4 Beste gratis presentatiesoftwareprogramma's

Inhoudsopgave:

4 Beste gratis presentatiesoftwareprogramma's
4 Beste gratis presentatiesoftwareprogramma's
Anonim

Het gebruik van gratis presentatiesoftware om presentaties te maken of te bewerken, hoeft niet te betekenen dat je moet bezuinigen op functies of een onhandige interface moet gebruiken die niet werkt zoals het zou moeten. Er zijn tal van gratis presentatiesoftwareprogramma's die net zoveel te bieden hebben als Microsoft PowerPoint, maar u hoeft er geen cent voor te betalen.

Veel vergelijkbare functies omvatten eenvoudig te gebruiken dia-ontwerp en overgangseffecten, interfaces met tabbladen, spellingcontrole, gratis sjablonen en nog veel meer. Je kunt met deze gratis programma's echt precies de presentatie maken die je wilt.

Andere bronnen voor het maken van presentaties

Misschien wilt u ook een gratis online presentatiemaker overwegen, waarmee u overal aan uw PowerPoint kunt werken. Omdat ze in uw webbrowser worden uitgevoerd, hoeft u niets naar uw computer te downloaden om ze te laten werken.

Als je alleen een diavoorstelling wilt bekijken of presenteren en geen wijzigingen wilt aanbrengen, overweeg dan om de gratis PowerPoint Viewer te gebruiken. Het is een heel eenvoudig programma van Microsoft dat doet wat het lijkt: je kunt er een presentatiebestand mee openen, maar er niets aan wijzigen.

U kunt meer interesse aan uw presentatie toevoegen met presentatiesjablonen en presentatie-achtergronden. Wanneer u deze items aan uw presentatie toevoegt, kunt u deze echt uniek en relevant maken voor het onderwerp.

Je zou ook kunnen overwegen om een gratis alternatief voor Microsoft Office te downloaden, waarvan vele meer bevatten dan alleen een presentatiemaker. Ze bieden niet alleen een manier om PowerPoint te vervangen door een gratis tool, maar ook door Word, Excel en Access.

OpenOffice Impress

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis te gebruiken.
  • Ondersteuning voor meerdere monitoren.
  • Compatibel met alle OpenDocument-compatibele apps.
  • Openen of opslaan in PowerPoint-indeling.

Wat we niet leuk vinden

Geen geavanceerde PowerPoint-functies.

OpenOffice Impress zit boordevol functies die je nodig hebt om een geweldige presentatie te maken. Een eenvoudige wizard kan u helpen bij het instellen van de eerste achtergronden, het diaontwerp en de overgangseffecten als u liever niet met een leeg canvas begint.

Er zijn extra functies zoals tekengereedschappen, animatie, teksteffecten en ondersteuning voor meerdere monitoren, plus gratis sjablonen en extensies, evenals automatische spellingcontrole en ondersteuning voor macro's.

Over het algemeen, als je op zoek bent naar een gratis alternatief voor PowerPoint, dan is dit het programma dat je moet kiezen. Het ondersteunt zelfs de populaire PPTX- en PPS-bestanden die worden gebruikt in MS PowerPoint.

Lees onze recensie van OpenOffice Impress

Download OpenOffice Impress

SlideDog

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Integreert meerdere bestanden in één presentatie.
  • Live chat en feedback van het publiek.
  • Scherm delen.

Wat we niet leuk vinden

  • Vereist maandelijks abonnement.
  • Extra software vereist om externe media-indelingen te bekijken.

SlideDog is een beetje anders dan deze andere presentatieprogramma's omdat het is gebouwd voor het presenteren van bestanden in plaats van voor bouwen en presenteren.

Het werkt door een afspeellijst te maken met media zoals video, afbeeldingen, pdf's en PowerPoint-bestanden. De presentator kan al deze bestanden eenvoudig aan een afspeellijst toevoegen en vervolgens SlideDog gebruiken om deze voor een publiek weer te geven.

SlideDog is een geweldige manier om een presentatie te organiseren als je iets meer wilt dan de normale "slide na dia"-look, zoals de meeste presentatiesoftware werkt.

Download SlideDog

SlideDog is gratis te gebruiken, maar omdat er ook een SlideDog Pro-versie is, heb je geen toegang tot functies zoals je eigen achtergrondafbeelding gebruiken, de diavoorstelling herhalen, delen met een live publiek en je presentatie bedienen vanaf je telefoon.

Express Punten Presentatie Software

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis te downloaden.
  • Intuïtieve gebruikersinterface.
  • Eenvoudig te importeren PowerPoint-presentaties.
  • Beschikbaar voor Windows of Mac.

Wat we niet leuk vinden

  • Ontbreekt veel functies van vergelijkbare apps.
  • Verouderde gebruikersinterface.
  • Kan niet opslaan of exporteren als PowerPoint-bestand.

Express Points-presentatiesoftware heeft niets in de buurt van de uitgebreide functies die de bovenstaande programma's hebben, maar het kan nog steeds goed functioneren als een presentatieprogramma, vooral als je het bovenstaande al hebt geprobeerd en een frisse kijk op een ander programma wilt hebben.

Opties en functies zijn mooi georganiseerd in dit gratis presentatieprogramma en zijn gemakkelijk toegankelijk tijdens het werken. Inbegrepen zijn sjablonen, tekstopmaak, primaire dia's, overgangen, afbeeldingseffecten en de mogelijkheid om audio toe te voegen.

Je kunt audio van een microfoon rechtstreeks in een dia invoegen, de PPTX-bestanden van Microsoft PowerPoint openen en presentatiebestanden zo vaak als elke minuut automatisch opslaan.

Download Express Points-presentatiesoftware

Apple Keynote

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel geavanceerde functies.
  • Compatibel met PowerPoint.
  • Geïntegreerd met Apple iCloud.
  • Eenvoudig te gebruiken.

Wat we niet leuk vinden

  • Alleen beschikbaar voor Mac OS.
  • Beperkte knoppen op de werkbalk.

Apple Keynote is een gratis presentatiesoftware-app voor iOS- en Mac-gebruikers waarmee gemakkelijk kan worden samengewerkt, zodat het hele team gemakkelijk kan samenwerken aan het maken van die volgende presentatie.

Er zijn thema's, dia-overgangen, objecteffecten, teksteffecten en een hele reeks andere tools in Apple Keynote.

Apple Keynote ondersteunt openen en opslaan in MS PowerPoint-formaten (PPTX en PPT). U kunt uw Keynote-presentatie ook exporteren naar PDF, een filmbestand, HTML en een afbeeldingsbestandsindeling.

Apple Keynote downloaden

Aanbevolen: