ACT-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ACT-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ACT-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de ACT-bestandsextensie is een Adobe Color Table-bestand (ook wel een Color Lookup Table-bestand genoemd) dat door Adobe Photoshop wordt gebruikt om een verzameling vooraf gedefinieerde kleuren op te slaan. Wanneer u een afbeelding opslaat voor publicatie op het web, kunt u kleuren toevoegen of verwijderen om een afbeelding van hogere kwaliteit of een kleinere bestandsgrootte te verkrijgen.

Als het niet wordt gebruikt met Photoshop, hebt u mogelijk een ADPCM-gecomprimeerd audiobestand. Dit zijn audiobestanden die worden gebruikt door sommige MP3-spelers en spraakrecorders die de audio comprimeren met behulp van Adaptive Differential Pulse Code Modulation.

Alma CAD/CAM-documentbestanden gebruiken ook de ACT-bestandsextensie. Deze winkelinstructies die 3D-snijmachines gebruiken om te begrijpen hoe iets moet worden gesneden.

Een ACT-bestand kan in plaats daarvan een Genesis3D Actor-bestand, een DS Game Maker Action-bestand of een FoxPro Documenting Wizard Action Diagram-bestand zijn.

Image
Image

ACT is ook de afkorting voor enkele technische termen die geen verband houden met deze bestandsindelingen. Enkele voorbeelden zijn het volgen van acties, automatische codevertaling, accountcontacttool en toegangsterminal.

Hoe een ACT-bestand te openen

Adobe Color Table-bestanden kunnen worden geopend met Photoshop. Verschillende voorinstellingen zijn al opgenomen in de installatiemap van het programma, in " \Presets\en_US\Save for Web Settings\Color Tables\," maar voor nieuwe kunt u ze importeren:

  1. Open de afbeelding waarop u het ACT-bestand wilt toepassen.
  2. Ga naar File > Save for Web om het scherm te openen dat u gaat gebruiken om het bestand te importeren.

    Dit wordt niet in alle Photoshop-versies ondersteund.

  3. Selecteer de kleine menuknop in de rechterbovenhoek van het gedeelte "Kleurentabel". Kies daar Load Color Table om naar het ACT-bestand te bladeren.

In dit menu maakt u ook een ACT-bestand om de instellingen op te slaan voor later gebruik. Kies gewoon de Save Color Table als je dat wilt doen.

U zou ook een Adobe Color Table-bestand moeten kunnen openen met Adobe Illustrator.

ADPCM-gecomprimeerde audiobestanden worden geopend met Konvertor, een Windows-bestandsbeheerder die allerlei soorten bestandstypen opent, waaronder niet alleen audiobestanden, maar ook video's, archieven, afbeeldingen en meer.

ACT-bestanden die Alma CAD/CAM-documentbestanden zijn, kunnen worden geopend met Almacam Space Cut, Almacam Weld en Almacam Tube.

Genesis3D Actor-bestanden zijn 3D-personages gemaakt met Genesis3D. Dat programma kan dit soort ACT-bestanden openen, maar dat geldt ook voor Autodesk's 3ds Max en chUmbaLum soft's MilkShape 3D.

Als je bestand in plaats daarvan een DS Game Maker Action-bestand is, zou het moeten openen met Invisionsoft's DS Game Maker, maar helaas kunnen we er geen downloadlink voor vinden. Het bestand wordt gebruikt om een spelactie op te slaan, zoals het afspelen van geluiden of het weergeven van afbeeldingen. Ze worden meestal opgeslagen met ACTX-bestanden, die dienen als een beschrijving voor de actie.

Microsoft's stopgezette Visual FoxPro wordt gebruikt om FoxPro Documenting Wizard Action Diagram-bestanden te openen.

Rekening houdend met het aantal indelingen dat deze extensie gebruikt en de lange lijst met programma's die deze indelingen openen, is het heel goed mogelijk dat een programma dat u hebt geïnstalleerd het standaard "open" programma is voor bestanden die eindigen op ACT maar je hebt liever een ander programma. Als dat het geval is, zie Bestandsassociaties in Windows wijzigen voor hulp bij het wijzigen ervan.

Een ACT-bestand converteren

ACT-bestanden die met Photoshop worden gebruikt, kunnen niet naar een ander formaat worden geconverteerd. De andere bestandsindelingen hierboven kunnen, u kunt waarschijnlijk geen bestandsconverter gebruiken om dit te doen. Als het bestand kan worden geconverteerd, is elk specifiek programma waarschijnlijk in staat om zijn eigen ACT-bestand naar een ander formaat te converteren.

Konvertor zou bijvoorbeeld in staat moeten zijn om een ACT-audiobestand op te slaan in een meer algemeen audioformaat zoals MP3 of WAV.

Als een programma een bestand kan converteren, wordt dit gewoonlijk gedaan via het menu Bestand > Opslaan als of een soort van Export- of Convert-menu.

Kan het nog steeds niet openen?

Op dit moment is de meest waarschijnlijke reden waarom het bestand niet wordt geopend, dat u de bestandsextensie verkeerd leest. Dit is heel gemakkelijk te doen, omdat zoveel bestandsextensies op dezelfde manier worden gespeld. Helaas betekent een soortgelijk achtervoegsel niet noodzakelijkerwijs overeenkomsten in formaat.

ATC is bijvoorbeeld dezelfde drie letters die opnieuw zijn gerangschikt, maar wordt gebruikt voor AutoCAD Tool Catalog-bestanden. Het wordt gebruikt om de werkruimte van het programma aan te passen, iets wat een kleurentabelbestand niet kan doen. De twee zijn verschillende formaten en vereisen dus verschillende programma's om ze te openen.

Er kunnen nog verschillende andere voorbeelden worden gegeven, zoals ACC en ATT. Als je een van die bestanden hebt, of iets heel anders, dan heb je niet te maken met een ACT-bestand en moet je de daadwerkelijke extensie van het bestand onderzoeken.

Aanbevolen: