toe die werkt met Windows Hello, zodat u uw Windows 10-account binnen enkele seconden kunt verifiëren en inloggen.

Als je op zoek bent naar een geweldig allround pakket voor een uitzonderlijk lage prijs, dan is de Acer E 15 een eeuwige favoriet, die een solide scherm en prestaties combineert met een aantal mooie uitbreidingsopties. Als u echter bereid bent wat meer uit te geven, overweeg dan onze keuze voor de beste algehele middelgrote laptop op de markt, de Lenovo ThinkPad X1, die een aantal geweldige specificaties en een prachtig IPS-scherm in een stevig, duurzaam magnesium verpakt chassis.

Bottom Line

Bij het testen van deze laptops gebruiken onze experts verschillende tools om te zien hoe ze presteren aan de rand van hun prestatie-envelop. Met gratis tools zoals Cinebench kunnen ze de CPU van een laptop stresstesten en zien hoe goed deze kan werken onder overklokomstandigheden, en kunnen ze 3DMark gebruiken om te onderzoeken hoe goed de laptop omgaat met renderingomgevingen. Ze kijken ook naar de vormfactor en draagbaarheid, want niemand wil een 15-pond laptop overal mee naartoe nemen, evenals zaken als luidsprekerprestaties en plaatsing van de webcam.

Over onze vertrouwde experts

David Beren dekt al meer dan tien jaar de technische industrie en heeft uitgebreide ervaring opgedaan in pc-, laptop- en mobiele technologie. Hij heeft geschreven voor een aantal technische topsites en beheerde ook inhoud voor toonaangevende mobiele bedrijven zoals Sprint en T-Mobile.

Jeremy Laukkonen is een techjournalist met een talent om complexe onderwerpen licht verteerbaar te maken. Hij is gespecialiseerd in laptop- en pc-technologie en heeft ook zijn eigen autoblog.

Waar u op moet letten bij een middelgrote laptop

Prijs

Een nieuwe laptop kan een grote investering zijn, maar dat hoeft niet zo te zijn. Budgetopties in overvloed, met modellen zo goedkoop als $ 300. Een goedkopere laptop heeft waarschijnlijk een ondermaats beeldscherm of iets lagere verwerkingssnelheden, maar in de meeste gevallen merk je er nauwelijks iets van, tenzij je van plan bent massaal te multitasken.

Besturingssysteem

Begint elk apparaat dat je bezit met een 'i'? Of bent u een toegewijde pc-gebruiker? Tegenwoordig is het eenvoudig genoeg om tussen besturingssystemen te schakelen, maar mensen houden nog steeds graag vast aan wat ze weten. Zowel MacOS als Windows hebben hun voordelen - waarbij Mac intuïtiever en ontwerpvriendelijker is en Windows veiliger en zakelijk onderlegd - maar de keuze is aan jou en aan jou alleen.

Processor

Als het gaat om zwaar werk, let dan op de processor of CPU. Als geld geen obstakel is, kijk dan naar het aantal kernen dat het heeft. Meer cores betekent een snellere en efficiëntere processor. De high-end opties die er zijn, bevatten maximaal acht cores.

Aanbevolen: