Een autoradiosysteem bouwen en installeren

Inhoudsopgave:

Een autoradiosysteem bouwen en installeren
Een autoradiosysteem bouwen en installeren
Anonim

Wat te weten

  • Overweeg voor een compleet systeem voor-, midden- en achterluidsprekers die in uw auto passen.
  • Een subwoofer moet in een behuizing worden gemonteerd wanneer deze in een auto wordt geïnstalleerd.
  • Afzonderlijke autoversterkers hebben crossovers nodig om signalen correct te verdelen.

Het bouwen van een autoradiosysteem kan een uitdagend project zijn. U kunt ervoor kiezen om alles in één keer aan te schaffen en te installeren, of u kunt beginnen met een nieuw autoradiosysteem en in de loop van de tijd andere componenten gefaseerd vervangen; hoe dan ook, zorg ervoor dat u zich concentreert op het selecteren van uitstekende autoluidsprekers, wat het belangrijkste onderdeel is van een goed systeem.

Image
Image

Auto stereo luidsprekers

Net als thuisaudio zijn luidsprekers het belangrijkste onderdeel van een auto-audiosysteem. Luidsprekertype, grootte, vorm, montagelocatie en stroomvereisten zijn kritische overwegingen voor een autoradiosysteem.

De eerste stap zou moeten zijn om erachter te komen welke soorten luidsprekers in uw auto passen. Als je geïnteresseerd bent in een compleet systeem, overweeg dan ook voor-, midden- en achterluidsprekers. Houd er rekening mee dat sommige luidsprekers een speciale behuizing nodig hebben, die meer ruimte in beslag neemt.

Verifieer vervolgens het vermogen van de luidsprekers met het uitgangsvermogen van de versterker(s) of head-unit. Zorg ervoor dat u ook car audio-crossovers voor mid-range luidsprekers en tweeters opneemt. Je wilt niet dat de apparatuur te weinig stroom krijgt.

Auto Stereo Subwoofers

Subwoofers die zijn ontworpen voor voertuigen, hebben meer vermogen nodig dan gewone luidsprekers. Ze moeten ook in een behuizing worden gemonteerd wanneer ze in een auto worden geïnstalleerd. Behuizingen kunnen op maat worden gemaakt als een doe-het-zelf-project (indien gewenst), of u kunt er een kopen die speciaal is ontworpen voor het merk/model van uw auto.

Er zijn veel soorten subwooferbehuizingen om te overwegen, afhankelijk van de grootte van de woofer en het type voertuig. De meest voorkomende maten voor een mobiele subwoofer zijn 8", 10" en 12". Sommige fabrikanten bieden versterkte subwoofers met behuizingen aan; deze kunnen eenvoudig in de kofferbak van voertuigen of achter de stoelen van pick-uptrucks worden geïnstalleerd.

Autostereoversterkers

De meeste autoradio's hebben ingebouwde versterkers die doorgaans ongeveer 50 watt per kanaal leveren. Een externe versterker kan echter de beste keuze zijn, aangezien deze meer vermogen biedt en de mogelijkheid om de bas-, middentonen- en hoge frequentieniveaus afzonderlijk aan te passen. Gebalanceerde systemen klinken over het algemeen beter.

Subwoofers hebben meer vermogen nodig dan standaard luidsprekers (middentonen en tweeters). Je zou een aparte versterker voor de subwoofer kunnen overwegen en de in de head-unit ingebouwde versterker de speakers laten aansturen. Houd er rekening mee dat het gebruik van afzonderlijke autoversterkers cross-overs tussen de versterkers en luidsprekers vereist om de signalen correct te verdelen.

Auto Stereo Head Units en Ontvangers

Bij het bouwen van een systeem kunt u uw bestaande in het dashboard ingebouwde head-unit (of ontvanger) gebruiken of deze vervangen door een nieuw onderdeel. Het nadeel is echter dat de meeste fabriekshoofdunits geen voorversterkeruitgangen hebben, waardoor u geen externe versterkers kunt gebruiken. Er zijn luidsprekerniveau-naar-lijnniveau-converters, maar deze hebben de neiging om wat geluidskwaliteit op te offeren.

Als je de head-unit in het dashboard vervangt, is de chassismaat belangrijk om te weten. Er zijn standaard en oversized head-units beschikbaar. Standaardformaat staat bekend als enkele DIN; overmaatse eenheden staan bekend als 1,5 DIN of dubbele DIN. Bedenk ook of je een cd- of dvd-speler wilt, met of zonder videoscherm.

Auto Stereo Installatie

Het installeren van een nieuw autoradiosysteem kan lastig zijn, maar als je het gereedschap, een goede kennis van elektronica, een basiskennis van auto's en geduld hebt, ga ervoor! Er zijn veel online handleidingen met instructies en tips voor het installeren van autoradio's.

Zo niet, laat het systeem dan installeren door een professional; er zijn veel bedrijven die uitgebreide installatieservices bieden. Zorg ervoor dat u uw autodealer raadpleegt en vraag of de installatie van invloed is op de fabrieks- en/of verlengde garantie van het voertuig.

Aanbevolen: