Pauw op een Smart TV krijgen

Inhoudsopgave:

Pauw op een Smart TV krijgen
Pauw op een Smart TV krijgen
Anonim

Dit artikel biedt tips voor het downloaden van de Peacock-app naar je apparaat, om erachter te komen of je tv wordt ondersteund en om Chromecast of AirPlay te gebruiken als de app niet beschikbaar is voor je tv.

De Peacock-app downloaden op een Smart TV

Toegang tot de Peacock TV-app is vergelijkbaar met het downloaden van andere apps op uw smart-tv, meestal door naar de app te zoeken in de app store van het systeem en u aan te melden voor een account. Als je een Samsung Smart TV hebt of als de app niet beschikbaar is op je apparaat (zoals Fire TV), kun je Peacock downloaden met een Roku, Chromecast of ander compatibel streamingapparaat.

De onderstaande schermafbeeldingen zijn van een Roku, maar deze basisstappen zijn ook meer in het algemeen van toepassing op het downloaden van de Peacock-app op compatibele tv-platforms.

  1. Selecteer in het Home menu Search om de Peacock App te vinden in de Roku Channel Store.

    Image
    Image
  2. Kies het app-resultaat en selecteer Kanaal toevoegen om het toe te voegen aan je kanaalbibliotheek.

    Image
    Image
  3. Zodra het is gedownload, selecteert u OK en opent u de app door Ga naar kanaal te kiezen of door terug te gaan naar de Home menu.

    Image
    Image
  4. Na het openen van de app, druk op Aanmelden om gratis te kijken als je geen account hebt. Als je al geabonneerd bent, selecteer je de Aanmelden knop rechtsboven.

    Image
    Image
  5. Voer uw e-mailadres en wachtwoord in en klik op Start Watching.

    Image
    Image

Je kunt dit kanaal ook toevoegen via de webbrowser door Roku's Channel Store te bezoeken. Zoek naar Peacock en selecteer Add Channel en maak een account aan of log in als je al een Peacock-abonnee bent.

Hoe Chromecast te gebruiken om Peacock-inhoud op uw Smart TV te bekijken

Als je je liever aanmeldt voor Peacock op een mobiel apparaat of computer, of als je geen geschikte televisie hebt, biedt Chromecast een oplossing. Volg deze stappen om inhoud te streamen vanaf een mobiel apparaat met Chromecast of Chromecast en een smart-tv.

  1. Selecteer inhoud van de Peacock app of via de browser op uw Chromecast-apparaat.
  2. Selecteer het Chromecast-pictogram en kies je smart-tv om te beginnen met streamen.

    Image
    Image

Zolang uw apparaat met Chromecast een model van de eerste generatie of recenter is, inclusief tv-modellen met ingebouwde Chromecast of de Chromecast met Google TV, moet streaming naar een smart-tv worden ondersteund.

AirPlay gebruiken om Peacock TV te streamen

Een andere route voor compatibele smart-tv's is AirPlay-streaming vanaf een Mac- of iOS-apparaat.

Macs met macOS Mojave (10.14.5) en iOS-apparaten met iOS 12.3 en hoger ondersteunen AirPlay-videostreaming.

  1. Log in op uw Peacock-account of open de app op uw apparaat en zet de inhoud die u wilt streamen in de wachtrij.
  2. Selecteer op een Mac het AirPlay-pictogram in de menubalk om uw apparaat aan te sluiten op een compatibele smart-tv.

    Image
    Image
  3. Druk op Afspelen en maak eventuele aanpassingen aan het scherm vanuit het AirPlay-vervolgkeuzemenu op je Mac, dat blauw is gemarkeerd wanneer het is ingeschakeld.

    Image
    Image

Hoe kom je erachter of Peacock je Smart TV ondersteunt

Niet alle smart-tv's komen in aanmerking voor Peacock. Op de website van Peacock staat een lijst met ondersteunde apparaten. De lijst met ondersteunde tv's omvat de volgende hoofdcategorieën: Android TV, Apple TV en Roku smart-tv's.

  • Android TV: ondersteunde Android TV's zoals Sony Bravia en set-tops inclusief NVIDIA Shield die werken op Android 5.1 en nieuwer zijn compatibel met de Peacock-app.
  • Apple TV: Vierde generatie en nieuwere Apple TV's met tvOS 13 of hoger.
  • Roku TV: Roku-tv's worden ondersteund, evenals een reeks Roku-streamingapparaten, waaronder Roku 2 4210X, Roku Streaming Stick, Roku Express en Express+, en Roku Premiere en Première+.
  • LG Smart TV: modellen met LG WebOS 3.5 en hoger.

Verschillende set-top gaming- en streamingconsoles zoals NVIDIA SHIELD, Xbox en PlayStation worden ook ondersteund. Bezoek de Peacock TV-website voor alle details.

Aanbevolen: