Gmail gebruiken op een Mac

Inhoudsopgave:

Gmail gebruiken op een Mac
Gmail gebruiken op een Mac
Anonim

Wat te weten

  • Open de Mail app en ga naar Mail > Account toevoegen. Selecteer Google > Doorgaan en klik vervolgens op Open Browser voor Google-verificatie.
  • Voer vervolgens uw Gmail-adres en wachtwoord in en klik vervolgens op Toestaan om Google-machtigingen te verlenen. Selecteer de apps die u wilt synchroniseren en klik vervolgens op Gereed.
  • Andere manieren om Gmail op een Mac te openen, zijn onder meer gratis e-mailclients of naar Gmail.com gaan om berichten te verzenden en ontvangen via een browser.

Dit artikel legt uit hoe je Gmail op een Mac kunt gebruiken door Gmail te synchroniseren met de Apple Mail-applicatie. De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Big Sur (11) tot en met Mac OS X Yosemite (10.10)

Gmail gebruiken op een Mac

De Mail-app in macOS is net als de meeste andere e-mailclients, waardoor je e-mailaccounts van je favoriete e-mailprovider kunt toevoegen, zodat je gemakkelijk e-mailberichten kunt verzenden en ontvangen. Dit betekent dat je toegang hebt tot je Gmail-account via Mail.

Als je Gmail op je Mac gebruikt, kun je configureren of je je online account opent via IMAP of POP, hoewel Apple het gebruik van IMAP aanbeveelt.

Hier leest u hoe u toegang krijgt tot IMAP-geconfigureerde Gmail op een Mac door uw account toe te voegen aan de Mail-app.

  1. Open de Mail-applicatie op de Mac. Kies in het Mail menu Add Account uit de opties.

    Image
    Image
  2. In het scherm Kies een e-mailaccountprovider selecteert u Google en klikt u op Doorgaan.

    Image
    Image
  3. Selecteer Open Browser om Google de authenticatie te laten voltooien.

    Image
    Image
  4. Typ uw Gmail-e-mailadres en klik op Volgende.

    Image
    Image
  5. Typ uw wachtwoord en klik op Volgende.

    Image
    Image
  6. Als je authenticatie in twee stappen hebt ingeschakeld, voer je de code in die per sms is ontvangen of is gegenereerd in een authenticatie-app en vervolgens op Volgende. klikken
  7. Google geeft een overzicht van de machtigingen die u macOS verleent. Bekijk ze en klik vervolgens op Toestaan onderaan het scherm.

    Image
    Image

    Klik op het i pictogram naast elk item voor meer informatie.

  8. Er verschijnt een lijst met apps. Klik op het selectievakje naast elke app die u wilt synchroniseren en klik vervolgens op Gereed. Naast uw e-mail kunt u ervoor kiezen om uw contacten, agenda's en notities vanuit Gmail te synchroniseren.

    Image
    Image
  9. Het adres dat je hebt toegevoegd zal nu verschijnen in de Mailboxes sectie van de Mail zijbalk.

Als Gmail niet werkt op je Mac nadat je het account hebt ingesteld en je IMAP-toegang hebt ingeschakeld, moet je mogelijk de instellingen van de e-mailserver in Mail wijzigen. Voor het gebruik van IMAP met Gmail zijn IMAP-serverinstellingen vereist. Om Gmail via POP te gebruiken, moet u POP inschakelen via uw Gmail-account. Als u dat doet, moet u mogelijk ook de Gmail POP-serverinstellingen in Mail invoeren.

Andere manieren om Gmail te openen

Mail is niet het enige programma dat toegang heeft tot Gmail op een Mac. U kunt ook gratis e-mailclients voor Mac gebruiken om e-mails te downloaden en te verzenden via uw Gmail-account. De installatie-instructies voor die e-mailclients zijn echter niet hetzelfde als de bovenstaande stappen. Ze zijn vergelijkbaar en vereisen dezelfde IMAP- en POP-serverinformatie die hierboven is gelinkt.

Een andere manier om naar Gmail op je Mac te gaan, is door naar Gmail.com te gaan. Wanneer u Gmail-berichten verzendt en ontvangt via een browser via die URL, hoeft u zich geen zorgen te maken over de instellingen van de e-mailserver of om iets te downloaden. Het werkt in Safari en andere webbrowsers die u mogelijk gebruikt.

Aanbevolen: