Smart Home-groepen maken met Alexa

Inhoudsopgave:

Smart Home-groepen maken met Alexa
Smart Home-groepen maken met Alexa
Anonim

Wat te weten

  • Open de Alexa app op je mobiele apparaat. Tik op het pictogram Apparaten. Tik op de + (plus) en selecteer Groep toevoegen.
  • Kies een naam voor je groep en tik op Volgende. Selecteer de Alexa-compatibele apparaten waarmee u de groep wilt bedienen.
  • Scroll naar het gedeelte Devices en kies de smart home-apparaten voor de groep. Tik op Gereed.

Dit artikel legt uit hoe je een slimme thuisgroep opzet met Alexa. Het bevat ook informatie over het bewerken van de smart home-groep en het verwijderen van de groep.

Een Smart Home-groep maken met Alexa

Naarmate je meer en meer slimme apparaten voor thuisgebruik toevoegt die met de Amazon Echo werken, kan het moeilijk worden om te onthouden hoe je elk apparaat hebt genoemd. Erger nog, als je meerdere apparaten in één kamer wilt bedienen, moet je zeggen: Alexa, doe dit. Alexa, doe dat. Alexa, doe iets anders.' Het goede nieuws is dat je voor Alexa slimme thuisgroepen kunt maken die alles doen. En het duurt maar een paar minuten om het in te stellen.

Als je eenmaal een Echo en smart home-apparaten hebt, is het maken van een smart home-groep eenvoudig. Je kunt het allemaal beheren vanuit de Alexa-app op je mobiele apparaat.

  1. Open de Alexa-app op je mobiele apparaat.
  2. Tik op het Apparaten icoon in de linker benedenhoek.

    Image
    Image
  3. Tik op de Devices pagina op de + (plus) in de rechterbovenhoek hoek.

    Image
    Image
  4. Tik in het menu dat verschijnt op Groep toevoegen.

    Image
    Image
  5. Op het Groepsnaam scherm heeft u de mogelijkheid om een Algemene naam voor de groep te kiezen, of u kunt op deAangepaste naam veld en creëer de naam die u verkiest.
  6. Nadat je een naam voor je groep hebt geselecteerd of gemaakt, tik je op Volgende.
  7. Kies op het scherm Define Group eerst het Alexa-apparaat waarvan u de opdracht wilt activeren.

    Als je maar één apparaat kiest, is dat het enige apparaat waarmee je Alexa kunt vertellen deze specifieke smart home-groep te bedienen. Als je de smart home-groep wilt bedienen vanaf een van de Alexa-apparaten die je actief hebt in je huis, moet je ze allemaal selecteren.

  8. Scroll vervolgens naar de Devices sectie van de Define Group pagina en kies de smart home-apparaten die u in de groep wilt opnemen. Als u bijvoorbeeld alle lampen in de woonkamer met één commando wilt bedienen, selecteert u alleen die slimme lampen, schakelaars of stekkers die deze lampen bedienen.

    Image
    Image
  9. Nadat je hebt gekozen welke smart home-apparaten je wilt opnemen, tik je op Save en de smart home-groep wordt gemaakt en je keert terug naar de Devicespagina.

Je moet ten minste één Amazon Echo- of Echo-apparaat en ten minste één Alexa-enabled smart home-product hebben om een groep te maken. Als je dat niet doet, kun je genoeg slimme apparaten voor thuisgebruik vinden om uit te kiezen.

Zodra je de slimme thuisgroep hebt gemaakt, kun je je Alexa-apparaat vertellen om die groep in of uit te schakelen zonder dat je verdere opdrachten hoeft te maken. Als je wilt, kun je de groep ook besturen via de Alexa-app op je mobiele apparaat.

Een Alexa smart home-groep maken is niet hetzelfde als een Alexa-routine maken. Met een slimme thuisgroep kun je meerdere apparaten bedienen met één commando, terwijl een routine meer een als/dan-mogelijkheid is waarmee je meerdere acties kunt regelen (zoals het aanzetten en dimmen van lichten, het starten van het koffiezetapparaat, het voorlezen van het nieuws) met een enkele opdracht.

Een Smart Home-groep bewerken

Als je een nieuw smart home-apparaat krijgt nadat je een smart home-groep hebt gemaakt, wil dat nog niet zeggen dat je dat apparaat uit je groep hoeft te laten. Als je bijvoorbeeld een nieuwe slimme lamp krijgt nadat je een huiskamergroep hebt gemaakt, maar je die lamp aan de groep wilt toevoegen, heb je een aantal opties.

Je kunt het apparaat handmatig toevoegen met stappen die vergelijkbaar zijn met het maken van een groep.

  1. Open de Alexa-app op je mobiele apparaat.
  2. Tik op het Apparaten icoon in de linker benedenhoek.
  3. Tik op de pagina Apparaten op de groep die u wilt bewerken.

    Image
    Image
  4. Tik op de apparaatgroeppagina op Bewerken in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  5. Selecteer of deselecteer op de pagina Groep bewerken de Echo-apparaten die u de groep wilt bedienen en de smarthome-apparaten die u in de groep wilt opnemen.

    Het is niet nodig om de Echo-apparaten of smarthome-apparaten te selecteren die je al hebt ingesteld voor de groep, tenzij je ze wilt verwijderen.

  6. Als je je keuzes hebt gemaakt, tik je op Opslaan en het nieuwe smart home-apparaat wordt aan de groep toegevoegd.

Je kunt meerdere groepen hetzelfde apparaat laten besturen. Kies gewoon het apparaat voor elke groep, en wanneer u de groep bestuurt, wordt dat apparaat meegeleverd.

Je kunt ook een nieuw apparaat aan de groep toevoegen met een spraakopdracht. Zeg gewoon: " Alexa, voeg < naam van apparaat > to < naam van groep > toe." Alexa zal het apparaat automatisch aan de groep toevoegen.

Een Smart Home-groep verwijderen

Als je nieuwe apparaten aanschaft of de configuratie van je smart home-apparaten wijzigt (bijvoorbeeld wanneer je naar een nieuw huis verhuist), wil je misschien een smart home-groep verwijderen en een nieuwe maken. Het verwijderen van een Echo-groep is net zo eenvoudig als het maken ervan.

  1. Open de Alexa-app op je mobiele apparaat.
  2. Tik op het Apparaten icoon in de linker benedenhoek.
  3. Tik op de pagina Apparaten op de groep die je wilt verwijderen.
  4. Tik op de apparaatgroeppagina op Bewerken in de rechterbovenhoek.
  5. Selecteer op de pagina Groep bewerken het prullenbakpictogram in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  6. Je wordt gevraagd om te bevestigen dat je de groep wilt verwijderen. Tik op Verwijderen als je het zeker weet.

    Image
    Image
  7. De groep wordt verwijderd en je keert terug naar de Devices pagina. Boven aan het scherm verschijnt kort een bevestigingsbericht.

Aanbevolen: