Hoe iTunes-songbestanden naar lokale opslagapparaten te kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe iTunes-songbestanden naar lokale opslagapparaten te kopiëren
Hoe iTunes-songbestanden naar lokale opslagapparaten te kopiëren
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in het menu Voorkeuren Files en schakel vervolgens Copy files to iTunes/Music Media-map in bij het toevoegen aan de bibliotheek.
  • Ga naar File > Bibliotheek > Organize Library, schakel de Consolidate Files optie en selecteer vervolgens OK om de bestanden naar één map te kopiëren.
  • Open een apart venster en sleep de map iTunes/Music van je computer naar een externe schijf of de harde schijf van de computer.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u muziek van iTunes naar een computer kunt exporteren en een back-up op de harde schijf van uw media kunt maken. Met macOS Catalina heeft Apple iTunes omgedoopt tot Muziek. In deze handleiding gebruiken we de termen door elkaar.

Consolideer uw iTunes-/muziekbibliotheek voordat u een back-up maakt

De mediabestanden waaruit uw iTunes-bibliotheek bestaat, bevinden zich mogelijk niet in dezelfde map; ze kunnen worden verspreid over meerdere mappen. Dit kan de zaken bemoeilijken, omdat je ervoor moet zorgen dat er een back-up wordt gemaakt van alle mappen op je harde schijf, naast de iTunes-muziekmap.

Gelukkig kunt u de consolidatiefunctie in iTunes gebruiken om al uw mediabestanden naar één map te kopiëren. Dit proces verwijdert niet de originele bestanden die op andere locaties zijn gevonden en zorgt ervoor dat alle media in uw bibliotheek worden gekopieerd.

Hier leest u hoe u uw iTunes-bibliotheek kunt consolideren in één map voordat u een back-up maakt, zorg ervoor dat iTunes actief is en volg deze stappen:

  1. Open het iTunes/Music-voorkeurenvenster:

    • Selecteer op een Mac-computer het menu iTunes/Muziek en selecteer vervolgens Voorkeuren.
    • Selecteer op een Windows-computer Bewerken > Voorkeuren.
  2. Selecteer het tabblad Files en schakel de optie in: Kopieer bestanden naar de iTunes/Music Media-map bij het toevoegen aan de bibliotheek als dit het geval is nog niet aangevinkt, selecteer dan OK.

    Oudere versies van iTunes/Music kunnen deze optie bevatten op de Advanced tab.

    Image
    Image
  3. Om het consolidatiescherm te bekijken, selecteert u het File menu en selecteert u vervolgens Bibliotheek > Organize Library.
  4. Schakel de Consolidate Files optie in en selecteer vervolgens OK om bestanden naar één map te kopiëren.

Kopieer uw geconsolideerde iTunes-/muziekbibliotheek naar externe opslag

Nu je ervoor hebt gezorgd dat alle bestanden in je iTunes-bibliotheek in één map staan, kun je de map kopiëren naar een extern opslagapparaat, zoals een draagbare harde schijf of schijf. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat iTunes niet actief is. Sluit het programma af en volg deze stappen:

Als je iTunes versie 10.3 of eerder gebruikt, heb je de mogelijkheid om een back-up van muziek te maken door deze op cd of dvd te branden. Apple heeft deze mogelijkheid echter verwijderd voor recentere versies.

  1. Ervan uitgaande dat u de standaardlocatie van de hoofdmap van iTunes niet hebt gewijzigd, gebruikt u een van de volgende standaardpaden om naar uw iTunes-bibliotheek te navigeren:

    • Windows: Users\gebruikersprofiel\Mijn muziek\
    • macOS: /Gebruikers/gebruikersprofiel/Muziek
  2. Open een apart venster op je bureaublad voor de externe schijf. Dit is zodat u de mediamap gemakkelijk kunt kopiëren door deze te slepen en neer te zetten.

    • Windows: Selecteer het Computer icoon of This PC via de Start knop.
    • Mac: Open een Finder-venster vanuit het dock of bureaublad.
  3. Sleep de map iTunes/Music van uw computer naar uw externe schijf of harde schijf. Wacht tot het kopieerproces is voltooid.

Aanbevolen: