Zelfs Siri weet dat zwarte levens ertoe doen

Zelfs Siri weet dat zwarte levens ertoe doen
Zelfs Siri weet dat zwarte levens ertoe doen
Anonim

Je weet dat het slecht gaat als onze digitale assistenten ons niet laten wegkomen met racistisch zijn.

Image
Image

Zowel Siri als Google Assistant bevestigen dat Black Lives Matter is in de nasleep van nationale en wereldwijde protesten tegen systemisch racisme en politiegeweld.

Apple en Google: op de vraag: 'Doen alle levens ertoe', zegt de Google Assistent: 'Black Lives Matter' zeggen, betekent niet dat alle levens niet belangrijk zijn. Het betekent dat zwarte levens op het spel staan zoals anderen dat niet zijn.”

Siri beantwoordt dezelfde vraag met "'All Lives Matter' wordt vaak gebruikt als antwoord op de uitdrukking 'Black Lives Matter', maar het vertegenwoordigt niet dezelfde zorgen." Siri verwijst je vervolgens naar de Black Lives Matter-website.

Amazon: De andere grote digitale assistent, Alexa, is minder direct. Amazon's reactie op zowel "Do Black Lives Matter" als "Do All Lives Matter" is hetzelfde: 'Ik denk dat mensen het verdienen om eerlijk, waardig en respectvol te worden behandeld.'"

Bottom line: Je zou kunnen zeggen dat deze megabedrijven slechts lippendienst bewijzen aan een volksbeweging, maar dat is misschien niet erg. Het inbedden van de waarheid in digitale assistenten kan de concepten van Black Lives Matter alleen maar versterken, aangezien steeds meer van ons virtuele helpers inschakelen om ons leven te begrijpen.

Aanbevolen: