ATX 6-pins moederbord stroomconnector pinout

Inhoudsopgave:

ATX 6-pins moederbord stroomconnector pinout
ATX 6-pins moederbord stroomconnector pinout
Anonim

De ATX 6-pins voedingsconnector is een voedingsconnector van het moederbord die wordt gebruikt om +12 VDC te leveren aan de spanningsregelaar van de processor.

Deze 6-pins connector wordt soms ook gebruikt om high-end videokaarten van extra stroom te voorzien.

Op moederborden is de meest gebruikelijke connector die voor dit doel wordt gebruikt de ATX 4-pins voedingsconnector, die alleen wordt gebruikt of met een tweede 4-pins connector, waardoor een 8-pins connector ontstaat.

De termen "PCI Express-kabels" of "PEG-kabels" (voor PCI Express Graphics) worden soms gebruikt om een 6-pins 12V-voedingsconnector te beschrijven.

Image
Image

ATX 6-pins 12V stroomconnector pinout (ATX v2.2)

Hieronder staat de pinout voor de standaard ATX 6-pins (3x2) 12V-voedingsconnector vanaf versie 2.2 van de ATX-specificatie (PDF).

Als u deze pinout-tabel gebruikt om voedingsspanningen te testen, moet u er rekening mee houden dat de spanningen binnen de door ATX gespecificeerde toleranties moeten liggen.

Pinout-referentie voor ATX 6-pins 12V-stroomconnectoren
Pin Naam Kleur Beschrijving
1 COM Zwart Grond
2 COM Zwart Grond
3 COM Zwart Grond
4 +12VDC Geel +12 VDC
5 +12VDC Geel +12 VDC
6 +12VDC Geel +12 VDC

Je kunt andere pin-outs van de ATX-voedingsconnector zien in onze lijst met ATX-voedingspinouttabellen.

Hoe de voeding in een computer te testen

Een ATX 6-pins 12V-voedingsconnector gebruiken

De 6-pins 12V-voedingsconnector wordt gebruikt om PCI Express-uitbreidingskaarten van stroom te voorzien die meer stroom nodig hebben dan hun uitbreidingsslots kunnen leveren, namelijk 75 watt.

Sommige videokaarten trekken bijvoorbeeld meer dan 75 watt. In dat geval kan het aansluiten van een 6-pins 12V-voedingskabel de kaart meer stroom leveren.

Videokaarten worden soms geleverd met een 8-pins connector als ze meer stroom kunnen gebruiken dan een 6-pins kabel kan leveren. Als dit het geval is, maar je hebt alleen een 6-pins 12V-voedingsconnector, dan past een 6-pins connector, maar levert niet meer op dan wat de 6-pins biedt.

Helaas, hoewel er een kleinere kabel past, werken sommige kaarten gewoon niet goed zonder het volledige vermogen van een 8-pins connector. Zorg ervoor dat u de documentatie van uw videokaart controleert om te zien of deze 6-in plaats van 8-pins configuratie voor u werkt.

Sommige voedingen worden geleverd met een 6+2 PCI Express-voedingskabel, dit is een kabel met zowel een 6-pins voedingsconnector als een extra 2-pins voedingsconnector, half aangesloten, die kan worden gecombineerd met worden een 8-pins ATX-kabel of apart gehouden om te werken met alleen 6-pins verbindingen.

Als je een voeding hebt met twee vrije 4-pins molex-stroomconnectoren, maar je videokaart een 6-pins 12V-stroomconnector nodig heeft, kun je een adapter gebruiken.

Aanbevolen: