Google Pixel 3a XL Review: de beste telefoon onder $ 500

Inhoudsopgave:

Google Pixel 3a XL Review: de beste telefoon onder $ 500
Google Pixel 3a XL Review: de beste telefoon onder $ 500
Anonim

Bottom Line

Als je een grote, kwaliteitstelefoon wilt zonder een supergroot prijskaartje, is de Pixel 3a XL een van de beste telefoons die je kunt vinden voor minder dan $ 500.

Google Pixel 3a XL

Image
Image

We hebben de Google Pixel 3a XL gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Voor alle dingen die Google goed had gedaan over de Pixel 3 XL van 2018 - inclusief het indrukwekkende nieuwe Android-besturingssysteem, het prachtige scherm en voldoende vermogen - mislukte het bedrijf met die vreemde inkeping boven het scherm. Dieper en directer zichtbaar dan de camera-uitsparingen die te zien zijn op rivaliserende telefoons (zoals de Apple iPhone X), kwam het over als een ongeraffineerde en ongemakkelijke ontwerpbeslissing op een erg dure telefoon.

Gelukkig vermijdt de nieuwe Pixel 3a XL beide problemen. Net als de kleinere Pixel 3a is het een ingekorte editie van Google's vlaggenschiptelefoon die kiest voor goedkopere materialen en minder geavanceerde componenten, maar een veel aantrekkelijker prijsniveau heeft. In het geval van de Pixel 3a XL krijg je een grote, capabele telefoon zonder inkeping op het scherm, plus het is bijna de helft van de prijs van de originele Pixel 3 XL. Het resultaat is een van de beste grote telefoons die je kunt kopen voor minder dan $ 500.

Image
Image

Ontwerp: vrij groot, nogal saai

Het enige goede aan de inkeping van de Pixel 3 XL was dat het de hoeveelheid externe rand boven het scherm verminderde. Omdat de Pixel 3a XL meer op een supergrote Pixel 3 lijkt, betekent dit dat er zowel boven als onder het scherm behoorlijk wat lege, zwarte ruimte is. Daardoor ziet de telefoon er minder verfijnd uit dan andere tophandsets die momenteel op de markt zijn, maar het is minder vervelend op de Pixel 3a XL dan op de standaard Pixel 3a, vanwege het grotere scherm.

Op de achterkant vind je hetzelfde soort tweekleurig ontwerp als op de Pixel 3, met een matte afwerking op het grootste deel van het oppervlak en een glanzend gebied aan de bovenkant. De Pixel 3a XL is verkrijgbaar in de kleuren duidelijk wit, gewoon zwart en paars. De niet-zwarte edities hebben ook een leuk kleuraccent: duidelijk wit heeft een neonoranje aan / uit-knop, terwijl paarsachtig kiest voor neongeel. Gewoon zwart is… nou ja, gewoon zwart. Het is een beetje saai in vergelijking.

Het is een ingekorte versie van Google's vlaggenschiptelefoon die kiest voor goedkopere materialen en minder geavanceerde componenten, maar een veel aantrekkelijker prijsniveau heeft.

Qua design zet de Pixel 3a XL de vertrouwde esthetiek van de Pixel 3 voort, maar voelt heel anders aan. Dat komt omdat de Pixel 3a XL polycarbonaatplastic gebruikt voor het frame en de achterkant, in plaats van aluminium en glas op het duurdere model. Dat maakt de telefoon lichter en voelt ook minder high-end aan, maar dat is echt geen probleem. De plastic Pixel 3a XL voelt nog steeds stevig gebouwd aan en heeft niet hetzelfde gladde karakter als een glazen smartphone.

De Pixel 3a XL verliest draadloze oplaadmogelijkheden, samen met de overstap naar plastic, en hij heeft geen waterbestendigheidsclassificatie. De vingerafdruksensor bevindt zich echter nog steeds aan de achterkant en is zowel supersnel als handig geplaatst. En de Pixel 3a XL heeft een upgrade ten opzichte van de Pixel 3 XL in de vorm van een standaard 3,5 mm koptelefoonpoort aan boord.

Helaas zul je geen microSD-slot vinden op de Pixel 3a XL en Google verkoopt slechts één model met een bescheiden 64 GB interne opslag. Deze telefoon is niet gebouwd om een enorme hoeveelheid lokale media te bevatten, of het nu foto's, video's, games of muziek zijn.

Configuratieproces: geen groot gedoe

Aan de slag met de Google Pixel 3a XL is een relatief eenvoudige en stressvrije ervaring. Dat is geen verrassing, aangezien Google het bedrijf achter Android is en de Pixel-telefoons zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn ontworpen. Plaats de simkaart van uw provider in de lade linksboven op de telefoon en houd vervolgens de aan/uit-knop ingedrukt om deze in te schakelen.

Volg desgewenst gewoon de aanwijzingen op het scherm om verbinding te maken met een Wi-Fi-netwerk, ga akkoord met de algemene voorwaarden van de software en log in op uw Google-account. U kunt ook een back-up van een vorige telefoon herstellen, indien beschikbaar, en gegevens overzetten van een andere telefoon, zelfs een iPhone. Dat kan het aanzienlijke gedoe voorkomen dat gepaard gaat met het handmatig downloaden van apps, media en contacten naar een nieuw apparaat.

Weergavekwaliteit: ziet er goed uit, Pixel 3a XL

De Google Pixel 3a XL brengt een behoorlijk significante downgrade van de weergavekwaliteit van de volbloed Pixel 3 XL, aangezien het 6,3-inch Quad HD + (2960 x 1440) resolutiescherm wordt ingeruild voor een 6,0-inch lagere resolutie Full HD+ (2160 x 1080) paneel. Het scherm van de Pixel 3a XL bevat niet zoveel pixels, dus het ziet er alleen wat vager uit.

De plastic Pixel 3a XL voelt nog steeds stevig gebouwd aan en heeft niet hetzelfde gladde karakter als een glazen smartphone.

Toch is dit een heel mooi smartphonescherm, zeker voor een telefoon van deze prijs. Het is een groot en levendig OLED-scherm, hoewel het er een beetje overdreven verzadigd uitziet. Over het algemeen doet het geweldig werk bij het weergeven van video's, foto's, apps en al het andere dat je ermee zou kunnen gooien.

Prestaties: Bescheiden vermogen zou genoeg moeten zijn

In plaats van een vlaggenschip-processor, kiest de goedkopere Pixel 3a XL voor een mid-range chip, de Qualcomm Snapdragon 670. Hij heeft niet dezelfde snelheid als de chip in de Pixel 3 XL, maar dat blijkt geen groot probleem te zijn. Android 10 werkt grotendeels soepel, hoewel we hier en daar kleine vertragingen hebben opgemerkt.

Met PCMark's Work 2.0 benchmark-test, registreerden we een score van 7, 380. Dat komt vrij dicht in de buurt van de 7, 413 die we zagen met de kleinere Pixel 3a, maar beide vallen niet onder de 8, 808 die we kregen van de standaard Google Pixel 3. Toch, het is geen wereld apart, en dat weerspiegelt het soort dagelijkse ervaring dat we hadden tijdens het navigeren met de Pixel 3a XL.

De spelprestaties krijgen echter een deuk tussen de mindere processor en de zwakkere Adreno 615 GPU aan boord. Racer Asph alt 9: Legends was niet zo consistent soepel als we hebben gezien op duurdere handsets, hoewel online shooter PUBG Mobile nog steeds goed liep. Benchmarktesten laten een aanzienlijke prestatiedaling zien, met slechts 11 frames per seconde (fps) op GFXBench's Car Chase-demo en 53 fps op de T-Rex-demo. De Pixel 3 haalde respectievelijk 29 fps en 61 fps bij dezelfde tests.

Image
Image

Bottom Line

Op het 4G LTE-netwerk van Verizon buiten Chicago zagen we vergelijkbare download- en uploadsnelheden als bij andere recente smartphones, waaronder de Samsung Galaxy S10 en Apple iPhone XS Max. De downloadsnelheden lagen doorgaans boven de 30 Mbps, gemeten met Ookla's Speedtest-app, terwijl de uploadsnelheden varieerden van 8-14 Mbps. De Pixel 3a XL kan ook verbinding maken met zowel 2,4 GHz als 5 GHz wifi-netwerken, en was voldoende snel voor gebruik op beide.

Geluidskwaliteit: geen klachten hier

De Pixel 3a XL heeft niet de dubbele naar voren gerichte luidsprekers van de Pixel 3 XL, maar levert nog steeds een zeer goed stereogeluid. De luidspreker boven het scherm koppelt met die aan de onderkant van je telefoon om volledige en heldere audio te bieden, zelfs als je hem een beetje opdraait. De gesprekskwaliteit was ook uitstekend in onze tests met het 4G LTE-netwerk van Verizon.

Image
Image

Camera/Video Kwaliteit: Serieus indrukwekkende opnamen

Net als bij de standaard Pixel 3a, is de camera waar de Pixel 3a XL zich echt onderscheidt van andere telefoons in deze prijsklasse. Terwijl sommige andere mid-range telefoons kiezen voor twee hoofdcamera's aan de achterkant, blijft de Pixel 3a XL bij één, maar het is dezelfde camera als op de veel duurdere Pixel 3 en Pixel 3 XL, en bevindt zich in de buurt van de top van zijn klasse. De 12,2-megapixel camera legt epische details vast van alledaagse foto's en levert pittige resultaten die haarscherp, duidelijk en levensecht zijn. Bij sterk licht zijn de opnamen altijd indrukwekkend.

Hoewel de cameramodule zelf hetzelfde is, is er één verschil in de telefoon: de Pixel Visual Core-beeldverwerkingseenheid van de Pixel 3 XL is verdwenen. Dat heeft geen invloed op de kwaliteit van de foto's - dat deed het in onze tests in ieder geval niet - en het maakt ook niet dat het maken van foto's een trage onderneming wordt. Het betekent echter wel dat je een extra seconde of twee moet wachten voordat de foto's volledig zijn verwerkt, omdat het de software en algoritmen van Google zijn die deze foto's er echt uit laten springen. Die softwaretrucs zijn ook de reden waarom de enkele camera van Google sterke portretfoto's kan maken met een wazige achtergrond, net zoals je zult zien bij opstellingen met twee camera's op andere telefoons.

Net als bij de standaardformaat Pixel 3a, is de camera waar de Pixel 3a XL zich echt onderscheidt van andere telefoons in deze prijsklasse.

Google's meest indrukwekkende cameraprestatie komt waar de meeste andere smartphones 's nachts moeite hebben met fotograferen. De Night Sight-modus maakt gebruik van machine learning om een reeks opnamen te maken en een schrikbarend sterk resultaat te produceren, met een goedgekleurde, stevig verlichte scène, zelfs als het grotendeels donker is. Het werkt een beetje anders, afhankelijk van of de scène stil is of niet, maar de resultaten zijn nog steeds verbluffend. Het is een baanbrekende functie en we beginnen te zien dat andere telefoons van Huawei en Samsung het voorbeeld van Google volgen.

De Pixel 3a XL blinkt ook uit in video-opnamen, met de mogelijkheid om tot 4K-resolutie vast te leggen bij 30 fps, 1080p bij 60 fps of slow-motion bij 120 fps. Het kan ook een vloeiendere slow-motion van 240 fps doen bij de 720p-instelling met een lagere resolutie. Elektronische videostabilisatie zorgt voor een zeer vloeiend resultaat tijdens standaard video-opnames, waarbij veel trillingen en trillingen uit actieve clips worden gehaald.

De Pixel 3 XL van vorig jaar had twee camera's aan de voorkant, met een groothoeklens naast de standaard selfiecamera. Het is niet verwonderlijk dat de goedkopere Pixel 3a XL de groothoeklens laat vallen en gewoon een 8-megapixelcamera met vaste focus aan de voorkant heeft. Dat zou voor zowat iedereen goed moeten zijn.

Batterij: Beter dan de kleinere 3a

Je zult een behoorlijk behoorlijke batterijboost zien van de Pixel 3a XL, die een cel van 3.700 mAh heeft in tegenstelling tot 3.000 mAh op de Pixel 3a. Die hobbel is meer dan genoeg om het grotere scherm te compenseren, en we zagen het doorkomen in duurzamere prestaties van de handset. Normaal gesproken eindigden we de dag met nog ongeveer 40 procent batterijlevensduur in de tank, hoewel we op een dag eindigden met iets meer dan 50 procent over. Dit is geen telefoon voor twee dagen, maar anderhalve dag is nog steeds indrukwekkend.

Helaas gaat de omschakeling van glas op de achterkant van de Pixel 3a XL ook gepaard met verlies van draadloos opladen. De snellader van 18 W kan je echter snel afmaken met een kabel.

Software: Pure vanille Android

Google's Pixel-belofte is om een pure, snelle versie van Android te bieden die niet wordt aangetast of vastloopt door de skins en tweaks die door andere telefoonfabrikanten zijn toegepast. De Pixel 3a XL levert dat nog steeds, zelfs met een zwakkere processor aan boord dan de duurdere Pixel-apparaten.

Zoals hierboven vermeld, voelt Android 10 snel en responsief aan op de Pixel 3a XL, en het is de meest gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke versie van het besturingssysteem tot nu toe. Het ontwerp en de navigatie zijn in de loop der jaren opgeschoond en gestroomlijnd, maar Google heeft in de loop van de tijd ook een aantal echt slimme en nuttige nieuwe mogelijkheden toegevoegd.

Met de Focus-modus kun je bijvoorbeeld apps beperken die je concentratie kunnen onderbreken, zodat je geen uren verspilt aan het verversen van Twitter. Er is ook een nieuwe donkere modus, slimme antwoorden, betere privacycontrole en gebarennavigatie. Zelfs de kleine persoonlijke details op de Pixel 3a XL zijn leuk, zoals het zien van een aanstaande vergadering of afspraakherinnering in je huis en vergrendelschermen naarmate de tijd nadert.

Prijs: precies goed voor wat je krijgt

Voor $ 479 is de Pixel 3a XL goed gepositioneerd als een telefoon uit het middensegment met de beste camera in zijn klasse. Er zijn andere telefoons binnen $ 100 van dat venster die je misschien een meer premium glasconstructie of een beetje meer kracht geven, maar als je groot bent in het maken van foto's en je uitgaven onder de $ 500 wilt houden, dan kunnen we geen meer ideale optie.

Het is niet de krachtigste of meest glanzende telefoon die er is, maar als we nu $ 500 of minder hadden om een smartphone uit te geven, zouden we de Pixel 3a of Pixel 3a XL kiezen.

De Pixel 3a XL is 20 procent duurder dan de standaard 3a, wat betekent dat je $ 80 beta alt voor een iets groter scherm en een iets langere batterijduur. Het is de kosten waard als je van een grote telefoon houdt, maar het verschil in grootte is niet dramatisch. Als je niet zoveel om een grote telefoon geeft, blijf dan bij het standaardmodel en zijn nog steeds grote 5,6-inch scherm.

Google Pixel 3a XL versus OnePlus 6T

Deze vergelijking is moeilijk te maken omdat deze telefoons qua prijs niet ver uit elkaar liggen, maar ze focussen op verschillende sterke punten. De OnePlus 6T is ontworpen als een budgetvriendelijk vlaggenschip met kleine concessies, wat betekent dat hij een snellere processor heeft (de Snapdragon 845) van vorig jaar, een slanke constructie van glas en aluminium, een in-display vingerafdruksensor en een druppelvormige inkeping met zeer weinig vreemde bezel rond de 6.4-inch scherm. Het maakt ook zeer goede foto's.

De Pixel 3a XL heeft niet dezelfde high-end allure, zoals hierboven vermeld, maar het heeft een ongelooflijke camera en een schone versie van Android 10 aan boord. De OnePlus 6T is een beter allround apparaat als je bereid bent er $ 549 aan uit te geven, maar het opofferen van kracht en premium glans van de Pixel 3a XL ten gunste van een betere camera zal voor sommige gebruikers de moeite waard zijn.

De beste grote telefoon onder de $500

Een goedkopere, plastic Pixel klinkt op het eerste gezicht misschien niet erg aantrekkelijk, maar de Pixel 3a XL biedt de juiste balans tussen kracht, functies en betaalbaarheid. Door de reputatie van de Pixel voor briljante camera's te behouden, v alt Google's nieuwste op in de drukke middenklasse markt, plus Android 10 is een traktatie. Het is niet de krachtigste of meest glanzende telefoon die er is, maar als we $ 500 of minder hadden om een smartphone uit te geven, zouden we de Pixel 3a of Pixel 3a XL kiezen.

Specs

  • Productnaam Pixel 3a XL
  • Productmerk Google
  • UPC 842776110978
  • Prijs $479.00
  • Releasedatum mei 2019
  • Productafmetingen 0,3 x 3 x 6,3 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Platform Android 10
  • processor Qualcomm Snapdragon 670
  • RAM 4GB
  • Opslag 64GB
  • Camera 12.2MP
  • Batterijcapaciteit 3, 700mAh
  • Poorten USB-C, 3,5 mm koptelefoonpoort

Aanbevolen: