IPhone-batterijbesparende tips

Inhoudsopgave:

IPhone-batterijbesparende tips
IPhone-batterijbesparende tips
Anonim

Moderne draagbare apparaten zoals de iPhone zijn geweldig in het streamen van digitale muziek, films en muziekvideo's, maar het constante gebruik van deze mediadiensten kan ertoe leiden dat de batterij van een iPhone leeg raakt. De batterij heeft een beperkte levensduur; het is essentieel om er het maximale uit te halen tussen twee oplaadbeurten. Een manier om de batterij te sparen, is door services en apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, uit te schakelen. Hier zijn enkele andere tips om het stroomverbruik van uw iPhone te optimaliseren, zodat de batterij niet meer wordt opgeladen dan nodig is.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 12 of iOS 11, hoewel vergelijkbare instructies beschikbaar zijn in eerdere versies van iOS.

Bottom Line

Het streamen van muziek gebruikt meer van de batterijreserves van de iPhone dan het afspelen van lokaal opgeslagen audiobestanden - ofwel degene die je hebt gedownload of gesynchroniseerd. Als de streaming muziekservice een offline modus ondersteunt (Apple Music en Spotify zijn er twee), gebruik dan de offline modus om vaak afgespeelde nummers te downloaden. Als je nummers meerdere keren streamt, download die nummers dan naar je iPhone, mits opslagruimte geen probleem is. U kunt dan luisteren, zelfs als er geen internetverbinding is.

Bekijk welke apps batterijverbruikers zijn

Op iPhones met iOS 8 of hoger is er een optie voor batterijgebruik in het menu Instellingen met de apps (per percentage) die het meeste batterijvermogen gebruiken. Vooral streaming-apps kunnen een batterij snel leegmaken, dus sluit deze apps als je niet naar muziek luistert.

Om te zien welke apps het meeste batterijvermogen gebruiken:

  1. Open de Instellingen app.
  2. Scroll naar beneden en tik op Batterij.
  3. Tik op Last 24 Hours of Last 10 Days om de gebruikstijden en activiteit te bekijken.
  4. De apps worden in volgorde weergegeven, waarbij de apps die het meeste batterijvermogen gebruiken als eerste worden vermeld. Bekijk welke je minder vaak kunt gebruiken. Besteed speciale aandacht aan degenen die zijn gemarkeerd als achtergrondactiviteit.

    Image
    Image

Bottom Line

Er is meer vermogen nodig om naar muziek te luisteren via de interne luidspreker van de iPhone of een draadloze installatie dan om te luisteren met de bedrade oordopjes die bij de iPhone worden geleverd. Het gebruik van oordopjes vermindert de hoeveelheid stroom die nodig is.

Beperk achtergrond app vernieuwen

De functie voor het vernieuwen van apps op de achtergrond houdt apps de hele tijd up-to-date, zodat ze klaar zijn voor gebruik wanneer u dat bent. Schakel achtergrondvernieuwing uit voor de meeste apps of beperk de functie alleen tot wifi-verbindingen om de batterij te sparen.

  1. Open Instellingen en selecteer vervolgens Achtergrond app vernieuwen.
  2. Als je de functie ingeschakeld wilt laten om te vernieuwen via zowel wifi als mobiele verbindingen, deselecteer je de apps die niet op de achtergrond moeten worden vernieuwd.
  3. Om te beperken wanneer apps op de achtergrond kunnen worden vernieuwd, tik je op Aan naast Background App Refresh. Tik vervolgens om een vinkje te plaatsen naast Uit of Wi-Fi, die geen van beide invloed hebben op het batterijgebruik.

    Image
    Image

Verlaag de helderheid van je scherm

Schermhelderheid is een enorm stroomverbruik. Het verminderen van de helderheid van het scherm is een snelle manier om de levensduur van de batterij te verlengen.

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Weergave en helderheid.
  3. Verplaats de schuifregelaar naar links om het scherm te dimmen en de batterij te sparen.

    Image
    Image

Bluetooth uitschakelen

Tenzij u momenteel muziek streamt naar een set Bluetooth-luidsprekers, is het een goed idee om deze service uit te schakelen. Bluetooth trekt de batterij onnodig leeg als je hem nergens voor gebruikt. Hier is hoe:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Bluetooth.
  3. Zet de Bluetooth tuimelschakelaar uit.

    Image
    Image

Wi-Fi uitschakelen

Als je naar lokaal opgeslagen muziek luistert, heb je geen wifi nodig, tenzij je naar draadloze luidsprekers wilt streamen. Als je geen internet nodig hebt (bijvoorbeeld via een router), schakel deze batterij-afvoer dan tijdelijk uit.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Wi-Fi.
  3. Zet de Wi-Fi tuimelschakelaar uit.

    Image
    Image

AirDrop uitschakelen

AirDrop voor het delen van bestanden is standaard ingeschakeld. Hoewel handig, is het een veiligheidsrisico en gebruikt het batterijvermogen terwijl het op de achtergrond wordt uitgevoerd. Zet het uit als je het niet gebruikt.

AirDrop uitschakelen:

  1. Open Instellingen en tik vervolgens op Algemeen.
  2. Selecteer AirDrop.
  3. Tik op Ontvangen uit om er een vinkje naast te plaatsen, dit geeft aan dat de functie is uitgeschakeld.

    Image
    Image

Bottom Line

Video's bekijken van sites zoals YouTube gaat meestal gepaard met streaming. Als je kunt, download dan video's in plaats van ze te streamen om energie te besparen.

Schakel de muziekequalizer uit

De EQ-functie is geweldig als je hem gebruikt, maar hij is CPU-intensief. Om het uit te schakelen:

  1. Open Instellingen en tik vervolgens op Muziek.
  2. In het Music scherm, selecteer EQ.
  3. Tik in het EQ-scherm op Off om er een vinkje bij te plaatsen.

    Image
    Image

iCloud uitschakelen

Apple iCloud werkt naadloos met al je apparaten. Schakel deze service uit voor apps die niet vaak hoeven te worden gesynchroniseerd om energie te besparen. Om iCloud uit te schakelen:

  1. Open Instellingen, ga naar de bovenkant van het scherm en tik op je naam.
  2. Kies iCloud.
  3. Bekijk de apps die iCloud gebruiken om te synchroniseren met je andere apparaten. Schakel de apps uit die je niet nodig hebt.

    Image
    Image

    Schakel de iCloud-verbinding niet uit voor alle apps. Schakel Zoek mijn iPhone in om uw telefoon te beschermen bij verlies of diefstal. Als je een back-up maakt naar iCloud, schakel dan iCloud in voor de back-up-app.

Aanbevolen: