Waarom ik niet kan wachten om de nieuwe iPad in handen te krijgen

Inhoudsopgave:

Waarom ik niet kan wachten om de nieuwe iPad in handen te krijgen
Waarom ik niet kan wachten om de nieuwe iPad in handen te krijgen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Vermijd het instapmodel van 32 GB, anders heb je binnen de kortste keren geen opslagruimte meer.
  • De iPad schittert met de Apple Pencil en een extern toetsenbord.
  • Met zijn A12-processor zou deze iPad op instapniveau vele jaren mee moeten gaan.
Image
Image

Het is moeilijk om de nieuwe iPad te verslaan. Het is beter dan welke Android-tablet dan ook, het werkt met Apple Pencil en Scribble, en het kan ontelbare apps gebruiken.

Het beste iPad-koopje op dit moment is de aankomende Air, die bijna net zo goed is als de iPad Pro, maar voor $ 200 minder. De Air is echter bijna het dubbele van de prijs van de gewone oude iPad. Als je een standaard iPad zoekt die een paar jaar meegaat, dan is dit de juiste iPad voor jou. Koop gewoon niet de goedkoopste, $ 329-versie, tenzij je hem gebruikt als kassa voor je winkel of restaurant.

Voor wie is de 8e generatie iPad?

Er zijn drie markten voor deze iPad op instapniveau: bedrijven die een point-of-sale-machine nodig hebben, scholen die heel veel iPads willen kopen en daarom de goedkoopste oplossing willen, en mijn moeder. Of je broer. Deze mensen willen een iPad, maar ze gaan er geen geld van iPad Air aan uitgeven.

Het grootste risico bij het kopen van een meer betaalbare iPad is dat hij uiteindelijk niet meer werkt met je favoriete apps wanneer hij niet langer kan worden bijgewerkt naar de nieuwste iPadOS. Fysiek gaan iPads jarenlang mee. De iPad van mijn moeder zit bijvoorbeeld vast op iets als iOS 10 en kan haar favoriete sudoku- of tv-apps niet meer uitvoeren. Gelukkig heeft de nieuwe iPad net de A12 Bionic-chip gekregen, waardoor hij redelijk toekomstbestendig is.

Voor mensen die een absoluut minimum aan hun iPad willen uitgeven, zou ik geen reserveringen hebben om deze aan te bevelen.

Image
Image

De A12 is dezelfde generatie chip die de huidige iPad Pro aandrijft: de A12Z (ter vergelijking: alle huidige iPhones gebruiken een A13 en alleen de nieuwste iPad Air gebruikt de volgende generatie A14). Dat betekent dat deze budget-iPad nog vele jaren iOS-updates kan uitvoeren.

32 GB is een slechte, slechte grap

Het andere dat een iPad nutteloos maakt, is wanneer hij geen opslagruimte meer heeft. De iPad van $ 329 wordt geleverd met 32 GB, wat verder wordt verminderd door het besturingssysteem zelf en de bestanden die het nodig heeft om te draaien. Mijn iPad Pro heeft bijvoorbeeld iets meer dan 9 GB aan "systeem" -bestanden die ruimte innemen. Dat is bijna een derde van de totale opslagruimte van een iPad op instapniveau.

Er is geen manier om later meer opslagruimte aan een iPad toe te voegen, dus je moet gewoon de 128 GB-versie (de volgende maat groter) pakken voor $ 429. Ja, dat is nog eens $ 100 voor nog eens 96 GB, maar het is vier keer zoveel opslagruimte en het is goedkoper dan een hele nieuwe iPad kopen in zes maanden wanneer deze vol raakt.

Waarom de nieuwe iPad zo geweldig is

Genoeg van de praktische zaken. Wat is er zo cool aan deze iPad? Het ziet er tenslotte uit als exact dezelfde iPad die je een paar maanden geleden kon kopen, alleen met een verbeterde A12 CPU erin.

De coole onderdelen zijn de accessoires en de apps. Deze iPad kan elke iPad-app uitvoeren die je nodig hebt; het werkt met de originele (iets goedkopere) Apple Pencil, het werkt met elk extern toetsenbord (samen met Apple's Smart Keyboard), en je kunt zelfs een USB-stick aansluiten (met een USB-Lightning-adapter) net als op een Mac of PC.

Image
Image

Aangesloten op deze accessoires heb je een laptopvervanger of een tekentablet. Je hebt een tabletcomputer met een geweldig scherm dat beter is dan je op een goedkope laptop zult zien. Dat is wat me er enthousiast over maakt. Nu gebruik ik een iPad Pro, vooral omdat het een groot 12,9-inch scherm heeft, en ik hou van de koele, platte randen en Face ID (de standaard iPad heeft gebogen randen en Touch ID). Maar voor mensen die een absoluut minimum aan hun iPad willen uitgeven, zou ik geen bedenkingen hebben om deze aan te bevelen.

Krabbel

Laten we het hebben over Krabbel. Het is Apple's handschriftherkenningstechnologie en het is behoorlijk serieus. Scribble is nieuw in iOS 14 en je kunt de Apple Pencil gebruiken om overal met de hand te schrijven waar je normaal typt. U kunt een URL zoals "lifewire.com" in de adresbalk van Safari schrijven, maar u kunt ook een e-mail uit de hand schrijven. In beide gevallen wordt uw handschrift gaandeweg omgezet in getypte tekst. Er is ook een ander type Krabbel.

In de Notities-app is schrijven op een pagina precies dat: je krakkemikkige handschrift blijft op het virtuele papier staan, net zoals je het neerzet. Achter de schermen is het echter ook erkend. Dat betekent dat u uw handgeschreven notities kunt doorzoeken en ze ook kunt manipuleren. U kunt bijvoorbeeld op een geschreven woord tikken en het opzoeken in het woordenboek. Als je lifewire.com krabbelt en erop tikt, wordt de URL geopend in Safari. Als je een datum en een afspraak opschrijft, zal iOS dit detecteren en aanbieden om er een agenda-item van te maken. U kunt uw tekst ook op elk gewenst moment kopiëren en vervolgens als getypte tekst plakken. Hoe cool is dat?

Wat ik echter het leukst vind aan Scribble, is de manier waarop het het toetsenbord van het scherm houdt. Wanneer u Scribble gaat gebruiken, blijft het schermtoetsenbord verborgen. Hierdoor kun je snel iets schrijven, bijvoorbeeld in een zoekveld, zonder dat dat virtuele toetsenbord de hele onderste helft van het scherm in beslag neemt.

Scribble werkt op alle iPads zolang je een Apple Pencil hebt. Dat is natuurlijk hoe ze je krijgen. Maar het is een goed voorbeeld van hoe zelfs de laagste iPad van Apple de nieuwste functies van iOS kan gebruiken. Je wordt niet gestraft voor het sparen van geld.

Het enige nadeel is dat stomme, strompelde model van 32 GB. Al het andere aan dit nieuwe model is geweldig, van de beproefde formule tot de toekomstbestendige nieuwe A12 CPU tot de fantastische functies zoals Scribble-in iOS 14.

Aanbevolen: