Linksys E1000 standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

Linksys E1000 standaard wachtwoord
Linksys E1000 standaard wachtwoord
Anonim

Het standaard IP-adres voor de E1000-router is 192.168.1.1. Dit is wat is ingevoerd als de URL om toegang te krijgen tot de routerinstellingen. Er is geen standaard gebruikersnaam, dus laat dat tekstveld leeg wanneer u inlogt. Er is echter een standaardwachtwoord van admin en, zoals bij de meeste wachtwoorden, is de E1000 hoofdlettergevoelig.

Er zijn meerdere hardwareversies van de E1000-router en ze gebruiken allemaal dezelfde inloggegevens van hierboven.

Image
Image

Als de Linksys (Cisco) E1000 standaard gebruikersnaam of wachtwoord niet werkt

De hierboven genoemde standaard gebruikersnaam en wachtwoord is alleen geldig voor de Linksys E1000 als deze inloggegevens niet zijn gewijzigd. Als ze niet werken, betekent dit dat de standaard gebruikersnaam of het standaardwachtwoord is gewijzigd in iets veiligers. Er is een eenvoudige manier om uw Linksys E1000-router terug te zetten naar de standaardinstellingen, waardoor ook de standaard gebruikersnaam en wachtwoord worden hersteld.

  1. Draai het apparaat om zodat je de kabels aan de achterkant kunt zien.
  2. Houd de Reset-knop 10 tot 15 seconden ingedrukt. Mogelijk moet u een klein puntig voorwerp (zoals een verlengde paperclip) gebruiken om bij de knop te komen.
  3. Verwijder de stroomkabel een paar seconden van de achterkant en steek hem er dan weer in.

  4. Wacht 30 tot 60 seconden terwijl de router opstart.
  5. Zorg ervoor dat de netwerkkabel is aangesloten op de achterkant van de router.
  6. Maak opnieuw verbinding met de router. Open een webbrowser en voer in de adresbalk https://192.168.1.1 (het standaard IP-adres) in. Laat vervolgens, wanneer daarom wordt gevraagd, het veld gebruikersnaam leeg en voer admin in het wachtwoordveld in.
  7. Verander het standaard beheerderswachtwoord in iets veiliger en overweeg het op te slaan in een gratis wachtwoordbeheerder.

    Zie Hoe u een routerwachtwoord kunt wijzigen als u niet zeker weet hoe u het beheerderswachtwoord kunt wijzigen.

Wanneer de standaard E1000-instellingen zijn hersteld, worden de netwerk- en draadloze instellingen verwijderd. Om deze instellingen te herstellen, configureert u handmatig de netwerknaam, het netwerkwachtwoord en eventuele aangepaste routering.

Om te voorkomen dat u alle aangepaste routerinstellingen opnieuw moet invullen als u de router in de toekomst ooit opnieuw moet instellen, maakt u een back-up van alle routerinstellingen in een bestand. Ga naar Administration > Management en selecteer vervolgens Backup Configurations Om het back-upbestand te herstellen, selecteert uConfiguraties herstellen

Wat te doen als u geen toegang krijgt tot het Linksys E1000-adres

Het standaard IP-adres voor de Linksys E1000-router is 192.168.1.1. Dit is nodig om toegang te krijgen tot de router. Als het niet werkt, is het mogelijk ooit gewijzigd via de routerinstellingen.

Als de apparaten die op je E1000-router zijn aangesloten prima werken, maar je weet niet welk IP-adres door de router wordt gebruikt, zoek het dan op in Windows door te kijken welk IP-adres is geconfigureerd als de standaardgateway.

Linksys E1000 Firmware & Handleidingen Download Links

FAQ's, de gebruikershandleiding en al het andere met betrekking tot deze router zijn beschikbaar via de Linksys E1000-ondersteuningspagina. De E1000 Downloads-pagina bevat alle huidige firmware-links als u de firmware van de router moet upgraden.

Elke Linksys E1000-hardwareversie gebruikt verschillende firmware, dus zorg ervoor dat degene die u downloadt overeenkomt met de hardwareversie van uw specifieke router. Dit nummer vindt u aan de onderkant van het apparaat. De verschillende versies zijn 1.0, 2.0 en 2.1, maar als er geen nummer is, is het versie 1.0.

Aanbevolen: