Hoe berekent Fitbit de verbrande calorieën?

Inhoudsopgave:

Hoe berekent Fitbit de verbrande calorieën?
Hoe berekent Fitbit de verbrande calorieën?
Anonim

De Fitbit calorietracker-functie kan handig zijn bij het plannen van een dieet of trainingsschema. Zo berekent Fitbit de verbrande calorieën.

Als je liever kilojoules telt in plaats van calorieën, tik je op je profielafbeelding en vervolgens op Geavanceerde instellingen > Eenheden.

Hoe berekent Fitbit de verbrande calorieën?

Calorieën worden berekend met behulp van een verscheidenheid aan gegevens die door de gebruiker zijn verstrekt en informatie die is verzameld door de Fitbit-tracker. Dit is wat Fitbit gebruikt om je dagelijkse calorieverbranding te meten.

Basaal metabolisme (BMR)

Je BMR, of basaal metabolisme, is een schatting van hoeveel energie je lichaam verbruikt in rust, of wanneer je geen externe activiteit uitvoert, zoals sporten of hardlopen. Fitbit maakt een ruwe schatting van je BMR aan de hand van de persoonlijke gegevens die je hebt opgegeven bij het invullen van je profiel, zoals je lengte, geslacht, gewicht en leeftijd. Andere informatie die vaak wordt gebruikt om iemands BMR te bepalen, waaronder ademhalingssnelheid, bloeddruk en hartslag.

Deze BMR-informatie is de reden waarom je Fitbit-app je calorieën laat zien, zelfs als je niet hebt gesport en gewoon de hele dag hebt zitten luieren naar Netflix of Disney+. Je lichaam verbrandt de hele tijd calorieën.

Image
Image

Als je een Fitbit Aria slimme weegschaal gebruikt, wordt je huidige gewicht elke keer dat je jezelf weegt automatisch gesynchroniseerd met je Fitbit-profiel, zodat je het niet handmatig hoeft te wijzigen als je aankomt of afv alt.

Hartslag

Hoewel Fitbit-apparaten je ademhalingsfrequentie en bloeddruk niet kunnen meten, kunnen de meeste Fitbit-trackers die je om je pols draagt, je hartslag meten en deze gegevens synchroniseren met je account om de schatting van het calorieverbruik te verbeteren. Over het algemeen betekent een hogere hartslag een sneller metabolisme, terwijl een langzamere hartslag impliceert dat je langzamer calorieën verbrandt.

Enkele voorbeelden van Fitbit-trackers die je hartslag kunnen meten zijn de Fitbit Ionic, Fitbit Blaze, Fitbit Versa, Fitbit Versa 2, Fitbit Charge 2, Fitbit Charge 3 en de Fitbit Inspire HR.

Dagelijkse stappen

Alle Fitbit-trackers kunnen bijhouden hoeveel stappen je elke dag zet. Deze technologie wordt niet alleen gebruikt om te meten wanneer u actief bent, maar het is ook nuttig om te detecteren hoeveel u niet beweegt.

Gevolgde Oefeningen

Wanneer je activiteiten registreert in de Fitbit-app, schat Fitbit het aantal verbrande calorieën op basis van het type activiteit en hoe lang je ermee bezig was. Dit aantal wordt toegevoegd aan uw dagelijkse totaal.

Het loggen van oefeningen in de Fitbit-apps kan het totale aantal verbrande calorieën verhogen, omdat je profiel zowel de BMR-verbranding als de geschatte trainingsgerelateerde verbranding voor diezelfde periode registreert.

Hoe de Fitbit-calorieteller te gebruiken

De Fitbit-apps voor iOS, Android en Windows bevatten een functie voor het tellen van calorieën, waarmee je handmatig het geconsumeerde voedsel gedurende de dag kunt registreren. Deze functie combineert met de functie voor het verbranden van calorieën om je te laten zien hoeveel calorieën je verbruikt in vergelijking met het aantal calorieën dat je gedurende de dag hebt verbrand.

Als je Fitbit-calorieën wilt toevoegen aan je app-dashboard, ga je naar Ontdekken > Gezondheids- en fitnessstatistieken > Voeding > Toevoegen aan vandaag.

Aanbevolen: