Hoe u uw Xbox Series X of S kunt resetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Xbox Series X of S kunt resetten
Hoe u uw Xbox Series X of S kunt resetten
Anonim

dit

Wat te weten

  • Om een zachte reset uit te voeren, zet u de console uit en weer aan.
  • Als u een harde reset wilt uitvoeren, schakelt u de console uit, koppelt u de stroom los, wacht u 5 minuten en sluit u deze vervolgens weer aan en zet u de console weer aan.
  • Om de console terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, drukt u op de Guide knop > Profiel & instellingen > Instellingen> Systeem > Console-info > Reset console.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een zachte reset, harde reset en fabrieksreset uitvoert op een Xbox Series X of S.

Resetten vs. Hard Resetten vs. Fabrieksresetten

Het resetten van een Xbox Series X of S kan veel problemen oplossen, waaronder slechte prestaties, lange laadtijden van apps, microfoonecho en meer, maar er zijn verschillende soorten resets en reboots.

  • Soft reset: Wanneer je je Xbox Series X of S uitschakelt door op de aan/uit-knop te drukken of de menu-optie op het scherm te gebruiken, en vervolgens weer inschakelt, is dat bekend als een zachte reset of opnieuw opstarten. Dit is het minst ingrijpend, en het gebeurt elke keer dat je je console uitzet.
  • Harde reset: voor dit type reset moet je je console helemaal uitzetten voordat je hem weer aanzet. Omdat de stroom volledig is uitgeschakeld, worden er meer dingen opgeruimd en worden meer problemen opgelost.
  • Fabrieksreset: dit type reset maakt alle wijzigingen ongedaan die op uw console zijn aangebracht nadat deze de fabriek verliet. Lokale gegevens worden verwijderd en u moet systeemupdates opnieuw installeren, uw games opnieuw downloaden, enz.

In veel gevallen worden harde reset en fabrieksreset door elkaar gebruikt. In het geval van de Xbox Series X of S en andere consoles zoals de Xbox One die tijdens normaal gebruik nooit volledig worden uitgeschakeld, verwijst de term harde reset naar het verwijderen van de stroom naar het apparaat.

Een zachte reset van een Xbox Series X of S

Als je je console de hele tijd aan laat staan en hem tussen sessies in een energiebesparende modus laat gaan, kan een zachte reset zo nu en dan een aantal problemen oplossen.

Er zijn twee manieren om een zachte reset te bereiken:

  • Gebruik de aan/uit-knop op de console.
  • Gebruik de menu-optie op het scherm.

Om de eerste methode te gebruiken, drukt u gewoon op de Power-knop, laat u deze los en controleert u of de console wordt uitgeschakeld en dat de video-invoer naar uw televisie stopt. Zodra dat is gebeurd, kunt u nogmaals op de knop drukken om de console weer in te schakelen en heeft u een zachte reset uitgevoerd.

Om de menuoptie op het scherm te gebruiken:

  1. Druk op de Guide knop.

    Image
    Image
  2. Navigeer naar Profiel & systeem > Power.

    Image
    Image
  3. Selecteer Console opnieuw opstarten.

    Image
    Image

Een harde reset van een Xbox Series X of S

Hard resetten van een Xbox Series X of S is iets ingewikkelder, maar het is nog steeds erg eenvoudig. Dit proces verwijdert geen van uw gegevens, dus u kunt het veilig uitvoeren zonder bang te zijn om spelgegevens te verliezen.

Hier leest u hoe u uw Xbox Series X of S hard reset:

  1. Sluit je console af door op de power-knop. te drukken
  2. Als de console wordt uitgeschakeld, laat u de aan/uit-knop los.
  3. Haal de console uit het stopcontact.
  4. Wacht minstens 10 seconden.
  5. Steek de console weer in.
  6. Zet de console aan.

Een fabrieksreset van een Xbox Series X of S

In tegenstelling tot de andere soorten resets, verwijdert een fabrieksreset uw persoonlijke gegevens. Hoewel dit type reset veel problemen kan oplossen, is het een laatste redmiddel, omdat je alle relevante systeemupdates opnieuw moet installeren en je games opnieuw moet downloaden. Andere persoonlijke informatie, zoals prestaties en cloudopslag, wordt niet opgeslagen op je Xbox, dus ze worden niet beïnvloed. Alles wat op je Xbox is opgeslagen, wordt echter verwijderd.

Hier leest u hoe u uw Xbox Series X of S terugzet naar de fabrieksinstellingen:

  1. Druk op de Guide knop en navigeer naar Profiel & instellingen > Instellingen.

    Image
    Image
  2. Navigeer naar System > Console-info.

    Image
    Image
  3. Selecteer Reset console.

    Image
    Image
  4. Selecteer RESET AND REMOVE EVERYTHING om de fabrieksinstellingen volledig te herstellen, of RESET AND KEEP MY GAMES & APPS om de console terug te zetten naar de fabrieksinstellingen instellingen zonder dingen te verwijderen die je hebt gedownload.

    Image
    Image

    Je console zal zichzelf onmiddellijk resetten zodra je een van deze opties selecteert. Er is geen bevestiging en er is geen weg terug. Misschien wil je beginnen met RESET EN MIJN GAMES EN SAVES BEHOUDEN omdat het minder ingrijpend is, en probeer dan de andere optie later als je probleem aanhoudt.

Aanbevolen: