Lokale accounts maken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Lokale accounts maken in Windows 10
Lokale accounts maken in Windows 10
Anonim

Net als bij Windows 8, pusht Microsoft de optie om in te loggen op Windows 10 met een Microsoft-account. Het voordeel, zegt Microsoft, is dat je hiermee je persoonlijke accountinstellingen op meerdere apparaten kunt synchroniseren. Functies zoals uw favoriete bureaubladachtergrond, wachtwoorden, taalvoorkeuren en Windows-thema worden allemaal gesynchroniseerd wanneer u een Microsoft-account gebruikt. Met een Microsoft-account heeft u ook toegang tot de Windows Store.

Alles over het Microsoft-account

Image
Image

Als je echter niet geïnteresseerd bent in een van deze functies, is een lokaal account misschien een betere optie. Lokale accounts zijn ook handig als u een vereenvoudigde account voor een andere gebruiker op uw pc wilt maken.

Eerst laat ik u zien hoe u het account waarmee u zich aanmeldt, kunt omschakelen naar een lokaal account, en daarna zullen we kijken naar het maken van lokale accounts voor andere gebruikers.

Een lokaal account maken

Image
Image

Om te beginnen, klik op de Start-knop en selecteer de app Instellingen in het menu. Ga dan naar Accounts > Uw e-mail en accounts. Net boven de subkop met de tekst 'Uw foto', klikt u in plaats daarvan op Aanmelden met een lokaal account.

Wachtwoordcontrole

Image
Image

Nu zie je een blauw inlogvenster waarin je om je wachtwoord wordt gevraagd om te bevestigen dat jij het bent die om de overstap vraagt. Voer uw wachtwoord in en klik op Volgende.

Ga lokaal

Image
Image

Vervolgens wordt u gevraagd om de lokale accountgegevens aan te maken door een gebruikersnaam en wachtwoord te kiezen. Er is ook een optie om een wachtwoordhint te maken voor het geval u uw login vergeet. Probeer een wachtwoord te kiezen dat niet gemakkelijk te raden is en een reeks willekeurige tekens en cijfers heeft. Voor meer wachtwoordtips, bekijk de tutorial van About over Hoe maak je een sterk wachtwoord.

Zodra je alles klaar hebt, klik je op Volgende.

Afmelden en voltooien

Image
Image

We zijn bijna bij de laatste stap. Het enige dat u hier hoeft te doen, is op Afmelden klikken en voltooien. Dit is je laatste kans om dingen te heroverwegen. Nadat je op die knop hebt geklikt, moet je het proces doorlopen om terug te schakelen naar een Microsoft-account - wat eerlijk gezegd niet zo moeilijk is.

Alles klaar

Image
Image

Nadat je bent uitgelogd, log je weer in. Als je een pincode hebt ingesteld, kun je die opnieuw gebruiken. Als u een wachtwoord gebruikt, gebruikt u het nieuwe om u aan te melden. Zodra u weer op uw bureaublad bent, opent u de app Instellingen opnieuw en gaat u naar Accounts > Uw e-mail en accounts.

Als alles soepel verliep, zou je nu moeten zien dat je inlogt op Windows met een lokaal account. Als je ooit terug wilt naar een Microsoft-account, ga dan naar Instellingen > Accounts > Je e-mail en accounts en klik in plaats daarvan op Aanmelden met een Microsoft-account om het proces te starten.

Lokaal voor andere gebruikers

Image
Image

Laten we nu een lokaal account maken voor iemand die geen pc-beheerder zal zijn. Nogmaals, we openen de app Instellingen, deze keer gaan we naar Accounts > Familie en andere gebruikers. Klik nu onder de subkop "Andere gebruikers" op Iemand anders toevoegen aan deze pc.

Aanmeldopties

Image
Image

Dit is waar Microsoft een beetje lastig wordt. Microsoft zou er de voorkeur aan geven als mensen geen lokaal account gebruiken, dus we zullen voorzichtig moeten zijn met waar we op klikken. Klik in dit scherm op de link die zegt dat ik de inloggegevens van deze persoon niet heb. Klik nergens anders op en voer geen e-mailadres of telefoonnummer in. Klik gewoon op die link.

Nog niet

Image
Image

Nu zijn we bijna op het punt waar we een lokaal account kunnen maken, maar niet helemaal. Microsoft voegt nog een lastig scherm toe dat sommigen zou kunnen misleiden om een normaal Microsoft-account te maken door het hier afgebeelde formulier in te vullen. Om dit alles te voorkomen, klikt u op de blauwe link onderaan met de tekst Een gebruiker toevoegen zonder Microsoft-account.

Eindelijk

Image
Image

Nu zijn we in het juiste scherm beland. Hier vult u de gebruikersnaam, het wachtwoord en de wachtwoordhint voor het nieuwe account in. Wanneer alles is ingesteld zoals u het wilt, klikt u op Volgende.

Klaar

Image
Image

Dat is het! Het lokale account is aangemaakt. Als u ooit het account wilt wijzigen van een standaardgebruiker naar een beheerder, klikt u op de naam en selecteert u vervolgens Accounttype wijzigen. Je zult ook zien dat er een optie is om het account te verwijderen als je er ooit vanaf moet.

Lokale accounts zijn niet voor iedereen, maar het is een handige optie om te weten of je het ooit nodig hebt.

Aanbevolen: