Hoe u uw Xbox One kunt resetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Xbox One kunt resetten
Hoe u uw Xbox One kunt resetten
Anonim

Wat u moet weten

  • Fabrieksinstellingen herstellen: Druk op Home > Gear Icon > All Settings >System > Console Info > Reset console > Reset and keep…
  • Om de fabrieksinstellingen te herstellen, drukt u op Home > Gear Icon > All Settings >System > Console Info > Reset console > Reset…alles.
  • Je kunt ook resetten met een USB-stick.

Dit artikel legt uit hoe je je Xbox One terugzet naar de fabrieksinstellingen. Je kunt de console resetten naar de standaardstatus, zoals nieuw, of je kunt gewoon alle instellingen resetten, waarbij je games en gegevens behouden blijven. Je hebt ook de mogelijkheid om te resetten met een USB-stick.

Hoe Xbox One te herstellen naar fabrieksinstellingen

  1. De eerste stap bij het resetten van een Xbox One is om het hoofdmenu te openen. Dit kan op twee manieren worden bereikt:

    • Druk op de home-knop op je Xbox One-controller. Dit is de verlichte knop met een gestileerde X die zich centraal op de voorkant van de controller bevindt, dichtbij de bovenkant.
    • U kunt ook op de linkerbumper drukken totdat u het tabblad Home bereikt en vervolgens op left op de d-pad.
    Image
    Image
  2. Druk op down op de d-pad totdat u het tandwielpictogram bereikt.
  3. Druk op de A-knop om het tandwielpictogram. te selecteren

    Image
    Image
  4. Met alle instellingen gemarkeerd, drukt u nogmaals op de A-knop om het instellingenmenu te openen.

  5. Druk op down op de d-pad totdat u System bereikt.
  6. Druk op de A-knop om het System submenu te openen.
  7. Met console info gemarkeerd, drukt u nogmaals op de A-knop.

    Image
    Image
  8. Druk op down op de d-pad om reset console. te selecteren

    Image
    Image
  9. Druk op de A-knop om deze optie te selecteren en naar de laatste stap te gaan.
  10. Druk op left op de d-pad om de gewenste resetoptie te selecteren.
  11. Als je game- en app-gegevens op hun plaats wilt laten, markeer dan Reset and keep my games & apps Druk vervolgens op de A-knopDit is de minder grondige van de twee opties, omdat het alleen de Xbox One-firmware en -instellingen reset zonder je games en apps aan te raken. Probeer dit eerst, want zo voorkom je dat je alles opnieuw moet downloaden.

    Er is geen bevestigingsscherm of prompt. Wanneer u op de A-knop drukt terwijl een resetoptie is gemarkeerd, wordt het systeem onmiddellijk gereset.

  12. Om het systeem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen en alle gegevens te verwijderen, markeer reset en verwijder alles. Druk vervolgens op de A-knop. Selecteer deze optie als u de console verkoopt.

    Image
    Image

Het verschil tussen resetten, hard resetten en fabrieksresetten

Voordat je je Xbox One terugzet naar de fabrieksinstellingen, moet je ervoor zorgen dat je op de hoogte bent van de verschillende soorten resets die je console kan ondergaan:

  • Als je je Xbox One normaal uitschakelt, gaat hij naar een energiebesparende modus, dus als je hem weer aanzet, is dat gewoon een normale reset of zachte reset. De console gaat eigenlijk nooit helemaal uit.
  • Wanneer je Xbox One helemaal wordt uitgeschakeld en weer wordt ingeschakeld, wordt dat een harde reset genoemd. Het is vergelijkbaar met wat er gebeurt als je een computer afsluit en er geen gegevens verloren gaan.
  • Wanneer wijzigingen die zijn aangebracht aan een Xbox One nadat deze de fabriek heeft verlaten, worden teruggedraaid en de console wordt teruggebracht naar een staat die vergelijkbaar is met die toen deze voor het eerst werd verzonden, wordt dit een fabrieksreset genoemd. Dit proces herstelt de fabrieksinstellingen en verwijdert permanent al je games, opgeslagen gegevens en andere instellingen.

Moet u een fabrieksreset uitvoeren?

Voordat je een Xbox One volledig reset, moet je eerst minder ingrijpende oplossingen proberen. Als het systeem niet reageert, houdt u de aan/uit-knop ten minste 10 seconden ingedrukt. Hiermee wordt een harde reset uitgevoerd, die veel problemen oplost zonder alle gegevens op uw systeem te wissen.

Als je Xbox One zo ernstig defect is dat je geen toegang hebt tot het instellingenmenu, of als er geen video naar je tv wordt uitgevoerd, scrol dan helemaal naar de onderkant van dit artikel voor instructies over hoe je dit moet doen een fabrieksreset met behulp van een USB-flashstation.

De andere reden om een Xbox One terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, is om al je persoonlijke gegevens, je gamertag en gedownloade apps en games te verwijderen voordat je een oude console inruilt of verkoopt. Dit voorkomt dat iemand anders toegang krijgt tot je spullen.

Je kunt Xbox One niet op afstand wissen als je hem hebt verkocht of gestolen; je kunt echter voorkomen dat iemand toegang krijgt tot je spullen door het wachtwoord te wijzigen van het Microsoft-account dat aan je gamertag is gekoppeld.

De fabrieksinstellingen van Xbox One herstellen

  1. Druk op de home-knop, of druk op left op de d-pad totdat de hoofdstartmenu wordt geopend.

  2. Selecteer het tandwielpictogram om het instellingenmenu. te openen
  3. Ga naar System > Console-info.
  4. Ga naar Reset console > Reset en verwijder alles voor een volledige fabrieksreset.

    Het systeem wordt onmiddellijk gereset na het selecteren van de resetmethode. Er is geen bevestigingsbericht, dus ga voorzichtig te werk.

  5. De Xbox One zal een harde reset ondergaan en het proces is daarna geautomatiseerd. Laat het systeem met rust en de Xbox One zal zichzelf resetten en een harde reboot uitvoeren.

Hoe u uw Xbox One kunt resetten met een USB-stick

Image
Image

Deze methode stelt de Xbox automatisch opnieuw in en verwijdert alle gegevens. Er is geen optie om iets te behouden.

Een desktop- of laptopcomputer gebruiken

  1. Sluit een USB-flashstation aan op uw computer.
  2. Download dit bestand van Microsoft.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer extract all.
  4. Kopieer het bestand met de naam $SystemUpdate van het zipbestand naar de flashdrive.
  5. Verwijder de flashdrive.

Op je Xbox One

  1. Maak de Ethernet-kabel los als deze is aangesloten.
  2. Schakel de Xbox One uit en koppel hem los.
  3. Laat het systeem minstens 30 seconden uitgeschakeld.
  4. Steek het systeem weer in het stopcontact.
  5. Steek uw USB-flashstation aan op een USB-poort op de Xbox One.
  6. Houd de Bind-knop en de Eject-knop ingedrukt en druk vervolgens op de Power-knopBind bevindt zich aan de linkerkant van de console voor de originele Xbox One en onder de aan/uit-knop op de Xbox One S. De Eject-knop bevindt zich naast het schijfstation aan de voorkant van de console.
  7. Houd de knoppen Bind en Eject 10 tot 15 seconden ingedrukt, of totdat u het opstartgeluid van het systeem twee keer hoort een rij. Het proces is mislukt als u het opstartgeluid niet hoort of als u het uitschakelgeluid hoort.
  8. Laat de knoppen Bind en Eject los nadat u het tweede opstartgeluid hoort.
  9. Wacht tot de console opnieuw is opgestart. Verwijder het USB-station.
  10. De console moet een harde reset ondergaan, wat enkele minuten kan duren. Als dat klaar is, moet het worden hersteld naar de fabrieksinstellingen.

Aanbevolen: