Top iPhone-apps voor blinden & slechtzienden

Inhoudsopgave:

Top iPhone-apps voor blinden & slechtzienden
Top iPhone-apps voor blinden & slechtzienden
Anonim

Apple's iPhone TV-commercials zijn zo visueel verbluffend dat ze het vermogen van het bedrijf om de smartphone (evenals de iPad en iPod touch) toegankelijk te maken, zelfs voor degenen die het scherm niet kunnen zien, bagatelliseren, zo niet verloochenen.

De VoiceOver-schermlezer en zoomvergroting (ingebouwd in alle iOS-apparaten) en een groeiend aantal apps van derden maken de iPhone steeds populairder onder blinden en slechtzienden. Sommige apps gebruiken de ingebouwde camera van de telefoon om de gebruiker te kunnen zien. Hier zijn enkele iOS-apps die speciaal zijn ontworpen om slechtziende gebruikers te helpen.

Kleuridentificatie

Image
Image

GreenGar Studios' Color Identifier gebruikt de iPhone-camera om kleurnamen te identificeren en hardop uit te spreken. De geïdentificeerde tinten zijn voor sommige gebruikers specifiek voor het punt van ergernis (Paris Daisy, Moon Mist). Het bedrijf maakt een gratis app genaamd Color ID Free die zich houdt aan basiskleuren.

Blinde mensen zullen nooit meer verkeerd passende sokken of het verkeerde kleur shirt dragen. Een interessante uitloper is het gebruik van de app om tinten van de lucht te onderscheiden, waardoor men zonsondergangen kan ervaren of mogelijke weersveranderingen kan meten.

PratenTag LV

Image
Image

TalkingTag™ LV van TalkingTag stelt blinden in staat om alledaagse voorwerpen te labelen met speciaal gecodeerde stickers. Gebruikers scannen elke sticker met de iPhone-camera en nemen op en afspelen via VoiceOver tot een audiobericht van 1 minuut dat aangeeft wat er op het label staat.

De app is ideaal voor het organiseren van een dvd-collectie, het lokaliseren van dozen tijdens een verhuizing of het uitkiezen van de juiste jampot uit de koelkast. Stickers kunnen worden gewist en overgeschreven.

Leren Bondgenoot

Image
Image

De Learning Ally-app biedt toegang tot de bibliotheek van Learning Ally met meer dan 70.000 audioboeken en wordt beschouwd als de beste bron voor schoolboeken op K-12- en universiteitsniveau. Gebruikers kunnen boeken downloaden en afspelen op alle iOS-apparaten. Een Learning Ally-lidmaatschap is vereist. Personen met een visuele of leerstoornis kunnen een vergoeding aanvragen bij hun school. Lezers navigeren door DAISY-boeken op paginanummer en hoofdstuk, kunnen de afspeelsnelheid aanpassen en elektronische bladwijzers in de tekst plaatsen. Opnemen voor blinden en dyslectici werd in april 2011 Learning Ally.

Zichtbare braille

Image
Image

Visible Braille van Mindwarroir is een tutorial voor braille-instructie op eigen tempo. Het verta alt Engelse letters en woorden in de cellen met zes stippen van de karakters waaruit het braille-alfabet bestaat. Gebruikers kunnen de afbeeldingen naast elkaar opslaan. De app leert letters, woorden en samentrekkingen en heeft ingebouwde quizzen en een Help-sectie om het leren te versterken.

Navigon MobileNavigator Noord-Amerika

Image
Image

NAVIGON's MobileNavigator North America transformeert de iPhone in een volledig functioneel mobiel navigatiesysteem dat gebruik maakt van het nieuwste NAVTEQ-kaartmateriaal. De app biedt tekst-naar-spraak-spraakbegeleiding, verbeterde voetgangersnavigatie, een turn-by-turn RouteList, het delen van locaties via e-mail en een Take Me Home-functie. Het biedt ook directe toegang tot en navigatie naar iPhone-adresboekcontacten. Navigatie wordt automatisch hervat na een inkomend telefoongesprek.

Grote Klok

Image
Image

De Big Clock HD-app van Coding Monkeys is een must voor reizigers met een visuele beperking. Dubbeltik gewoon om de iPad-oriëntatie naar de liggende weergave te draaien en deze op een tv of tafel in een hotelkamer te plaatsen. Je kunt het in één oogopslag lezen terwijl je in bed ligt. De klok geeft de tijd en datum weer in het regioformaat en de taal waarop het apparaat is ingesteld. De app voorkomt dat apparaten automatisch worden vergrendeld bij het weergeven van de tijd.

De pratende rekenmachine

Image
Image

Deze gemakkelijk te lezen app-rekenmachine spreekt de namen, nummers en antwoorden van knoppen hardop uit via een aanpasbare ingebouwde directory waarmee gebruikers hun eigen stem kunnen opnemen. Knopnamen worden uitgesproken terwijl uw vinger over het scherm beweegt. Dubbeltik op een knop om het nummer op het scherm in te voeren. De rekenmachine heeft ook een weergavemodus met hoog contrast om de zichtbaarheid te verbeteren. Ontwikkelaar Adam Croser maakt ook de Talking Scientific Calculator-app.

Sero Radio

Image
Image

Serotek Corporation's iBlink Radio was de eerste applicatie die de digitale levensstijl van slechtzienden promootte en toegang bood tot community-webradiostations met formaten die elk genre omvatten. Het iBlink-netwerk biedt ook radioleesdiensten (USA Today, de New York Times, honderden) en podcasts over ondersteunende technologie, zelfstandig wonen, reizen en meer. De nieuwste spelerwerkbalken van de app vereenvoudigen de navigatie.

Aanbevolen: