Beste kijkafstand om tv te kijken

Inhoudsopgave:

Beste kijkafstand om tv te kijken
Beste kijkafstand om tv te kijken
Anonim

Ondanks wat onze moeders ons als kinderen vertelden, beschadigt te dicht bij de tv zitten je zicht niet.

Volgens de Canadian Association of Optometrists (CAO) veroorzaakt te dicht bij de tv zitten geen blijvende schade aan je ogen. In plaats daarvan veroorzaakt het vermoeide ogen en vermoeidheid.

Ogen en vermoeidheid kunnen een probleem zijn, want dat betekent dat je ogen moe zijn, wat zich verta alt in wazig zicht. De remedie is om je ogen te laten rusten en het zicht wordt weer normaal.

Image
Image

Deze informatie is van toepassing op televisies van verschillende fabrikanten, waaronder, maar niet beperkt tot, die gemaakt door LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Goede verlichting om tv te kijken

Terwijl te dicht bij de tv zitten vermoeide ogen en vermoeidheid kan veroorzaken, kan tv kijken bij de verkeerde verlichting nog meer onnodige vermoeidheid van de ogen veroorzaken. De CAO raadt aan om tv te kijken in een goed verlichte kamer om deze overmatige vermoeidheid van je ogen te voorkomen.

Verlichting in de tv-kamer is essentieel. Sommige mensen houden van een lichte kamer, anderen houden van donker. De CAO stelt voor om tv te kijken in een ruimte met daglicht. De gedachte is dat een kamer die te donker of te licht is, de ogen zou dwingen zich in te spannen om het beeld te zien.

De CAO beveelt ook aan dat iemand geen tv mag kijken met een zonnebril op.

Behalve het verwijderen van je tinten, is een oplossing om de vermoeide ogen bij het tv-kijken te verminderen, de tv te verlichten met achtergrondverlichting. Achtergrondverlichting is wanneer je een licht achter de tv schijnt. Philips Ambilight TV is waarschijnlijk de meest bekende TV met achtergrondverlichting.

Juiste afstand om van de tv te zitten

Image
Image

Een gedachtegang is dat een persoon dichter bij een HDTV kan zitten omdat onze ogen het breedbeeld anders zien dan bij het kijken naar de oude analoge TV. Een andere is dat er niets is veranderd. Je moet niet zitten met je neus tegen het scherm.

Dus, hoe ver moet je van de tv zitten? De CAO beveelt aan dat iemand tv kijkt op een afstand van vijf keer de breedte van het tv-scherm.

Het beste advies is om een beetje gezond verstand te gebruiken en weg te gaan van de tv als je ogen pijn gaan doen. Kijk tv op een afstand waar je de tekst op het scherm comfortabel kunt lezen zonder te loensen.

Als je tv kijkt en je ogen vermoeid beginnen te worden, beweeg je ogen dan weg van de tv. Probeer ze korte tijd op iets ver weg te concentreren. Mijn favoriete voorbeeld hiervan in actie is de 20-20-20 regel van de CAO.

Ze hebben de 20-20-20-regel gemaakt voor computerweergave, maar je kunt deze toepassen op elke situatie waarin vermoeide ogen een probleem vormen, zoals tv-kijken. Volgens de CAO: "Neem elke 20 minuten een pauze van 20 seconden en richt je ogen op iets dat minstens 6 meter verderop ligt."

Als je vermoeide, pijnlijke ogen hebt nadat je voor een scherm hebt gezeten, kun je baat hebben bij een blauwlichtfiltertoepassing of een computerbril.

Aanbevolen: