Hoe lettertypen op iPad te downloaden

Inhoudsopgave:

Hoe lettertypen op iPad te downloaden
Hoe lettertypen op iPad te downloaden
Anonim

Wat te weten

  • De iPad wordt niet geleverd met extra lettertypen en je hebt apps nodig om ze te installeren. We houden van iFont.
  • Na het downloaden van een lettertype-app voor iPad, installeert u de lettertypen door te tikken op Install.
  • Niet alle apps ondersteunen aangepaste lettertypen, maar voor degenen die dat wel doen, zijn de extra lettertypen toegankelijk en beschikbaar samen met de ingebouwde lettertypen.

Dit artikel legt uit hoe u lettertypen naar uw iPad kunt downloaden, waar u ze kunt krijgen en hoe u die nieuwe lettertypen op uw iPad-apps kunt gebruiken. Uw iPad moet iPadOS 13 of hoger gebruiken om aangepaste lettertypen te gebruiken.

Lettertypen downloaden op iPad vanuit een app

Standaard krijg je alleen de lettertypen die vooraf op je iPad zijn geïnstalleerd, maar dat is behoorlijk beperkend. U kunt lettertypen installeren door apps te downloaden naar de iPad die ze aanbieden. Dit is wat je moet doen:

  1. Ga naar de App Store en zoek naar 'Fonts for iPad'. Zoek de gewenste lettertype-app en download deze.

    Image
    Image
  2. Blader of zoek in de app om het lettertype te vinden dat u op de iPad wilt installeren. Als je het lettertype hebt gevonden, tik je op Install.

    Image
    Image

    Dit artikel is geschreven met iFont, maar er zijn veel andere lettertype-apps om uit te kiezen. De exacte stappen om ze te gebruiken zullen iets anders zijn.

  3. Controleer of de lettertypen op uw iPad zijn geïnstalleerd door naar Settings > General > Fonts te gaan.

    Image
    Image

Lettertypen downloaden op iPad van internet

Sommige lettertype-apps worden geleverd met een set vooraf geïnstalleerde lettertypen. Sommige bieden u ook de mogelijkheid om andere lettertypen online te zoeken en te downloaden. Dat proces is iets ingewikkelder. Dit is wat je moet doen:

  1. Blader of zoek in uw lettertype-app op internet en selecteer het lettertype dat u naar uw lettertype-app wilt downloaden.

    Image
    Image
  2. Het lettertype wordt gedownload naar uw lettertype-app. Vervolgens moet je het op je iPad installeren. In dit voorbeeld doen we dit door Import to iFont. te selecteren

    Image
    Image
  3. Om het lettertype te installeren, moet u een zogenaamd configuratieprofiel installeren. Dit is een voorkeurenbestand dat extra functies op uw iPad mogelijk maakt.

    Na het downloaden van het lettertype van internet en het importeren in iFont, ga je naar het tabblad Installer onderaan en tik je op Installop het lettertype dat je hebt gedownload.

  4. Volg de instructies op het scherm om het configuratieprofiel te installeren. In ons voorbeeld selecteren we Toestaan om de installatie door te laten gaan.

    Image
    Image
  5. Ga vervolgens naar Instellingen > General > Profiles en tik op de naam van het lettertype profiel.

    Image
    Image
  6. Tik op Install, voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd en tik vervolgens nogmaals op Install (het kan u waarschuwen dat dit profiel niet is ondertekend. Dat is prima). Als dat klaar is, is het lettertype dat u van internet hebt gedownload, klaar voor gebruik op uw iPad.

    Image
    Image

Lettertypen gebruiken op iPad

Zodra je nieuwe lettertypen op je iPad hebt gedownload, kun je ze in apps gaan gebruiken. Dit is wat je moet doen:

Hoewel je de lettertypen kunt wijzigen die je gebruikt in Apple-apps zoals Pages en Keynote of apps van derden, Photoshop voor iPad, kun je het standaardsysteemlettertype dat op de iPad wordt gebruikt niet wijzigen.

  1. Open de app die je wilt gebruiken.
  2. Zoek naar de knop die bepa alt welk lettertype je gebruikt en tik erop. Als je deze knop niet kunt vinden, ondersteunt de app waarschijnlijk geen aangepaste lettertypen.

    Image
    Image
  3. Tik in de lijst met lettertypen op het nieuwe lettertype dat u wilt gebruiken.
  4. Typ de gewenste tekst en deze verschijnt in het nieuwe lettertype.

    Image
    Image

Lettertypen van iPad verwijderen

Het verwijderen van lettertypen op de iPad is vaak makkelijker dan ze te installeren. Dit is wat je moet doen.

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Lettertypen en tik op Bewerken.
  2. Tik op de cirkel naast elk lettertype dat je wilt verwijderen om het te selecteren.
  3. Tik op Remove en de lettertypen worden verwijderd.

    Image
    Image
  4. Als het lettertype dat u wilt verwijderen van internet is gedownload en u een configuratieprofiel moest installeren om het te gebruiken, zijn de stappen iets anders. Ga in dat geval naar Instellingen > Algemeen > Profielen, tik op het profiel en tik vervolgens op Profiel verwijderen

Aanbevolen: