Hoe websites in Chrome te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe websites in Chrome te blokkeren
Hoe websites in Chrome te blokkeren
Anonim

Dit artikel beschrijft drie manieren om websites in Chrome te blokkeren met behulp van een browserextensie, een webproxyserver of uw eigen router.

Blokkeer websites in Chrome met BlockSite

Er bestaan enkele handmatige methoden om de toegang tot een websitedomein te blokkeren, zoals het bewerken van uw HOSTS-bestand of het downloaden en installeren van een webfilter of linkscanner. Deze methoden blokkeren echter websites in alle browsers en niet alleen in Chrome.

Een betere oplossing om websites in uw Chrome-browser te blokkeren, is een extensie met de naam BlockSite. Hiermee kunt u specifieke sites configureren die u wilt blokkeren.

  1. Voeg de BlockSite Chrome Web Store-extensie toe aan uw Chrome-browser. Na installatie ziet u een webpagina waar u BlockSite toestemming moet geven om toegang te krijgen tot uw browse-informatie.

    Image
    Image

    Je ziet een optie om een betaald abonnement te kiezen. Betaalde abonnementen bieden extra functies en de mogelijkheid om meer dan zes websites te blokkeren. U kunt de gratis versie gebruiken door de knop Skip te selecteren.

  2. Vervolgens zie je het BlockSite-configuratiescherm. Voeg individuele sites toe door ze in het bovenste veld te typen en het groene pluspictogram aan de rechterkant te selecteren.

    Image
    Image
  3. Als alternatief kunt u sites volgens een schema blokkeren door de knop Schedule bovenaan het venster te selecteren. Voer de tijd en dagen in waarop u blokkering wilt inschakelen. Selecteer Schema instellen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Block by Words in het linkermenu om generieke woorden weer te geven en sitetypes te blokkeren, wat handig is als u iets als winkelsites wilt vermijden.

    Image
    Image

BlockSite helpt de tijd die u besteedt aan het bezoeken van bepaalde websites te verminderen, maar vervangt ouderlijk toezicht niet. Hoewel je er een wachtwoord voor kunt toevoegen, kun je niet voorkomen dat iemand een andere browser op de computer opent en een willekeurige website bezoekt.

Als je websites niet volledig wilt blokkeren, maar in plaats daarvan de tijd die je daar doorbrengt wilt beperken, is de StayFocusd Chrome-plug-in een andere goede optie.

Sites in Chrome filteren met OpenDNS

Een slimmere manier om te voorkomen dat iemand die uw computer of netwerk gebruikt bepaalde websites bezoekt, is door het blokkeren ergens anders dan uw computer in te stellen. De gratis OpenDNS Home-service blokkeert websites op uw netwerk. Het blokkeert alle sites van alle browsers, inclusief Chrome.

  1. Meld u eerst aan voor OpenDNS Home door het aanmeldingsformulier in te vullen en Een gratis account aanvragen te selecteren. Je ontvangt een bevestigingsmail die je moet bevestigen.

    Image
    Image
  2. De link brengt je naar een OpenDNS-pagina waar je Add a network selecteert om aan de slag te gaan.

    Image
    Image
  3. De site detecteert automatisch het IP-adres van uw computer. U kunt alleen dit ene IP-adres toevoegen of de vervolgkeuzelijst gebruiken om filtering voor meerdere IP-adressen van uw netwerk te selecteren. Selecteer Dit netwerk toevoegen om door te gaan.

    Image
    Image
  4. Geef uw OpenDNS-netwerk een vriendelijke naam die u zult onthouden. Bevestig of het een dynamisch IP-adres is. Selecteer Klaar.

    Image
    Image
  5. Installeer de OpenDNS Updater voor Windows of Mac. Deze software werkt de DNS-instellingen van uw computer bij en houdt deze up-to-date, zelfs als uw dynamische IP-adres verandert. Wanneer het voor het eerst wordt gestart, moet je inloggen met de accountgegevens die je hebt gebruikt om je aan te melden.

    Image
    Image
  6. Terug op het OpenDNS-dashboard, in het menu Filtering van webinhoud, kunt u een generiek filterniveau kiezen om alle sites voor volwassenen, sociale netwerksites en meer te filteren. U kunt de lijst ook aanpassen onder het gedeelte Individuele domeinen beheren door het domein in te voeren dat u wilt blokkeren en Domein toevoegen te selecteren

    Image
    Image

    Zodra je alles hebt ingesteld, start je je Chrome-browser opnieuw om er zeker van te zijn dat je de nieuwe DNS-instellingen voor je internetverbinding gebruikt.

Blokkeer websites in Chrome met uw router

Aangezien uw thuisrouter al het internetverkeer van uw thuisnetwerk afhandelt, kunt u mogelijk sites filteren op trefwoord of domein vanaf uw router.

Niet alle routers laten je blokkeren op trefwoordniveau. In plaats daarvan geven sommige je alleen de optie om 'sites voor volwassenen te blokkeren'.

  1. Om je router te configureren om websites te blokkeren, moet je eerst inloggen op je router als beheerder.
  2. Zoek in je routermenu het menu Beveiliging of Ouderlijk toezicht. Zoek naar het menu Geblokkeerde sites of iets dergelijks. U zou een formulier moeten zien om trefwoorden of domeinnamen in te voeren en deze toe te voegen aan de lijst met geblokkeerde sites.

    Image
    Image
  3. Zodra u deze wijzigingen opslaat, zult u merken dat uw browser de inhoud niet laadt wanneer u die website probeert te bezoeken. U ziet in plaats daarvan een foutmelding.

Blokkeer websites voor een organisatie

Bedrijven gebruiken doorgaans de Chrome Enterprise-beheerderstool van Google om te bepalen welke URL's werknemers kunnen bezoeken. Google biedt een handleiding voor IT-beheerders om een URL-blokkeringslijst te configureren. Deze functie is voor IT-beheerders en niet toegankelijk voor thuisgebruikers.

Aanbevolen: