Voicemail gebruiken om te sms'en

Inhoudsopgave:

Voicemail gebruiken om te sms'en
Voicemail gebruiken om te sms'en
Anonim

Wat te weten

  • iPhone: Open de Phone app, tik op Voicemail en tik vervolgens op een voicemailbericht. Je ziet de voicemailtranscriptie boven de Play-knop.
  • Android: bezoek voice.google.com in een browser. Tik op Doorgaan. Voer een stad of netnummer in en selecteer de stad. Tik op een telefoonnummer uit de lijst.
  • Volg vervolgens de aanwijzingen om uw Google Voice-account in te stellen. Tik op de bandrecorder om toegang te krijgen tot uw inkomende voicemails en transcripties.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u voicemail-naar-tekstdiensten kunt gebruiken om een geschreven versie van voicemailberichten op uw smartphone te maken. Instructies hebben betrekking op iPhones en Android-smartphones.

Voicemailtranscriptie gebruiken op iPhone

Voicemail naar tekst, ook wel voicemailtranscriptie of visuele voicemail genoemd, is beschikbaar op veel iPhone- en Android-apparaten. Deze diensten maken een geschreven versie van voicemailberichten op uw smartphone. Hoewel de transcriptie misschien niet altijd 100 procent nauwkeurig is, geeft het je meestal een goed idee van waar een bericht over gaat.

Hier leest u hoe u voicemail kunt gebruiken om te sms'en op een iPhone.

  1. Open de Telefoon app.
  2. Tik op Voicemail onderaan het scherm.
  3. Tik op een voicemail-bericht.
  4. Een alinea met tekst zou net boven de afspeelknop moeten verschijnen. Dat is de voicemailtranscriptie. Het kan zijn dat er enkele onnauwkeurigheden in de transcriptie zitten, maar u zou een algemeen beeld moeten kunnen krijgen van waar het bericht over gaat.

    Image
    Image

    Je kunt het bericht nog steeds beluisteren door op het Play icoon te tikken.

  5. Als je wilt, kun je feedback met Apple delen over de vraag of de transcriptie nuttig was door op de blauwe Nuttig of Niet nuttig links te tikken onder de tekst van de transcriptie.
  6. Je kunt beslissen of je de voicemail wilt bewaren, opvolgen of verwijderen. Als u een kopie van de transcriptie wilt bewaren, tikt u op het pictogram Save - een open vak met een pijl die naar boven wijst - in de rechterbovenhoek van het voicemailbericht. Kies daarna Notes om het bericht in tekstformaat op te slaan of Spraakmemo's om het bericht in audioformaat op te slaan.

    Image
    Image

Je kunt ook een voicemail delen met iemand die Berichten of Mail gebruikt of deze opslaan in een bestandsbeheersysteem zoals Dropbox. Deze opties bevinden zich ook in het venster Opslaan.

Voicemailtranscriptie gebruiken op een Android-telefoon

Als u visuele voicemail op uw Android-telefoon wilt gebruiken, neemt u eerst contact op met uw provider om te bevestigen dat deze dit ondersteunt. T-Mobile-gebruikers hebben er toegang toe in het visuele voicemailgedeelte van hun Google Phone-app. Andere providers kunnen van u eisen dat u hun voicemail-app downloadt om toegang te krijgen tot voicemailtranscriptie, in welk geval de service mogelijk wordt geleverd met een maandelijks bedrag.

Als je de kosten niet wilt betalen, kun je in plaats daarvan YouMail, Google Voice of een andere app gebruiken om voicemailtranscripties te krijgen. Ga als volgt te werk om het gratis in te stellen met Google Voice:

  1. Bezoek voice.google.com in je browser.
  2. Tik op Doorgaan om de algemene voorwaarden te accepteren.

    Image
    Image
  3. Voer een stad of netnummer in en selecteer een stad uit de lijst die verschijnt.

    Image
    Image
  4. Selecteer een telefoonnummer uit de lijst.

    Image
    Image
  5. Volg de stappen om uw bestaande telefoonnummer te verifiëren.

    Image
    Image
  6. Laat de Google Voice-app weten of je hem wilt gebruiken voor zowel spraakoproepen als voicemailtranscriptie. Als u alleen voicemailtranscriptie nodig heeft, kiest u Nee.
  7. Als je klaar bent, tik je op Volgende en vervolgens op Voltooien.

  8. Je gaat naar het hoofdscherm van je nieuwe Google Voice-account.
  9. Om toegang te krijgen tot uw inkomende voicemails, selecteert u het pictogram dat op een bandrecorder lijkt.

    Image
    Image
  10. Klik op het bericht in de lijst dat je wilt zien. Er verschijnt een transcriptie in het hoofdvenster.

    Image
    Image
  11. Om uw voicemailtranscripties naar u te sms'en, opent u Instellingen > Voicemail en selecteert u Voicemail ontvangen via e-mail.

    Image
    Image

    Het proces is hetzelfde als je de app op je telefoon gebruikt.

    Image
    Image
  12. Om pushmeldingen op je telefoon te ontvangen, open je de Google Voice-app op je telefoon. Tik op het pictogram in de linkerbovenhoek en kies Instellingen.
  13. Tik in het gedeelte Voicemail op Voicemailmeldingen.

  14. Schuif de Aan schakelaar naar rechts en stel de meldingsopties naar wens in.

    Image
    Image

Je bent helemaal klaar. Als je een voicemail krijgt, ontvang je kort daarna de transcriptie via een melding en/of voicemail.

Visuele voicemaildiensten vallen meestal onder uw contract met uw mobiele provider, niet met de fabrikant van uw apparaat.

Aanbevolen: