Het versnellen van Xbox One-downloads

Inhoudsopgave:

Het versnellen van Xbox One-downloads
Het versnellen van Xbox One-downloads
Anonim

Wat te weten

  • Grote bestandsgroottes voor games zijn doorgaans trage downloadsnelheden op Xbox One.
  • Alle games en apps afsluiten helpt meestal om downloads te versnellen. Andere apparaten loskoppelen van internet kan ook helpen.
  • Bekabelde verbindingen zijn (bijna) altijd sneller dan wifi. Sluit een Ethernet-kabel aan om die download in beweging te krijgen.

Dit artikel legt de meest effectieve manieren uit om videogames sneller te laten downloaden op een Xbox One-console.

Versnel downloads door games en apps te sluiten

Op de Xbox One worden videogames en apps op de achtergrond gedownload. Dit is een handige functie omdat je een game kunt spelen of video's kunt bekijken op YouTube, Netflix of DC Universe terwijl je aankoop wordt gedownload. Helaas kan het uitvoeren van een andere activiteit terwijl er iets op de achtergrond wordt gedownload, de downloadsnelheid drastisch verlagen, vooral als het een online verbinding vereist.

Alle games en apps afsluiten kan een geweldige manier zijn om downloads op een Xbox One te versnellen. Het is een goed idee om deze methode uit te proberen met alle top-apps en games op je Xbox One-startscherm. Dit kan snel met de volgende stappen:

  1. Markeer de icon van de app of game op het startscherm.
  2. Druk op de Menu-knop op de Xbox-controller.

    De Menu-knop is de kleine zwarte knop aan de linkerkant van de Xbox-controller met drie horizontale lijnen boven elkaar.

  3. Klik op Sluiten.

    Als de Quit optie niet verschijnt bij het selecteren van een game, betekent dit dat deze al is gesloten.

Internetverbindingen op andere apparaten uitschakelen

Als andere apparaten in je huis, zoals je computer, laptop of smartphone, dezelfde internetverbinding gebruiken als je Xbox One, kan dit ook leiden tot lage downloadsnelheden.

Om het downloaden van een videogame of app op je console te versnellen, is het de moeite waard om al je apparaten los te koppelen van internet voor de duur van de download.

Het lijkt misschien niet alsof je telefoon of computer veel data verbruikt, maar je weet nooit wanneer een apparaat app- of OS-updates gaat installeren of bestanden gaat synchroniseren met cloudservices zoals Dropbox, OneDrive of Google Drive.

Image
Image

Andere Xbox One-downloads pauzeren

Het downloaden van meerdere games of apps tegelijkertijd vertraagt natuurlijk de downloadsnelheid op een Xbox One-console. U kunt echter andere downloads pauzeren, zodat uw favoriete game of app eerst helemaal vanzelf downloadt. Hier is hoe.

  1. Druk op de Xbox-logoknop op je controller om de gids te openen.
  2. Druk eenmaal op de D-pad of joystick om Mijn games en apps. te markeren
  3. Druk op A.
  4. Markeer Bekijk alles en druk op A.
  5. Scroll in het linkermenu naar Wachtrij.

    Je zou al je actieve downloads moeten zien. Als deze sectie leeg is, betekent dit simpelweg dat je momenteel geen actieve downloads hebt.

  6. Markeer de download die je wilt pauzeren en druk op de Menu-knop op je controller.
  7. Markeer Pauze en druk op A.

Sneller downloaden met een bekabelde verbinding

Vaak biedt een bekabelde internetverbinding snellere upload- en downloadsnelheden dan het gebruik van wifi, ondanks hoe handig de laatste methode is.

Om je Xbox One-console via een bekabelde verbinding met internet te verbinden, sluit je het ene uiteinde van een Ethernet-kabel aan op je internetrouter en het andere op de Ethernet-poort aan de achterkant van de console.

De Xbox One maakt automatisch verbinding met een bekabelde verbinding en geeft prioriteit aan eerder gebruikte wifi-verbindingen, dus het is niet nodig om handmatig instellingen in te voeren of te verwijderen.

Start je Xbox One opnieuw op om buggy-downloads te repareren

Als het downloaden van je game ongewoon traag lijkt of helemaal is gestopt, kan het resetten van de Xbox One-console eventuele verbindingsproblemen met de specifieke download oplossen.

  1. Druk op de Xbox-logoknop op je controller om de Guide te activeren.
  2. Druk drie keer rechts op de D-pad of joystick om naar het System paneel te navigeren.
  3. Markeer Herstart console en druk op A. Je Xbox One wordt opnieuw opgestart en de download zou normaal moeten doorgaan.

Herstart uw internetrouter om de snelheid te verhogen

Soms wordt het probleem met de downloadsnelheden van je Xbox One veroorzaakt door je internetverbinding zelf, die kan vertragen of verbroken kan worden vanwege een technisch probleem aan de kant van je provider.

De snelste en gemakkelijkste manier om dergelijke algemene internetproblemen op te lossen, is door uw router opnieuw op te starten. Doe dit door de router los te koppelen van de muur, ongeveer drie minuten te wachten en weer aan te sluiten. Dit reset je verbinding met je provider en hopelijk krijg je een nieuwe die sneller is.

Aanbevolen: